folder Tahribat.com Forumları
linefolder Java
linefolder Java"Cı Nedir? Ne Değildir? Ne İş Yapar? Ne Yer Ne İçer? :)

Java"Cı Nedir? Ne Değildir? Ne İş Yapar? Ne Yer Ne İçer? :)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdoganb
    erdoganb's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

merhaba merhaba sevgili arkadaşlar :)

başlıktanda anlaşıldığını umarak sizden biraz bilgi istiyorum özellikle Java'cı arkdaşlarımızdan,

Java ile neler yapıyorlar? 

hangi şirkette çalışıyorlar, tam olarak ne gibi projerde çalışıyorlar, çalıştıkları projeler başka bir programlama dilinde olmuyor muydu da Java da yapıyorlar :) 

hep kahve mi içiyorlar? :)  

Çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum

şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim...

saygılar  

yardırmak bizim işimiz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek
    valla bu sorunun cevabını bende merak ediyorum.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    Bende uzun zamandır göremediğim bir arkadaşı görebilmek için odtü'nün java kursuna yazılıcam ama bende merak ettim şimdi bize uzaktan eğitimle 2ayda javayı öğretebilecekler mi hadi öğrettiler o sertifikanın ciddi anlamda bir geçerliliği oalcak mı hadi oldu adam yinede beni işe falan alacak olsa ne mazunusun sen diye sorduğunda bilg. müh. olmadığı cevabını alınca beni elemicek mi bu üçünü istiyorum :)

Troubles'll come & they'll pass
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

hoca Türkiyede maalesef yaptığın işten çok etiket önemli.yoksa üniye gitmeyen am çok kral işler yapan adamlar var..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdoganb
    erdoganb's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bize 5-10 tane Java'cı lazım ki birine yüklenmeyelim 

sandman ve destroyer Java ile uğraşıyor diye bilyorum gördüklerinde bişeyler öğreniriz :)

yardırmak bizim işimiz
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek
    okey tavla vb şeyleri yaparlar :D

....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    Javanın en büyük avantaji multi plartform olması aynı codun linuxtada windowstada çalışıyor olması.Tek dil ile tüm araclarda çalışabilicek bir yazılım geliştirebiliyorsun. Benim tanıdıgım ve kurumlarda çalışan javacılar ya mobile yazılım geliştiriyorlar yada banka sigorta şirketi gibi büyük verilerin tutuldugu yerdeler.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oksijen
    oksijen's avatar
    Erkek
    valla burada bana söz düşmez ama ben bildiğimi yazim. Javavacı ne yer ne içer konusunda bi fikrim yok ama iş olarak her şeyi yapar. Telefondan tutunda oyun programlamaya kadar javaile yapılabilir. Online oyunlar java ile tasarlanır. Java ile işletim sistemi bile yapılır(varda sun firması bi ara bitane çıkardıydı adını unuttum ama desteklenmedi unutuldu gitti). Çok kullanışlı bi dildir içine sanal makina(javanın çalışmasını sağlayan şey) kurulabilen herşeyde çalışır. Bi büyüğüm alamanyada simeste savaş ve sovunma tek. çalışmakta iken sorduydum (javacıdır kendisi) napıyonuz orda 1000 kişi diye hiiççç tanklar mak programlıyoz dediydi :D. Yani tanktan bilgisayarü televizyona, hatta yeni nesil çamaşırmakinalarına kadr herşeyde java iş görüyo.Tr şartlarıdna bilem bildiğim kadarıyla iyi bir javacının maşı 5000 dolardan başlıyor (tecrübe bu iştefiyatı belirliyor) yani çok kasıp iyi iş çakartılır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek
    hocam javanın çalışması için bi yorumlayıcı lazımken nasıl işletim sistemi yazılıyor ? nasıl çalışıyor o işletim sistemi ? bi ara C# la da yazdılar diye bişey duymuştum onun arkası gelmedi galiba ?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

oksijen bunu yazdı:
    -----------------------------
    valla burada bana söz düşmez ama ben bildiğimi yazim. Javavacı ne yer ne içer konusunda bi fikrim yok ama iş olarak her şeyi yapar. Telefondan tutunda oyun programlamaya kadar javaile yapılabilir. Online oyunlar java ile tasarlanır. Java ile işletim sistemi bile yapılır(varda sun firması bi ara bitane çıkardıydı adını unuttum ama desteklenmedi unutuldu gitti). Çok kullanışlı bi dildir içine sanal makina(javanın çalışmasını sağlayan şey) kurulabilen herşeyde çalışır. Bi büyüğüm alamanyada simeste savaş ve sovunma tek. çalışmakta iken sorduydum (javacıdır kendisi) napıyonuz orda 1000 kişi diye hiiççç tanklar mak programlıyoz dediydi :D. Yani tanktan bilgisayarü televizyona, hatta yeni nesil çamaşırmakinalarına kadr herşeyde java iş görüyo.Tr şartlarıdna bilem bildiğim kadarıyla iyi bir javacının maşı 5000 dolardan başlıyor (tecrübe bu iştefiyatı belirliyor) yani çok kasıp iyi iş çakartılır.

Javayla pek oyun yapılmıyor bu konularda yavaş kacıyormuş.Java ile işletim sistemi yapılamaz çünkü javanın çalışması için bir plartform gerekir eger işletim sistemi yoksa bu plartformu kuramazsın kurmadıgın içinde çalışamaz.Aynı zamanda Javanın direk donanıma müdahale şansıda yoktur.Sun'ın çıkardıgı işletim sisteminin adı solaris hala serverlarda kullanılan çok saglam bir üründür ve Unix temellidir kendisinin çekirdegi javadan daha eski.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdoganb
    erdoganb's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sandman bunu yazdı:

oksijen bunu yazdı:

Javayla pek oyun yapılmıyor bu konularda yavaş kacıyormuş.Java ile işletim sistemi yapılamaz çünkü javanın çalışması için bir plartform gerekir eger işletim sistemi yoksa bu plartformu kuramazsın kurmadıgın içinde çalışamaz.Aynı zamanda Javanın direk donanıma müdahale şansıda yoktur.Sun'ın çıkardıgı işletim sisteminin adı solaris hala serverlarda kullanılan çok saglam bir üründür ve Unix temellidir kendisinin çekirdegi javadan daha eski.

ki server işletim sisteminde en dşşklısı solarismiş, ayrıca dosya sistemi ZFS 128 bitlikmiş  diye okumuştum

ama konumuzla bi alakası yok malesef, ama Java da bi işletim sistemi olayı olmaz ... 

yardırmak bizim işimiz
Toplam Hit: 5087 Toplam Mesaj: 16