Jeoloji Muhendisligi ...!
-
ilk baslarda zevkli olan bolumdur. mesela bir paleontoloji dersi vardir ki acayip keyiflidir fosilleri incelersin. fiziksel jeoloji ve yapisal jeoloji gibi derslerde milimetrik kagitlara jeolojik harita kesitleri cizersin. saha dersleri ise ayri bir keyif vericidir elinde bir jeolog cekisi belince bir pusula bir oraya bir buraya : ) tabi ki ayni zamanda polarizan mikroskobu (alttan aydinlatmali) yardimiyla inceledigin kayaclarin (jeoloji okuyunca tas degil kayac diyorsun) incekesitlerini incelersin. bu goruntuler cift nikolde siyasi dunya haritasi gibidir. incekesit lazirlamak basli basina bir derttir. genelde arastirma gorevlileri bu isi ustlenirler fakat tutupda bir ogrenci bir incekesiti kirarsa laboratuvarda yenisini yapmak icin bayagi bir ugrasir. diger muhendislik bolumleri gibi sayisal derslerden ziyada bol bol teorik bilgi iceren petrografi derslerine girersin bunlar sikici derlerdir. mesela uzaktan algima dersi vardi ve bu derste uydu teknolojileri hakkinda bilgiler alirsin ve uydu sistemlerinin nasil calistigini ogrenirsin.
oyle devlet sektorunde havada kapilacak oldugun bir meslek degildir zira elini sallasan bir suru jeoloji muhendisine carpar (populer ornek: metin uca) zaten 17 agostus depreminden sonra acayip populeritesi artmis bir branstir. fakat artik gelisen insaat sektorunde jeoloji muh. olmadan cark donmuyor olurda bu bolumde okursan ozel sektor en iyisidir. (bilinmeyen ornek: benim arkadasim dubai'de her gun farkli bir bmw suruyor) -
blackhammer bunu yazdı:
-----------------------------
ilk baslarda zevkli olan bolumdur. mesela bir paleontoloji dersi vardir ki acayip keyiflidir fosilleri incelersin. fiziksel jeoloji ve yapisal jeoloji gibi derslerde milimetrik kagitlara jeolojik harita kesitleri cizersin. saha dersleri ise ayri bir keyif vericidir elinde bir jeolog cekisi belince bir pusula bir oraya bir buraya : ) tabi ki ayni zamanda polarizan mikroskobu (alttan aydinlatmali) yardimiyla inceledigin kayaclarin (jeoloji okuyunca tas degil kayac diyorsun) incekesitlerini incelersin. bu goruntuler cift nikolde siyasi dunya haritasi gibidir. incekesit lazirlamak basli basina bir derttir. genelde arastirma gorevlileri bu isi ustlenirler fakat tutupda bir ogrenci bir incekesiti kirarsa laboratuvarda yenisini yapmak icin bayagi bir ugrasir. diger muhendislik bolumleri gibi sayisal derslerden ziyada bol bol teorik bilgi iceren petrografi derslerine girersin bunlar sikici derlerdir. mesela uzaktan algima dersi vardi ve bu derste uydu teknolojileri hakkinda bilgiler alirsin ve uydu sistemlerinin nasil calistigini ogrenirsin.
oyle devlet sektorunde havada kapilacak oldugun bir meslek degildir zira elini sallasan bir suru jeoloji muhendisine carpar (populer ornek: metin uca) zaten 17 agostus depreminden sonra acayip populeritesi artmis bir branstir. fakat artik gelisen insaat sektorunde jeoloji muh. olmadan cark donmuyor olurda bu bolumde okursan ozel sektor en iyisidir. (bilinmeyen ornek: benim arkadasim dubai'de her gun farkli bir bmw suruyor)
-----------------------------hacı 10 numara yazmıssın :D herkse tessekkurler . aklıma gelen sorular olursa veya sızın ekstra eklemek ıstedıklerınız . cekınmeyın yazın =) su klavuz bı gelsınde kndımıze bı rota cızelım.. tesekkurler
-
ya hocam ben sımdı ufak tefek sorusturuyorum. bolum ıcın bya kotu dıolar. ıssızlık hac safada ımıs. ne dıosunz ?
-
karahanx bunu yazdı:
ya hocam ben sımdı ufak tefek sorusturuyorum. bolum ıcın bya kotu dıolar. ıssızlık hac safada ımıs. ne dıosunz ?
kendini geliştirmediğin sürece her iş için geçerlidir -
aynen hacı o her ıste oyle de. bu ıs ıcın mesela mezun oldukdan snra neler bızı beklıyo . ozel sektorde nerelerde calısılabılır. fln yazrsanız sevınırım..
-
bi up