Jquery'de .Show() Metodu Çalışmıyor
-
Merhaba muridler..Bir divim var bu divi css'de display:none diyerek gizledim.. aşağıdaki kodlar tıkır tıkır çalışıyor ancak sade son satırdaki show metodu çalışmıyor.. Ne yapabilirim?
$(document).ready(function(){ $("input[name=send]").click(function(){ var username = $("input[name=txtUserName]").val(); username= $.trim(username); var pass = $("input[name=txtUserPass]").val(); pass= $.trim(pass); if ((!username) || (!pass)) { $('.error').show(); } }); }); -
http://api.jquery.com/show/ niye sona error diye yazdın anlamam o kadar ama verdiğim linke bi bak hacı kolay gelsin
-
Power-Hacker bunu yazdı
http://api.jquery.com/show/ niye sona error diye yazdın anlamam o kadar ama verdiğim linke bi bak hacı kolay gelsin
hocam div sınıfının adı error :) -
hee doğru ya hacı :) örnek olarak
<pstyle="display: none">Hello 2</p>
<script>
$("button").click(function(){
$("p").show("slow");
});
</script> -
show fonksiyonu parametreli show("fast"); show("slow"); yada show(1000); şeklinde kullanman gerek
-
slow ya da 1000 gibi parametlerde metod hiç çalışmıyor onları koymayınca bir saniye görünüp kayboluyor :S
-
problem show da değil parametresizde kullanabilirsin oraya verdiğin bi koşula bak bakalım o nasıl onu göstersin. if koşuluna 1==1 yaz o zaman çalışır o if in içinde ne yapmaya çalıştığını çözemedim
-
if de problem var hocam. bir string değişkeni bool gibi kullanmaya çalışmışsın
if((!username) || (!pass)) {yerine
if(username == 'ali' && pass == '12345')
{
... ilgili metod
}
şeklinde yaparsan çalışır
-
hacım kasıyosa
$('.error').css("display","block");dene?
-
hocalar ifte hiçbir sorun yok show metodu parametreliyken çalışmıyor parametresizken show metodu uyguladığım div görünüp kayboluyor..acaba jquery ile css mi çakışıyordur? css'te gösterecek olduğum divi display:none ile gizledim.. o yüzden mi gösterip kayboluyordur. diye düşünüp css ile değilde sayfa yüklendiğinde .hide() ile gizledim ama göstermede yine aynı sorun çıktı..
-
hocam if in yanlış girip girmemesi doğru olduğunu göstermez. sen username i alıp trim le boşluklarını sildirip bir değikene atamışsn sonra da ona boolean anlamı yüklemişsin. burası yanlış.
ikinci olarak html kodlarını da paylaşsan daha iyi olurdu.
.error ile belirttiğin class ismi. eğer div in id si error ise #error şeklinde çağıracaksın. biraz daha detay verirsen kodlarını düzeltmeye çalışayım