Jquery'de .Show() Metodu Çalışmıyor
-
Lightsaber bunu yazdı
hocalar ifte hiçbir sorun yok show metodu parametreliyken çalışmıyor parametresizken show metodu uyguladığım div görünüp kayboluyor..acaba jquery ile css mi çakışıyordur? css'te gösterecek olduğum divi display:none ile gizledim.. o yüzden mi gösterip kayboluyordur. diye düşünüp css ile değilde sayfa yüklendiğinde .hide() ile gizledim ama göstermede yine aynı sorun çıktı..
hocam sen yukarıda verdiğin kodda ki hatanın if te olduğunu göremiyosan başa dönmeni tavsiye ederim bi değişkenleri filan yala yut sonra tekrar bak.
-
beyler adam haklı if çalışıyor,
mantığı bilmeden nasıl adama değişkenlerden başla diyebiliyorsunuz?
mantık olarak sayfada bu elemanlar yoksa yani name i txtusername olan bi input yoksa adam hata gösterebilir bu şekilde. aynı şekilde eğer inputların içi boşsada çalışır. bilip bilmeden yorum yapmayalım. javascript bu :)
bi html sayfa yapıp bakın derim :)
SharpShooter tarafından 23/Ara/12 14:53 tarihinde düzenlenmiştir -
SharpShooter bunu yazdı
mantık olarak sayfada bu elemanlar yoksa yani name i txtusername olan bi input yoksa adam hata gösterebilir bu şekilde. aynı şekilde eğer inputların içi boşsada çalışır. bilip bilmeden yorum yapmayalım. javascript bu :)
sağol hocam çok doğru diyorsun.. show yerine başka bir şey mesela alert diyince çalışıyor show çalışmıyor.. -
SharpShooter bunu yazdı
if çalışmaz diye kimse bir şey demedi zaten problem if de kontrol ettirdiği şeyde. normal olarak insanlar html input kontrolleri içindeki değerleri kontrol ettirirler ki arkadaş da if e kadar tüm kodunu o şekilde yazdım eğer console ile ekrana yazdırırsan username ve pass değerini kişinin textboxlara girdiği değer çıkacak karşına
yani ben txtusername e ali txtpassuserpass a 12345 girmişsem
username= ali
pass =12345 olur
if ((!username) || (!pass)) {
buradaki if de !username i o textbox un kontrolü için yapıyorsa neden bu şekilde uzatmış ? yani ne gereği var içindeki değeri almaya.. eğer
amaç sadece o kontrolün var olup olmadığını sorgulamaksa
if("username".length>0)
var...
else
yok ....
ben js yi çok iyi bilmiyor olabilirm ama programlama mantığı aynıdır if in de döngülerin de yaptığı iş de aldığı argümanlar da dönderdiği sonuçlar
da bellidir. ortada mantık hatası vardı ben de bunu belirtmek istedim haa arkadaşın element kontrol yöntemi buysa sağ elinle sol kulağını
çekmek gibi olmuş o kadar .. neyse
-
edit, anladım.
Esconda tarafından 23/Ara/12 15:47 tarihinde düzenlenmiştir -
unbalanced bunu yazdıSharpShooter bunu yazdı
if çalışmaz diye kimse bir şey demedi zaten problem if de kontrol ettirdiği şeyde. normal olarak insanlar html input kontrolleri içindeki değerleri kontrol ettirirler ki arkadaş da if e kadar tüm kodunu o şekilde yazdım eğer console ile ekrana yazdırırsan username ve pass değerini kişinin textboxlara girdiği değer çıkacak karşına
yani ben txtusername e ali txtpassuserpass a 12345 girmişsem
username= ali
pass =12345 olur
if ((!username) || (!pass)) {
buradaki if de !username i o textbox un kontrolü için yapıyorsa neden bu şekilde uzatmış ? yani ne gereği var içindeki değeri almaya.. eğer
amaç sadece o kontrolün var olup olmadığını sorgulamaksa
if("username".length>0)
var...
else
yok ....
ben js yi çok iyi bilmiyor olabilirm ama programlama mantığı aynıdır if in de döngülerin de yaptığı iş de aldığı argümanlar da dönderdiği sonuçlar
da bellidir. ortada mantık hatası vardı ben de bunu belirtmek istedim haa arkadaşın element kontrol yöntemi buysa sağ elinle sol kulağını
çekmek gibi olmuş o kadar .. neyse
soru o değil yalnız, show çalışmıyor diyor arkadaş. ayrıca ben senin mesajına değil http://www.tahribat.com/Forum-Jqueryde-Show-Metodu-Calismiyor-170515/2/#2034908
şu mesaja itafen yazmıştım. ek olarak mantık hatasıda yok :)
yazılımda 548485 tane yol olabilir isteyen istediğini kullanır.
error classına sahip bir divin olduğuna eminsin değil mi hocam?
SharpShooter tarafından 23/Ara/12 16:09 tarihinde düzenlenmiştir -
SharpShooter bunu yazdı
mantığı bilmeden derken hocam ?
orda adam belli bir kod satırı vermiş ve klasik bir senaryo olduğunu varsayarak biz bu adama cevap veriyoruz. o kod satırına bakarak senaryonun kullanıcı adı ve şifreyi kontrol edip error çıkardığını varsayıyoruz. sen o inputların orda olup olmamasını bilmeden if in çalıştığını nasıl söyleyebiliyorsun bu durumda ?
bir önceki mesajımda ben zaten koşulun yanlış olduğunu bu durumda çalışmayacağını söylemişim ve koşula 1==1 koyarsa div in açılacağını söyledim ki senin dediğini varsayarsak zaten bu adam o inputları oraya koymasaydı böyle bir hatada almayacaktı ve buraya böyle bir konuda açmayacaktı bu noktada senin kurduğun senaryo mu doğru bizim burda kurduğumuz senaryo mu doğru ?
var username = $("input[name=txtUserName]").val();şu koda bakıp bu adamın bu inputun değerini almayıp element kontrol yaptığını söyleyebiliyorsan şaşırttın beni açıkcası ben daha önce yazdığın mesajlara bakıp çok mantıklı bir şekilde yaklaşmanı beklerdim bu olaya.val() ile inputun valuesunu çağırmış jQuery kütüphanesini kullanarak arkadaki javascript kodunu tahmin edebilirsin yazmaya gerek görmüyorum. eğer o input orda olmasaydı zaten bu noktada kod patlayacaktı ki if e kadar gelmeyecekti. bu yukarıda arkadaşın verdiği kod da ki tüm hata if koşulundadır 100% olarak. bunun en küçük aksini bana ispatla lütfen.
Google tarafından 23/Ara/12 17:12 tarihinde düzenlenmiştir
düzeltme : patlamaz bu noktada bi an düşündümde. -
Google bunu yazdıSharpShooter bunu yazdı
orda adam belli bir kod satırı vermiş ve klasik bir senaryo olduğunu varsayarak biz bu adama cevap veriyoruz. o kod satırına bakarak senaryonun kullanıcı adı ve şifreyi kontrol edip error çıkardığını varsayıyoruz. sen o inputların orda olup olmamasını bilmeden if in çalıştığını nasıl söyleyebiliyorsun bu durumda ?
bir önceki mesajımda ben zaten koşulun yanlış olduğunu bu durumda çalışmayacağını söylemişim ve koşula 1==1 koyarsa div in açılacağını söyledim ki senin dediğini varsayarsak zaten bu adam o inputları oraya koymasaydı böyle bir hatada almayacaktı ve buraya böyle bir konuda açmayacaktı bu noktada senin kurduğun senaryo mu doğru bizim burda kurduğumuz senaryo mu doğru ?
var username = $("input[name=txtUserName]").val();şu koda bakıp bu adamın bu inputun değerini almayıp element kontrol yaptığını söyleyebiliyorsan şaşırttın beni açıkcası ben daha önce yazdığın mesajlara bakıp çok mantıklı bir şekilde yaklaşmanı beklerdim bu olaya.val() ile inputun valuesunu çağırmış jQuery kütüphanesini kullanarak arkadaki javascript kodunu tahmin edebilirsin yazmaya gerek görmüyorum. eğer o input orda olmasaydı zaten bu noktada kod patlayacaktı ki if e kadar gelmeyecekti. bu yukarıda arkadaşın verdiği kod da ki tüm hata if koşulundadır 100% olarak. bunun en küçük aksini bana ispatla lütfen.
düzeltme : patlamaz bu noktada bi an düşündümde.hocam içi boşsada çalışır, input yoksada çalışır. fark yok aralarında.
ortada yanlış yok sadece kod kalitesi farkı var o kadar. ama bilip bilmeden adama "introduction dan başla" demen yanlış o kadar.
kolay gelsin
-
yav hocalar if'de sorun "YOK" 1=1 yapınca da öyle show yerine aler yapınca çalışıyor mesela. sorun if'te değil ...
-
SharpShooter bunu yazdıGoogle bunu yazdıSharpShooter bunu yazdı
düzeltme : patlamaz bu noktada bi an düşündümde.hocam içi boşsada çalışır, input yoksada çalışır. fark yok aralarında.
ortada yanlış yok sadece kod kalitesi farkı var o kadar. ama bilip bilmeden adama "introduction dan başla" demen yanlış o kadar.
kolay gelsin
bilip bilmeden değil söylediğim gayet mantıklı. kod kalitesi konusunda da haksızsın yukarıdakinde kod kalitesi yok zaten en başta istikrarsız bi durum söz konusu yarısı js yarısı jQuery kütüphanesi. orda yapması gereken tamamını jQuery kütüphanesine uygun yazması kaliteli kod yazması için o istediği value o şekilde if e yazmaması gerek böyle bir mantık kuran adamın değişkenleri anlaması gerekiyor value alıp boolean gibi kontrol ederek kod kalitesi yakalanmaz boolean gibi kontrol edeceksen ona göre elde etmelisin kod kalitesi burda ortaya çıkar zaten.