JS Callback Sorunsalı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    emirhan-exp bunu yazdı

Gelmiyor zaten endcim bende onu izah ediyorum

yaw ne demek gelmiyor jquery ile alakali bir callback eventinin nasil dogru calismadigini iddia edebiliyorsun

end tarafından 24/Eyl/19 14:30 tarihinde düzenlenmiştir

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emirhan-exp
    emirhan-exp's avatar
    Erkek

Coder oraya yazdigi kodlari cok kurcalayanin kafasini kitlemek icin koymus amacina da ulasmis.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    emirhan-exp bunu yazdı

Coder oraya yazdigi kodlari cok kurcalayanin kafasini kitlemek icin koymus amacina da ulasmis.

hocu su an vanasi bozulmus musluk gibi dolu doluyum, musait bir zamanda yanildiginin izahini guzelce yapayim sana :-)

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    end bunu yazdı
    emirhan-exp bunu yazdı

hocu su an vanasi bozulmus musluk gibi dolu doluyum, musait bir zamanda yanildiginin izahini guzelce yapayim sana :-)

trollüyor seni takma kafana ;)

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Oradaki mevzu su, "$.get" fonksiyonu 3 tane parametre aliyor, ucuncu parametresi callback yapacagi bir fonksiyon ismi. Misal:

function get(param1, param2, functionParam){

// herhangi bir is yap...

let result = true;

//ve is bitince parametre olarak alinan fonksiyonu cagir calistir, istersen ona bir parametre vererek cagir.

functionParam(result);
    }

Bu sekilde bir kullanimi oldugu icin sen direkt callback yapilacak fonksiyonun adini verebilirsin, ya da ornekte gosterdigim gibi parametre olarak kucuk bir fonksiyoncuk yazarsin ve onun cagirilmasini saglarsin, bu sekilde araya girmis olursun, burada gelen parametreyi okuyup degistirebilirsin ve istegine gore asil callback yapilacak fonksiyonu kendin cagirirsin.

Js dunyasi biraz esnek .NET gibi kati degil, bu tarz kullanimlar gerektiginde lazim oluyor kullaniyorsun, daha sonra mantikli geliyor.

edit: parametre isimleri atmasyon, herhangi bi kurali yok, yani "data" yazdim ben ama sen baska bisey de diyebilirsin farketmez, orada kafa karisikligi olmus sanirim. 

trampfd tarafından 24/Eyl/19 18:37 tarihinde düzenlenmiştir

Ehl-i Byte
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emirhan-exp
    emirhan-exp's avatar
    Erkek

Belki dalga gecmemis calisiyor diye goz ardi etmis de olabilir.coderlarin bazilari boyle daginik calisiyorlar.

Konuyu uzatmayalim sen data da ekle oraya gitsin gerisi icin bana guven;)

Dipnot: jquery js tabanlidir.bu yuzden jquery ayrintisini bilmem gerekmiyor end hoca.

emirhan-exp tarafından 24/Eyl/19 18:54 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    trampfd bunu yazdı

Oradaki mevzu su, "$.get" fonksiyonu 3 tane parametre aliyor, ucuncu parametresi callback yapacagi bir fonksiyon ismi. Misal:

function get(param1, param2, functionParam){

// herhangi bir is yap...

let result = true;

//ve is bitince parametre olarak alinan fonksiyonu cagir calistir, istersen ona bir parametre vererek cagir.

functionParam(result);
    }

Bu sekilde bir kullanimi oldugu icin sen direkt callback yapilacak fonksiyonun adini verebilirsin, ya da ornekte gosterdigim gibi parametre olarak kucuk bir fonksiyoncuk yazarsin ve onun cagirilmasini saglarsin, bu sekilde araya girmis olursun, burada gelen parametreyi okuyup degistirebilirsin ve istegine gore asil callback yapilacak fonksiyonu kendin cagirirsin.

Js dunyasi biraz esnek .NET gibi kati degil, bu tarz kullanimlar gerektiginde lazim oluyor kullaniyorsun, daha sonra mantikli geliyor.

edit: parametre isimleri atmasyon, herhangi bi kurali yok, yani "data" yazdim ben ama sen baska bisey de diyebilirsin farketmez, orada kafa karisikligi olmus sanirim. 

Evet hocam o esnekliğe zaman zaman mruz kalıyorum :) dediğin gibi zamanla insan alışıyor ama ilk gördüğünde mantık yürütmek sıkıntı oluyor :) 

Cevap için teşekkürler ;)

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
Toplam Hit: 5146 Toplam Mesaj: 28
js invoke callback