Jsf De İnputtext'e Yazdığım Veriyi Çekmiyor?
-
@ManagedBean @RequestScoped public class CaptchaView implements Serializable { Mail mailyola = new Mail(); public void submit() throws SQLException { mailyola.mailAt(); if (mysql.mail == false) { FacesMessage msg1 = new FacesMessage(FacesMessage.SEVERITY_INFO, "Correct", "Correct kayıt edildi"); FacesContext.getCurrentInstance().addMessage(null, msg1); } else { FacesMessage msg = new FacesMessage(FacesMessage.SEVERITY_INFO, "Correct", "Correct e-posta zaten kayıtlı"); FacesContext.getCurrentInstance().addMessage(null, msg); } } @ManagedProperty(value="#{param.uuid}") private String uuid=""; private String sifretekrar=""; private String sifregoster = ""; public String getSifretekrar() { return sifretekrar; } public void setSifretekrar(String sifretekrar) { this.sifretekrar = sifretekrar; } public String getSifregoster() { return sifregoster; } public void setSifregoster(String sifregoster) { this.sifregoster = sifregoster; } private boolean valid; public void setValid(boolean valid) { this.valid = valid; } public boolean isValid() { return valid; } public String getUuid() { return uuid; } public void setUuid(String uuid) { this.uuid = uuid; } @PostConstruct public void init(){ Connection connection=null; PreparedStatement preparedStatement=null; try { Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver"); connection = DriverManager.getConnection("jdbc:mysql://localhost:3306/proje","root",""); preparedStatement = connection.prepareStatement("update bilgiler set onay=1 where TokenId=?"); preparedStatement.setString(1, uuid); preparedStatement.executeUpdate(); preparedStatement =connection.prepareStatement("select onay from bilgiler where TokenId=?"); preparedStatement.setString(1, uuid); ResultSet resultSet = preparedStatement.executeQuery(); while (resultSet.next()) { valid=resultSet.getBoolean("onay"); } } catch (Exception e) { System.err.println("Hata meydana geldi!\nHata:"+e); } finally { try { if(connection!=null){ connection.close(); } if (preparedStatement!= null) { preparedStatement.close(); } } catch (Exception e) { System.err.println("Hata meydana geldi!\nHata:"+e); } } } public String karsilastir() { mysql.mysql_guncelle(); return "index?faces-redirect=true"+"uuid="+uuid; } static String parametreIcerigi=""; public CaptchaView() { Map<String, String> params =FacesContext.getCurrentInstance(). getExternalContext().getRequestParameterMap(); String parametreIcerigi= params.get("uuid"); } }
-
kodları attım arkadaşlar sizce değerler neden gelmiyor olabilir? 3 gündür uğraşıyorum internette aramadığım kaynak kalmadı ama yok sorunu çözemedim.
-
gossipgirltr bunu yazdı
kodları attım arkadaşlar sizce değerler neden gelmiyor olabilir? 3 gündür uğraşıyorum internette aramadığım kaynak kalmadı ama yok sorunu çözemedim.
Bu kodların içerisinde şifre alanını hangi metod update ediyor?
-
Yazilimci bunu yazdıgossipgirltr bunu yazdı
mysql.mysql_guncelle(); başka sınıfa ylluyorum ama zaten sorun değerlerin null gelmesinden ötürü hata veriyor. diğer yerlerdede alıyorum değerleri sorun yok ama bu kısımda almıyor
-
gossipgirltr bunu yazdıYazilimci bunu yazdıgossipgirltr bunu yazdı
mysql.mysql_guncelle(); başka sınıfa ylluyorum ama zaten sorun değerlerin null gelmesinden ötürü hata veriyor. diğer yerlerdede alıyorum değerleri sorun yok ama bu kısımda almıyor
mysql sınıfındaki mysql_guncelle() metodunun kodunuda paylaşır mısın hocam?
-
Yazilimci bunu yazdıgossipgirltr bunu yazdıYazilimci bunu yazdıgossipgirltr bunu yazdı
mysql sınıfındaki mysql_guncelle() metodunun kodunuda paylaşır mısın hocam?
public static void mysql_guncelle() {
CaptchaView asd=new CaptchaView();
try (Connection conn = GetConnection()) {
String sql = "UPDATE bilgiler sifre=? where TokenId=?";
PreparedStatement statement = conn.prepareStatement(sql);
statement.setString(1,asd.getSifregoster());
statement.setString(2,asd.getUuid());
System.out.println(asd.getSifregoster());
System.out.println(asd.getUuid());
System.out.println(CaptchaView.parametreIcerigi);
int row = statement.executeUpdate();
if (row > 0) {
System.out.println("veriler kayıt edildi");
}
conn.close();
} catch (SQLException ex) {
Logger.getLogger(mysql.class.getName()).log(Level.SEVERE, null, ex);
}
}
-
Hocam mysql guncelle metodunda
CaptchaView asd = new CaptchaView();
Sen sıfırdan initialize yapıyorsun. Gördüğüm kadarıylada initialize olarakda tanımlı değer yok. Dolayısıyla null geliyor. Yukarıdaki satırı sildikten sonra aşağıdakileri yap
asd yi orada tanımlama. mysql_guncelle metoduna parametre olarak ver.
public static void mysql_guncelle(CaptchaView asd)
{
// burası aynen kalsın. CaptchaView asd=new CaptchaView(); satırını silmeyi unutma
}
Daha sonra
public String karsilastir() {
asd.setSifreGoster(sifregoster.value);
asd.setUuid(bu hangi kontroldeyse artık buraya id.value sunu yaz);
mysql.mysql_guncelle(asd); return "index?faces-redirect=true"+"uuid="+uuid; }
Bu şekilde yapıp dener misin? -
Yazilimci bunu yazdı
Sen sıfırdan initialize yapıyorsun. Gördüğüm kadarıylada initialize olarakda tanımlı değer yok. Dolayısıyla null geliyor. Yukarıdaki satırı sildikten sonra aşağıdakileri yap
{
// burası aynen kalsın. CaptchaView asd=new CaptchaView(); satırını silmeyi unutma
}
Daha sonra
Bu şekilde yapıp dener misin?10-Mar-2017 15:49:24.161 SEVERE [http-nio-8080-exec-5] Mail.mysql.mysql_guncelle null
com.mysql.jdbc.exceptions.jdbc4.MySQLSyntaxErrorException: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '='' where TokenId=null' at line 1
hatasını veriyor
-
gossipgirltr bunu yazdıYazilimci bunu yazdı
{
}
Daha sonra
Bu şekilde yapıp dener misin?10-Mar-2017 15:49:24.161 SEVERE [http-nio-8080-exec-5] Mail.mysql.mysql_guncelle null
com.mysql.jdbc.exceptions.jdbc4.MySQLSyntaxErrorException: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '='' where TokenId=null' at line 1
hatasını veriyor
Hocam bir tsql hatası yapmış olabilir misin?
String sql = "UPDATE bilgiler sifre=? where TokenId=?"; bunun
String sql = "UPDATE bilgiler SET sifre=? where TokenId=?"; bu şekilde olması gerek miyor mu?
-
Yazilimci bunu yazdıgossipgirltr bunu yazdıYazilimci bunu yazdı
{
}
Daha sonra
hatasını veriyor
Hocam bir tsql hatası yapmış olabilir misin?
String sql = "UPDATE bilgiler sifre=? where TokenId=?"; bunun
String sql = "UPDATE bilgiler SET sifre=? where TokenId=?"; bu şekilde olması gerek miyor mu?
Ayrıca TokenId sütununun veri tipi int ise sen string değer veriyorsun kodda. Onu da düzeltmek lazım. Bütün olarak bakamadığımdan net böyle böyle diyemiyorum kusura kalma