Julio Roberto

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek
    XpertVision bunu yazdı
    u235 bunu yazdı
    XpertVision bunu yazdı

    okurken sürekli cidade de deus ve scarface i hatırladım, ister istemez esinlenmişin sanırım. Birinci part'da betimlemeler çok yavan olmuş, robert iki kardeştir, 3 yaş büyük abisi vardır yerine.Robert resime meraklıyken sakin bir çocukken, kendisinden 3 yaş büyük abisi gruplara girmişti vs. tarzında altyapıyı olaylı şekilde betimlersen daha hoş olur, çok amatörce geldi o şekilde. Fakir edebiyatını çok yoğun yapmışsın, kişiye göre değişir ama ben nefret ederim.Biraz daha etkisini kaybetmeyecek şekilde ama yumurcak gibi de anlatmasan daha iyi olur, benim gibi düşünenlerin de hoşuna gider.Denildiği gibi akıcılık iyi ama sonunu ben de beğenmedim, öneri sunmayacağım hikaye senin, sonu da senindir ama daha güzel olabilirdi.

    Hocam sonunun nesini beğenmediniz acaba kötü bitmesi mi hoşunuza gitmedi yoksa pek mantıklı bir son gibi gelmedi mi nasıl oldu.

    Fakir edebiyatını bende sevmem ama Robert in kötü işlere bulaşması için ailenin zor şartlar altında olması gerekirdi.Bide kurguyu çok genişletemedim o yüzden biraz anlamsız ve çabuk geçişmiş oldu bazı kısımlar.Burda bunu bile okumuş topu topu 10 kişi varken ben 12-13 partlık bişey yazsam hiç okunmazdı gibime geliyor.

    Bide başka hikayeler yazsam mı acaba geliştirilebilir mi.

    hikayenin iyi veya kötü bitmesi değil olay; etkileyicilik.iki şekilde etkileyebilirsin; ya hikayen mantıklı şekilde çok sıradışı biter yani biraz hayalgücüyle ilgili ya da dilin çok kuvvetli olur Lucas'ın son saniyelerini çok yoğun duygularla anlatırsın okuyucunun hoşuna gider ama tabi hikaye yazmaya yeni başlayan için çok zor birşey bu. Yani aynı hikayeyi daha tecrübeli, dili geniş biri anlatsa çok sevdirebilirdi sonunu.

    Eğer bu işten zevk alıyorsan kesinlikle yazmaya devam et, yazdıkça açılırsın.Aynı zamanda bol bol da okuman lazım ama.

    anladım hocam teşekkürler yorumun için

    @Kapo

    Çok uzatmak istemedim o yüzden biraz hızlı gelişti gelişme ve sonuç bölümü 

Toplam Hit: 2409 Toplam Mesaj: 32