Kabir Azabı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReD__DRaGoN
    ReD__DRaGoN's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2006
    Erkek
    Gencin cesedi gömüldükten sonra üç saat sonra babasının talebi üzerine kabirden geri çıkarılmıştı. Hastanede vefat eden genç aynı gün hoca tarafından yıkanmış, cenaze kılınıp defnedilmişti. Görgü tanıkların, akrabaların ve doktorların ifadelerine göre genç siyah saçlı, hiç bir yerinde kırık, dövülme veya işkence yeri olmadıĝı şekilde defnedilldiĝini ifade ediyorlar. Fakat gömüldükten üç saat sonra babası doktorların oĝlunun ölüme sebep olan dianoza şüphe eder ve oĝlunun kabirden çıkartılıp otopsi yapılmasına talep etmişti.


    Üç saat önce defnedilen genç çıkarıldıktan sonra, onu gören aile fertleri ve tüm akrabaları şok olmuşlar. Çünkü kabire koydukları genç idi, fakat üç saat sonra önlerinde yatan saçları bem-beyaz olan, sanki çok ihtiyar bir insanın cesedi idi. Saçları beyaz, bütün bedenine inanılmaz seviyede işkence ve azab vermenin izleri bulunuyordu. Ellerin, kolların ve ayakların kemikleri kırık vaziyette. Kaburga kemikleri kırık ve bedenin içeresine inanılmaz bir şiddetle basık durumdaydılar. Bütün bedeni ve yüzü yekpare bir morluk hale gelmişti. Kurtuluşu artık ummayan ve sonsuz acıya mazhar olduĝu açık gözlerinden ve kurumuş kandan gencin inanılmaz bir işkenceye tutulduĝunu gösteriyor.


    Ölen gencin akrabaları İslam âlimlere yöneldiler. Onlar da durumu öĝrendikten sonra, hepsi dilbirliĝi ile Kabir azabının ibretli bir örneĝin olduĝunu ifade ettiler. Ki Allah (c.c) ve Peygamberimiz Muhammed (s.a.v.) Kabir azaptan haber veriyor ve ümmeti sakındıryorlar.

    Şok geçiren baba oĝlunun şımarık hayat yaşayıp, çeşitli günahlarda bulunup namazlarını kılmadıĝını itiraf etti.

    Allahın yolunda, yani Cihadda şehid olanlardan başka ölen her bir insan Kabir imtihanından geçecektir. Kıyamet gününden önce insanı bekleyen ilk korkunç bir sınav.

    Peygamberimizden (s.a.v.) İmam Ahmedin rivayet ettiĝi hadis şerifte şöyle naklediliyor:

    Peygamberimiz, onun üzerine selat ve selam olsun buyurdu:

    - Ölümden sonra ölünün ruhu tekrar cesede döndürülür. Yanına da Munker ve Nekir isimli iki tane melek gelir ve sorguya çekerler: „Rabbin kim?“

    Insan cevap verir: „Rabbim – Allah.“ Sonra onlar sorar: „Senin dinin ne?” O cevap verir: “Dinim – İslamdır.” Sonra onlar sorar: “Size gönderilen uyarıcı kim?” O cevap verir: „O Allahın resülüdür.” O zaman onlar sorar: “Sen bunları nereden biliyorsun?” O cevap verir: “Ben Allahın Kitabını okudum ve Ona iman ettim.”

    O zaman semadan ses gelir: “Kulum hakikatı söyledi, ona cennet döşeĝini serin ve önünde cennet kapılarını açın” - , sonra o çok sevinecek, cennet ferahlıĝına kavuşacak ve onun kabri göz alabildiĝi kadar geniş olacak.

    Kâfire ve günâhkârâ gelince onun hakkında Allah resülü, sallallahu aleyhi vesellem, şöyle buyurdu:

    - ve ruhunu tekrar cesede döndürürler. Yanına da Munker ve Nekir isimli iki tane melek gelir ve sorguya çekerler: „Rabbin kim?“

    O cevap verir: „Bilmiyorum.“ Sonra ondan sorulur: “Size gönderilen uyarıcı kim?” O tekrar: “Bilmiyorum” der, ve o zaman semadan gelen ses şöyle: “Bu yalancıdır, ona ateşten döşek serin ve önünde cehennem kapılarını açın!” - , o zaman onun kabrini cehennemin harareti sarar, kabri ise dar olur ve kaburgalar birbirine girinceye kadar kabir onu sıkar.

    Başka hadislerde söyleniyor: Sorgu esnasında Melekler kâfir olan veya günâhları çok olan müslümanı işkence edip dövecekler, ve bu işkence dehşet vericidir.

    Peygamberimizin (s.a.v.) de Allahdan Kabir azabından kendisini korumasını ve bu duayı herkese de emir ettiĝi rivayet ediliyor.

    Kabir azabı iki çeşittir:
    Birincisi, hiç bitmeyen Kabir azabı. Bunlar hakkında Allah Taala Kur’ani Kerimde buyuruyor:
    - "...o ateştir, sabah ve akşam ona giriftâr oluyorlar."

    Bazı azap ise bir müddet devam edip sonradan kesilen Kabir azabı. Bu tip Kabir azabı günâhkâr muslumanlar için olur, azabın şiddete ve aĝırlıĝı ise işlediĝi günâhların aĝırlıĝına göredir.

    18 yaşlı genç hakkındaki hadise inanan kalpler için bir ibrettir, kalbi mühür basılmış şahıslar için de tekrar bir masal, oyun gibi gelecektir. Çünkü onlar bakıyor fakat görmüyorlar, dinliyorlar fakat duymazlar…
    -------------
    alıntıdır
    not:okurken tüylerim diken diken oldu
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek
    harbiden tüylerim diken diken oldu..Allahım sen günahlarımızı affet..
    Sadece Cuma namazına gidiyorum ama 5 vakit namaza baslamak lazım..

    Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RedKit
    RedKit's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2006
    Erkek
    tamamen saçmalık

    her horoz kendi çöplüğünde denizli horozu her yerde öter
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReD__DRaGoN
    ReD__DRaGoN's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2006
    Erkek
    nedersek onu cekeriz bu dünya yalan dünya.Peygamber Efendimiz (S.A.V)bir konusmasında:"ben bile sonumun ne olacağını bilmiyorum "demis.Peygamber Efendimiz (S.A.V)Bile kendi sonunu bilmediğine göre bizim sonumuz ne olacak?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek
    redkit o çıplak vücüdun toprağa deydiği zaman görrsün saçmalığı..

    Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RedKit
    RedKit's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2006
    Erkek
    vücudumun ne olcağına bilmiorum!belkide bunlar başıma gelir ama bunların olupda bize gösterilme tarafı ve olay atmasyon anlatabildim mi?İnanın din üzerine yazılan çoğu şey yalan!bunu diyanet bile kabul etti ve temizlemeye çalışıo onlarda

    her horoz kendi çöplüğünde denizli horozu her yerde öter
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek
    diyanet sallamadı ve hiç birseyi temizlediğği yok..Bunun sallama ile alakası yok..Neyin nasıl olduğunu zaten biliyorz değilmi..Ve birgün bunları göreceğiz..buna eminim.ve bunlar gerçek..aksini idda eden varsa söylesin..idda eden de delil sunsun..benim delilim kuran'ı kerim.

    Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fincan
    Fincan's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2003
    Erkek
    ya resim fln varmi solemislerde iyi guzel de birazda ispat gerekiyo yoksa hurafe der geceriz...red kit in dedigi gibi yalan deriz...

    ULKUMUZ GOKLERDE DALGALANAN SANCAK;BIZ ALLAH"IN ONUNDE EGILIRIZ ANCAK.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RedKit
    RedKit's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2006
    Erkek
    bunun fotoları vardı!ama rottende daha önce yayınlayıp sonra kabir azabı diye millete yutturuolardı!ayrıca THT diyanet sallıyo demedim!sadece piyasada çıkan sahabeler adı altında vb çıkan kitapların tamamen uydurma oldğunu açıklamıştır ve bunların temizlenmesi için çalışma başlattı sakın bunu yalanlamaya kalkma yanılan sen olrsun!böyle uydurma tamamen cahil halkı dahada cahil etmeyi planlayan yazılar!internet icat edildi bunlar türedi özellikle son bi kaç yıldır!amacım polemik yaratmak deil sadece düşüncelerimi söyledim ona göre yaz

    her horoz kendi çöplüğünde denizli horozu her yerde öter
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    miRkuT
    miRkuT's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    ...bir musibet bin nasihattan daha hayırlıdır derler... evet dünayda yaptılarımızın hasadını kabirde Ahirette toplayacağız.. yukarıda yazılanlardan söz edecek olusak, babanın oğlunu o vaziyette görmesine pek ihtimal vermiyorum... ikinci olarak yaşayacaklarımız Kuran-ı Kerimde yazılanlar ışığında bellidir zaten... ki Peygamber Efendimizinde kendisine sorulan soruda cevabı vermiş.. önemli olan iş işten geçmeden azığımızı doldurmak, zira ""Çünkü onlar bakıyor fakat görmüyorlar, dinliyorlar fakat duymazlar"" cümlesine mazhar olmuşuzdur...

    Bildiği kadarıyla adalet eden, bilmediği kadarıyla zulmeder...!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    the_COMMANDO
    the_COMMANDO's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Aralık/2005
    Erkek
    Birader daha önce verildi
    resimleri merak edenler foruma baksın

    Dalımızı Kıranın Ormanına DÖK BENZİNİ YAK HEPSİNİ
Toplam Hit: 3573 Toplam Mesaj: 23