folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Kablolu Modemi Kablosuz Hale Getirme?

Kablolu Modemi Kablosuz Hale Getirme?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twilight_flame
    twilight_flame's avatar
    Erkek

Arkadaşlar Zoom X5 kablolu modeme sahibim. Masaüstü kullandığım için bu zamana kadar problem olmadı ama wi-fi özellikli bi telefon almayı planlıyorum. Şimdi kablosuz bir ağa da ihtiyacım var. 

Sanırım bu modemden kablosuz ağ oluşturabilmem için access pointe ihtiyacım var. Ancak network olayından anlamadığım için özelliklerden falan birşey anlamıyorum.

Sanırım bazı access pointlerde şifreleme özelliği yokmuş. Şifreleme özelliği olan bir access point veya başka bir çözüm varsa önerileri bekliyorum...

Bütçe olarak maksimum 70 TL ayırabiliyorum. Bilginize...

Sevgimizin Bittiği yerde Nefretimiz Başlar...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek

airties ap302

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twilight_flame
    twilight_flame's avatar
    Erkek
    hocam hız konusunda nasıl? Şifreleme falan özelliği var mı? Herhangi kopma falan sorunu yaşar mıyım?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek

benim bildigim access point in uzatma kablosu gibi bi gorevi var. yani wireless modem olacak ondan aldigi sinyalin alanini biraz daha genisletir diye biliyorum ...

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gumusservi
    gumusservi's avatar
    Dişi

airties ap301 kullanıyorum ben kablolu modemden kablosuz ağ oluşturuyor işte şifre de koyabiliyorum,köprü özelliğide var..memnunum şuanlık sadece 1 kere adaptörü arızalandı gönderdim yeni adaptör gönderdiler.. :)

Çok fotojenik bir "acı" çekiyorum. G ü l ü m s e . . .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twilight_flame
    twilight_flame's avatar
    Erkek
    SysTeMeRRoR bunu yazdı:
    -----------------------------

benim bildigim access point in uzatma kablosu gibi bi gorevi var. yani wireless modem olacak ondan aldigi sinyalin alanini biraz daha genisletir diye biliyorum ...

Yani hocam kablolu modemi kablosuz hale getirmez mi diyorsun? Access point hakkında bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilir mi?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuhammeT
    MuhammeT's avatar
    Erkek

yeni modeme ayırmak daha mantıklı değil mi o bütçeyi ?

Hangi Cennetten Geldik Bu Cehenneme
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

Getirir dostum tabii hangi model için konuşuyorsunuz onu bilmiyorum bakmam lazım önermek için acsses point i modem veya köprüleme veya tekrarlama amaçları için kullanabilirsin.

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twilight_flame
    twilight_flame's avatar
    Erkek
    MuhammeT bunu yazdı:

yeni modeme ayırmak daha mantıklı değil mi o bütçeyi ?

Hocam Zoom X5 modemim 4 portlu yani ilerde başka pc de alırsam kullanabilmem amaçlı access point düşünmüştüm. Bildiğin wireless varsa önerebilir misin?
    @zeyrekli
    hocam senin önerebileceğin bir access point var mı?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

Elbette var bakar söylerim şimdi ama arkadaşların önerileri çok daha mantıklı cidden yeni bir modem al ileride sana port gerekirse bir switch takar geçersin bence hiç uğraşma böyle değmez. 70 Tl bütçem var demişsin kaliteli bir şeye bile gerek yok ki 70 tl ye çok portlu wireless modem bile bulursun böylesi dah işi uzatmak oluyor.

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twilight_flame
    twilight_flame's avatar
    Erkek
    zeyrekli bunu yazdı:

Elbette var bakar söylerim şimdi ama arkadaşların önerileri çok daha mantıklı cidden yeni bir modem al ileride sana port gerekirse bir switch takar geçersin bence hiç uğraşma böyle değmez. 70 Tl bütçem var demişsin kaliteli bir şeye bile gerek yok ki 70 tl ye çok portlu wireless modem bile bulursun böylesi dah işi uzatmak oluyor.

Hocam o zaman senden ricam bakınca hem access point hemde wireless modem önerisi yapabilir misin?

Toplam Hit: 3052 Toplam Mesaj: 16