Kablosuz Elektrik Denemelerim
-
tebrikler hocam.sen yağmuru felan kafana takma bulunur bi çaresi.yeraltından felan gider olur bişeyler.sen geliştirmene bak.ben elektirikten anlamam ama vidyoda gördüğüm kadarıyla o iki şeyi birbirine yaklaştırıyosun.düz mantık kurarsak o zımbırtılar daha güçlü olsa daha uzaktan lambayı yakabilirsin.
-
Birde şu laptopların ekran arkasındaki yüzeylerine solar güneş paneli yapıp şarj derdinden kurtulabilsek :P
-
watervay bunu yazdı:
-----------------------------
Birde şu laptopların ekran arkasındaki yüzeylerine solar güneş paneli yapıp şarj derdinden kurtulabilsek :P
-----------------------------evet olay budur :D bide kinetik enerjiyle şarj adaptörü :D
-
The_FCN bunu yazdı:
watervay bunu yazdı:
-----------------------------evet olay budur :D bide kinetik enerjiyle şarj adaptörü :D
-----------------------------Evet evet istiyorum ikisindende istiyorum!!!
-
tam anlamadım ama bunun olayı bilmenin faydası olur diye düşünüyorum
http://en.wikipedia.org/wiki/Resonance
en kısa haliyle hem vericinin frekansı alıcının doğal frekansına eşit olsun(hani en basit rlc devresinde Wo=1/kök(LC))
hazırladığın sarımın indüktansını bulmak için buranın faydası olur
http://en.wikipedia.org/wiki/Inductor
kondansöterleinki üstünde yazar zaten bana bişi deme doğal frekansı hesaplayalım diye :S o frekansı hesaplasaydım elektronikten 2 kere kalmazdım :s
"Alttaki ise alıcı olarak kullanmakta olduğum, gene hesaplanmamış bobinli bir devre. Aslında teorik olarak bobinlerin eşit çapta olması uzaklığı ve verimi arttıracaktır sanırım."
-
cosmic bunu yazdı:
bende hayali olarak kablosuz elektrik olayını düşünüyodum ama sadece hayal bi arkadaşa anlattım lan ya yağmur yağarsa çarpılmazmıyız dedi yıkıldı hayallerim :|
-----------------------------:D:D arkadasın dogru soylemıs :D ama denemen muthiş guzel olmus
-
sen mekatronik okuyodun demi hacı ?
-
Öncelikle tebrikler, kısa mesafede de olsa çalışıyor.
Intelin de böyle bir şey piyasaya sürebilitesi var, %70 verimlilikte çalışıyormuş.
Fakat umarım naptığını biliyorsundur cihazın ortalığa zararlı derecede radyasyon falan vermediğine emin ol Xrayi bulan adam gibi bilim yolunda ölme =)
-
nicola tesla abim yapmıştı onu aslında onu resmini koyacaktım ama yükleyemedim avatarıma:D
-
ohaaa helal :|