Kablosuz Elektrik Denemelerim
-
1 ledi yakabilecek kadar manyetik alan üretmektetir.3 -5 volt kadar. bunun radyasyon zararı etkisi yoktur pek. bu deney lisede atelyede gösterilir genelde.bisikletlerdeki dinamonun dönerek lambayı yakmasıda küçük bir örnektir...
-
arkadsın dedigi olanaksız mıdır sizce lap toplar güneş enerjisi ile bataryalarını sarj etseler olmazmı mümkün müdür böyle bir dalga geçmyin ciddi bilmiom olabilir mi böl ebi sey :|
-
yapılır hacım.bunun için güneşten gelen enerjiye karşı bi besleme kaynağı yapılır laptopun bataryasına göre.
-
Helal olsun kardeşim Süper
-
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------
1 ledi yakabilecek kadar manyetik alan üretmektetir.3 -5 volt kadar. bunun radyasyon zararı etkisi yoktur pek. bu deney lisede atelyede gösterilir genelde.bisikletlerdeki dinamonun dönerek lambayı yakmasıda küçük bir örnektir...
-----------------------------hacı, oradaki led sadece örnek için, motur felan döndürdüm, pic, arduino vs. çalıştırdım (5W-7W civarı güç akışı oluşuyor), fakat mikroişlemcilerin osilatör kristalleri bu oluşan 1-2Mhz'lik manyetik alandan olumsuz yönde etkileniyorlar, bildiğimiz köprü diyot normalden biraz fazla ısınıabiliyor, ayrıca sarım sayısını azaltıp 1 sarıma geçicem. daha sonrasında MIT'in de yaptığı gibi helezon şeklinde bi sarıma geçmeyi düşünüyorum, intel'in yapmış olduğu biraz daha farklı ama onu da deneyebilirim.