Kablosuz Kulak İci Kulaklik Onerisi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

    hocam ben de de var bu, çözümü yok dediler diye hiç doktora gitmedim. hangi ilacı kullandın ? 

    hocam kisiye göre degisen bisey..Bendeki hala gecmedi.. Ilac kullaninca baya azalmisti ama ilac bittikten sonra yine biraz artti.. 

    doktor betaserc diye bir ilac ile b12 haplari yazdi

    https://eksisozluk.com/betaserc--738405

    https://www.doktormurat.net/makale/280/kulagim-cinliyor-ne-yapayim-050408

     

    bu kulak cinlamasinin siddeti artabiliyor hocam, daha önce yorumlarda görmüstüm, bazilarini uyutmayacak derecede siddetli olabiliyor. O yüzden kulaklik konusunda dikkatli olmak gerek, mümkün mertebe kullanma ya da benim gibi is yerindeki ortamdan rahatsizsan noise cancelling özelligi olan bir kulaklik temin et.. 

    Bu Çınlama dediğiniz şey, kesik kesik mi, devamlı gelen bir ses mi, yani sürekli aynı ton'da duyduğunuz bir şey. mi?

    kişisel bazı şeyleri de özelden sorayım. ama sonra.

    sen delisin çınlama falan yok, sen piskiatra git siktiret bunları :P 

    @unbalanced hocam çok sağol doktormuratın makalesi bay aydınlattı.


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı

    Bu Çınlama dediğiniz şey, kesik kesik mi, devamlı gelen bir ses mi, yani sürekli aynı ton'da duyduğunuz bir şey. mi?

    kişisel bazı şeyleri de özelden sorayım. ama sonra.

    herkesin nasil oluyor bilmiyorum ama benimkisi kesintisiz bir ses.. duydugum sey buna benziyor (bu kadar sert degil, seyreltilmis halini düsün )

    https://www.youtube.com/watch?v=GIVW0NR4SgY

    sanirim ilk basladiginda daha cok cekirge sesi gibiydi ve tv'yi acinca karincalama oluyor ya bazen oradaki cikan sese de benziyordu.. degisiyor gibi.. Cok odaklaninca sese baya yüksek gelebiliyor ama günlük isleri yapmakta pek sikinti yok :) artik yüksek sesten mi asiri Stres'ten mi oldu bilmiyorum. O yüzden dikkat edin bu seye.. Cünkü gördügüm kadariyla kolay kolay gecmiyor ya da hic gecmiyor.. 

    Dediğin gibi, Stres'ten kuvvetle muhtemel. bundan bi 6-8 sene evvel bende de çok oluyordu, daha çok akşam saatleri  ve yatmaya yakın zamanlarda. sonra ne oldu bilmiyorum ama geçti. sanırım şanslı gruptayım.

    niyeyse bu ve benzeri seslerin dâhâ düşük seviyedekilerini, uykuya hazırlayan müziklerde duyuyorum gibi, böyle alttan alttan geliyor. ^^` bu gönderdiğin video'daki gibi. gıcık oldum. ^^`

     

    https://www.doktormurat.net/makale/280/kulagim-cinliyor-ne-yapayim-050408

    ama bu yukarıdaki Dr. adamın makalesi güzelmiş. hoşuma giden yerleri alıntılayım istedim.

     

    "  Alışmaya çalışın...


    Gerçek şu ki dünyada kulak çınlamasını geçiren hiçbir ilaç yok.

    ...
    Kulak çınlamasında Tıp bilmi'nin aciz kalmasının en büyük sebebi henüz çınlamanın neden kaynaklandığının bulunamamış olmasıdır.

    Gürültülü ortamlarda uzun süre çalışan veya patlama vb. olaylar gibi şiddetli ses dalgalarına maruz kalan (örneğin askerler, disjokey’ler) kişilerde çınlama daha çok görülür.


    Mekanizma tam olarak bilinmemekle birlikte, yoğun stres’e maruz kalmak da kulak çınlamasına neden olabilir.

    Kanser hastalarına uygulanan kemoterapi, baş ve boyuna gelen darbeler ve multipl scrlerozis hastalığının da kulak çınlaması yapabildiği gösterilmiştir.


    Beynin MR ile fonksiyonel olarak incelenebilmesi sayesinde Tinnutus’un asıl nedeninin bulunması konusunda yeni ilerlemeler elde edildi.

    Southern İllinois üniversitesinden Dr. Thomas Brozoski çınlama sorununun kulak'tan ziyade ,beyin'de olduğunu söylüyor.

    İşitmesi tamamen kaybolmuş kişilerde bile kulak çınlaması görülebiliyor.

    Dr. Brozoski, beynin kanal ararken parazit sesleri alan radyo gibi ses çıkardığını ve bunun çınlamaya neden olduğunu iddia ediyor. @@, )

    Kulak sinirleri Tamâmen kesilen bazı insanlarda çınlamanın devam etmesi (en azından bazı vakalarda) sorunun kulakta değil de beyinde olabileceğini düşündürüyor. @@,}


    Ne yapalım?
    Kulak çınlamanız sizi çok rahatsız ediyorsa mutlaka bir Kulak Burun Boğaz uzmanı'na görünün, çok nadiren dış kulak yoluna ait buşon'lar(?) çınlama nedeni olabilir.

    Asprin kullanıyorsanız kesin.
    Çok aşırı sesli ve gürültülü ortamlardan uzak durun.
    Kan basıncınızın normal olduğundan emin olun, yüksekse tedavi olun.
    Tuz alımını azaltın.
    Sigara, kahve, kola gibi alışkanlıkları bırakın. {bunların hiç birini uzun süre, müptela gibi kullanmadım. }
    Gerginlikten kurtulmaya bakın. 
    En başta yazdığım gibi ALIŞMAYA çalışmak çok önemlidir. Kurtulmaya çalıştıkça çınlama sizi daha rahatsız eder.
    Aşırı yorgunlukların çınlamayı artırdığı gösterilmiştir.
    Buna karşılık rahat bir ortamda spor yapmak iyi gelir.(dâhâ önce bisiklet kullanıyordum, şimdi kullanmıyorum ama basketbol ve egzersiz'ler yapıyorum)
    Çınlama yalnız kaldığınızda ve sessizlikte, özellikle yatağa girince artar bu yüzden fan sesi, radyo sesi, müzik gibi bir başka sesle çınlamayı maskeleyebilirsiniz. 


    Çınlamaya alışamıyorsanız ve 5bin Doları gözden çıkardıysanız Amerika'da ve Avrupa’da Neuromonics Inc, of Bethlehem firması tarafından satışa sunulan cihazı(?) deneyebilirsiniz. Günde 2saat süreyle 6ay kullanmanız halinde çınlamanın şiddetinde çok belirgin azalma olduğu söyleniyor. Cihaz hakkında kulak burun boğaz uzmanınınıza danışabilir veya internetten araştırma yapabilirsiniz.


    Amerikada gazete ve televizyonlarda reklamı yapılan Quietus adında bir ilaç var. Homeopathic bir ilaç. Bir şişede 60tablet var ve her şişesi 100dolar. Sabah-akşam bir tane alınıyor ve 4haftada çınlama şikayetini giderdiği iddia ediliyor. Dikkat! Gene Amerikadaki kulak çınlaması merkezlerindeki doktorlar bu ilacın bir işe yaradığına inanmadıklarını söylüyorlar. Eğer çok çaresiz kaldıysanız ve her yolu denemek istiyorsanız bir seçenek olabilir.


    Ginko Biloba'nın kulak çınlamasına iyi geldiğine dair yayınlar var. 1986 yılında Fransız'ların yaptığı bir çalışmada 103 hasta 70gün süreyle Ginko alıyor ve yüzde elli'si ilaçtan faydalandıklarını söylüyorlar. İngiltere'de yapılan 1100 kişinin katıldığı bir başka Ginko çalışmasında ise, ilacın hiçbir işe yaramadığı sonucu çıkıyor. Ginko nispeten ucuz ve denemesi kolay bir seçenek. Eğer alacaksanız 240 mg. Ginkoyu günde iki kez almanız tavsiye ediliyor. "

    ~@~

    İnEar kulaklıkları da çok kullanamıyorum, kulak kepçelerim kızarıyor. ama bazen kısık sesle 5.5 veya 8saat aralıksız kullandığım oluyor, özellikle hafta sonları. 


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mart/2003
    Erkek

    @buzukatak kankim bak diyeceğim bu konuya yol göster belki yardımın dokunur falan '' çınlama '' mevzuna da deli de çok burada bilmiyorum mayın tarlası gibi post aqÜ.

    Sen bilirsin artık...


    Kurtlar tasma takmaz....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    adamhakli bunu yazdı

    Ortam sesi almayacak dedin mi otomatikman pahalı olanlar devreye giriyor. Son bir kaç haftadır araştırmalarıma göre bu sonuca vardım.

    ortam sesinden kastım noise canceling değill hocam kulaklıkla konuşurken yanımdakinin sesi çok gitmesin karşı tarafa hani dışarda falan konuşurken. arkadaş şu redmi airdotstan aldı da odada 3 kişi varken bildiğin herkesin sesi geliyor anlaşılmıyor bile.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NiKoTiN
    NiKoTiN's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Şubat/2005
    Erkek

    motosiklet kullanırken kask içinde kullanılabilecek, büyük olmayan kablosuz kulaklık tavsiyeniz var mı ?


    NiKoTiN
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamhakli
    adamhakli's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Kasım/2015
    Erkek
    joe_black bunu yazdı
    adamhakli bunu yazdı

    Ortam sesi almayacak dedin mi otomatikman pahalı olanlar devreye giriyor. Son bir kaç haftadır araştırmalarıma göre bu sonuca vardım.

    ortam sesinden kastım noise canceling değill hocam kulaklıkla konuşurken yanımdakinin sesi çok gitmesin karşı tarafa hani dışarda falan konuşurken. arkadaş şu redmi airdotstan aldı da odada 3 kişi varken bildiğin herkesin sesi geliyor anlaşılmıyor bile.

    Anladım hocam. Anker soundcore life note aldım işte. Gelsin test edip sana öneririm belki memnun kalırsam. 


    Hayat savaştır, ölümden korkan YAŞAMASIN. https://www.tahribat.com/forum/cekilis-2020-bal-satisi-basladi---siparisler-ali-247037
Toplam Hit: 5273 Toplam Mesaj: 52
kablosuz kulakici kulaklik airpods kablosuz kulaklik