Kader "İ Dogrulama Tezi
-
ya o doktor hadisesi yanlış olmuş, doktor muayene için para alıyor, ilaçları yapana
da para veriyorsun onlar da oradan kar ediyor.
Öte yandan tedavin ilaç yazmak doktor için mecburi birşey, zira muayene bedelini
baştan ödemiş oluyorsun.
Yani ilaç olmasa doktor seni tedavi edemeyecek.
O zaman doktorun ilaca ihtiyacı yok mu?
İlaç belki onu iyileştirmiyor, ilaç senin için. Ama sonuçta doktor ilaç olmasa seni
tedavi edemeyecek, o zaman bu işten para kazanamayacak, o zaman da iflas
edecek.
Benzetmede sanırım ufak bir mantık hatası var ertan kardeşim. -
Selamün aleyküm.
Yaılanların tamamını okuduğumu düşünmezsiniz gerçi ama, gene de belirteyim tüm yazılanları okumadım ( bir ara okurum) ama sanıyorum nüveyi anladım; "Kader, kendisinin ispat edilmesini bekliyormudur?"
Var isen kaderdir. Bunları yazmışsak bu kaderdir. Senin, benim irademle tahribat oluşmadı, oluştu ise bir oluşturanı var, oluşturanı olmasa şu an buraya bu soru da sorulmaz bu cevap da verilmezdi.
İrade YARATAN'da dır. O en yüce organizatördür. O "n" dir. -
criminal abim marks felsefesi hayatını şekillendirmiş senin,sadece maddi olarak düşünüyorsun,o doktorun özel hastenede çalıştığını kim söyledi :)) Devlet hastanesindenki doktoru kast ettim
O doktorun bir karı yok,ilaç satanlar da ayrı,sonuçta orası hem hizmet hem ticaret yapıyor,onlarda ücretli alıyor ilaçları...
Yaratmak ihtiyaçtan ileri gelmez.Yoktan var etmeye gücü yeten neden muhtaç olsun ki,Yol göstermek,bir ihtiyaca yardım etmek,kayıp çocuğu evlerine götürmek bizim merhametimizin,şefkatimizin,insanlığımızın icabırıdr.Mutlaka ihtiyaçtan ileri gelmez.Bizim gibi yaratılmış kullarda durum böyle olunca, Allah hakkından ihtiyaç nasıl düşünülebilir ki? İhtiyaç, acizlik
eksiklikten ileri gelir.Aciz ve noksan olan yoktan yaratabilir mi?? -
Yoktun, var edildin sana bir şans verildi
daha birçok şeyin yanında sana bilinç verildi, hisler verildi keyif aldın yada acı duydun hissettin farkında olabilidin.
birde kurallar konuldu. bunlara uyarsan ebedi bir şekilde ödüllendirileceksin , uymazsan cezasını çekeceksin!
Basit örneklerle terazinin tartamayacagı şeyleri açıklamaya çaşılıyorsunuz, saplantıya düşürebilirsiniz kendi kendinizi
Toplam Hit: 3298 Toplam Mesaj: 15