Kafam Çok Karışık
-
istediğin yeri kazanamassan ne olacak bence işletme iktisat çok geliştirmen lazım kendini master falaln yapman lazım bunları yaptırdıktan sonra belki iş bulabilirsin tabi türkiyenini ne olacağı belli olmaz ama sen bilirsin ben dahil başkası ne dese boş konuşuyoruz sen girdiğin sınavı kazanamassan biz sana derman olamayız bu durumlarda 1000 düşünüp 1 hareket etmenin yararı vardır hayırlısı olsun senini için
-
tomannie bunu yazdı:
-----------------------------
benim durumumda olanlarında yorumlarını bekliyorum.
-----------------------------Aşagı yukarı durumumuz aynı. 2004 de liseden mezun oldum. İlk girişimde mugla işletme kazandm.
Kayıt yaptırmaya gittim. Fakat yaptırmadan geldim :S
Sosyal fobi-panik atak- Anksyete bozuklkları ve ajitasyon var :) Bi de kronik depresyon. Bazı doktorlar da Bipolar bozukluk ta var dediler :S
İşte bütün bu rahatsızlıklardan dolayı gittim kayıt bile yaptıramadan geldim.
Sonraki sene polisligi kazandım fakat saclarımı kestirmemi istediler. Tam 2 sene büyüttüm uzattım onları. Yine gitmedim nihayetinde.
Bunlardan sonra tabi ailemle aram bozuldu 2 sene kadar da şehir dısında yanlız yasadım.
Şu an ise Mimari Restorasyon okumaktayım 1. sınıfım daha ama çok memnum bölümümden.
Ha bi de şu var 3 sene once polisligi okusaydm aylık maaşı olan biri olurdum şu anda ama saçı kısa mutsuz biri :)
Hic bişi icin gec değil asıl demek istedigim. Özellikle ne iş yapmak istiyorsan en önemlisi o Adı aklımda değil ama ünlü bi düşünür "sevdiğiniz işi yaparsanız ömrünüz boyunca hiç çalışmamış olursunuz." demiş...
Gerisi sana kalmış etraftan gelen sözlere kulak asma. Kimin ne dedigi umrunda olmasın. Ne istiyorsan onun peşinden git
-
ValentinoRossi bunu yazdı:
dostum senin okuduğun bolumun anadolu üniv. sivil hava ulaştırmadan farkı var mı?
-----------------------------yok..aynı bölüm
-
chaigg bunu yazdı:
tomannie bunu yazdı:
chaigg bunu yazdı:
bişi olmaz hoca sen bida hazırlan.ben mesela 2.ye üniversite okuyorum. önceki 2 yıllıgıda bitirdim hem :Dne güzel köy yeri işte hemen yarından sağlam bi şekilde calısmaya basla güzel bi üniye git. ama yerinde olsam ailenle de konus durumu derdim.
-----------------------------hocam iyi hoş köy yeride benim burda durdugum her an bana para olarak giriyor.ailemle konuştum onlar ancak bir sene burda durup okulu dondurup seneye hazırlanmamı istiyorlar.ben geçen sene düzensiz çalıştım.bir çok konuya çalışmadan ea2den 313 aldım.artık burayı gördüm ya, günde 8 saat köpek gibi çalışıp 350 alırım.e ben nasılsa kazanıcam burda bir sene amele hayatı yaşamanın ne anlamı var?
-----------------------------hocam ben 2 senemi yaktım geldim bide iş hayatına girim dedimki asıl o zaman hüsran oldu benim için. şimdi ise hazırılıkla beraber 5 senem daha üniversitede gecicek etti 7 sene yaş geçio askerliği var iş hayatında yükselmesi var var babam var..bende köy gibi yerde okudum ama okudum bi türlü yani zorda olsa..
sonuc olarak suanda gene bu mesleğe yöneliceksen o zaman kal köyünde ortama ayak uydur.. hem ortam dediğin nedirki gelip geçer..
ama yok ben össye girim yeniden baska bir bölüm secim diosan atla gel okuma yeniden hazırlan derim.
istanbula felan gelsen ne olcak ? hayatım yollarda geçio mahvoluosun. üstüne bide güzel ortamın olsa ne olcak ?
en fazla içip sıçıp ya bi kızın koynunda uyursun yada tuvalette kusarak uyursun. sabah kalktıgında ise hiç bişi yok gene boş hayat..
hani demek istedigim ekmeğini eline alcaksan mekan ortam farketmez.oku kal ve bu alanda ilerle. ama köyden önce bölümünü işini sev.
yani okudugun yerin kötülüğünden daha önemli kavramlar var.Allah beterinden korusun de yoluna bak. 2sene geçer.hemde su gibi geçer.
ama sunu üstüne basa basa sölüyorum : 1 sene gitse hayatından bence seni çok etkilemez.o yüzden bırak okulu dedim.3 ay gecmesine ragmen hala kafana cok takılan bi durum ise demekki hala alısamamısın
-----------------------------hocam ortamdan kastım kız değil.kız istanbuldaki kadar olmasada burda da oluyor.ne yapacagımı iyice düşünücegim
-
sen hacettepe işletme bitirsen iş garanti mi ? nerden biliyorsun ?
orayı bitirsen , veya hacettepeyi bitirsen aranda ne fark olacak ? nerden biliyorsun garantisi var mı ?
öss ye hazırlananlar şu öss yi kazanayım bişey istemiyorum derler. ancak iş öss ile üniversite ile bitmiyor. ülkemizde artık yüksek lisans doktora mezunları ancak iş bulabilecek. çünkü elini sallasan lisans mezunu işletme iktisad mezunu.
beklesen aynı puanı alabilecekmisin ? alamayacaksın. alamazsan yaşın geçecek ruhsal çöküntüye uğrayacaksın. devam etsem 3 de olurdum, 4 de olurdum diye kafanı duvarlara vuracaksın.
bence biran önce diplomayı almaya, ve kendini geliştirmeye bak. çünkü iş diploma ile bitmiyor. kpss, ales, cart curt, emmi dayı torpil .. iş diplomadan sonra başlıyor. elindeki aöf diploması bile olsa kendini geliştirmişsen iyi biryerlere gelirsin. çünkü kanunlar önünde diğer örgün okuyanlarla eşitsin. bence zaman en önemli şeydir. geri kalma derim. hayata iki sene geç atılacaksın belki üç sene.
yaşın daha küçük. ama ileride diyeceksin üç sene sonra askere gidcen , sonra gelcen üç sene sonra hayata atılacan iş arıycan bulacan, işe alışacan da evlenecen de falan da. ileri görüşlü ol. bence başlamışken bitir. kaderinde orası varmış.ben buraya ait değilim diyorsan
eğer o düşündüğün yerleri kazanamamayı ve iki üç yılının yanmasını, en ktü ihtimal lise mezunu olarak kalmayı askere gitmeyi falan göze alabiliyorsan da bırak.