Kafamda Deli Sorular ( Üniversite )
-
otocu bunu yazdıvisualeffects bunu yazdı
ben grafikciyim reklam sirketinden 3.000 tl maas aliyorum
Ne yapıyorsunuz mesela ?
animasyon,montaj,gorsel efekt, 3b model benim yaptiklarim -
visualeffects bunu yazdıotocu bunu yazdıvisualeffects bunu yazdı
ben grafikciyim reklam sirketinden 3.000 tl maas aliyorum
Ne yapıyorsunuz mesela ?
animasyon,montaj,gorsel efekt, 3b model benim yaptiklarimYaptığınız bir tasarım video falan var mı ? Gösterebileceğiniz.
-
https://www.youtube.com/watch?v=SGnY_2cqcTE
bu tarz işler yapıyoruz ben şuan çalıştığım yere gireli 7 ay oldu zamanla maaşım dahada artıcak ama grafik mezunu olupta asgari ücrete zor iş bulanlarda var bunuda unutmamak lazım yeteneğin ve tanıdığın yoksa biraz zor çok para kazanmak.
illa para için bi iş yapmak istiyosan steadicam operatörluğunu öneririm ayda 60 bin kazananı tanıyorum ama türkiyenin en iyisi o.
fazla bilindik bi iş değil türkiyede steadicam operatorlugu 4 yıllık radyo/tv okuduktan sonra bu alana yönelirsen bi süre sonra yine en az ayda 8bin garanti olur -
visualeffects bunu yazdı
bu tarz işler yapıyoruz ben şuan çalıştığım yere gireli 7 ay oldu zamanla maaşım dahada artıcak ama grafik mezunu olupta asgari ücrete zor iş bulanlarda var bunuda unutmamak lazım yeteneğin ve tanıdığın yoksa biraz zor çok para kazanmak.
illa para için bi iş yapmak istiyosan steadicam operatörluğunu öneririm ayda 60 bin kazananı tanıyorum ama türkiyenin en iyisi o.
fazla bilindik bi iş değil türkiyede steadicam operatorlugu 4 yıllık radyo/tv okuduktan sonra bu alana yönelirsen bi süre sonra yine en az ayda 8bin garanti olurTeşekkürler.
Steamdicam dediğiniz olay ne oluyor. Kamera yönetmenliği gibi birşey mi ? Bir studyo falan mı kurmuş oluyorsunuz. Ben bir yandanda fotoğrafçılığa başladım. Fotoğraf Kameram var.
-
otocu bunu yazdıvisualeffects bunu yazdıben grafikciyim reklam sirketinden 3.000 tl maas aliyorum
Ne yapıyorsunuz mesela ?// U235 : Aklımda Cisco sertifikası almak gibi bir şey var. 4 Çocuk istiyorum. (Kız olursa iyi olur. Allah ne nasib ederse tabi :) Maaş konusunda. Kanadayı seçmemin sebeplerinden biride o. En düşük bilgisayar mühendisi 2500 $ alıyor. Hemen hemen 5.000TL'ye yakın bir para ediyor buda..
abicim sen kaç yaşındasında bu kadar düz mantıkla bakıyorsun olaya anlamadım?
Kanada da yaşadığın zaman Türk parasıyla yaşayacaksın orda? Burda kiraya 300 dolar gidiyorsa orda 500 dolar gider burda yeme içmeye 400 gidiyorsa orda 600 gider.
Hadi orda çalışıp buraya döncem desen orda para tutman zor ki diyelim tuttun biriktirdin 3-4 senede çok fazla para biriktiremezsin.Hemde sen üniyi bitirir bitirmez tecrübesiz bir adam olarak oraya gideceksin.Kaldı ki en düşük maaşı 2500 almıyor kim anlatıyor sana bu tür şeyleri.Dünyanın hiçbir ülkesinde asgari ücret hariç bir ücret sabit olmaz.Patrona bakar fiyat.
Cisco olayını bilmiyorum.
u235 tarafından 20/Şub/13 13:16 tarihinde düzenlenmiştir -
u235 bunu yazdıotocu bunu yazdıvisualeffects bunu yazdıben grafikciyim reklam sirketinden 3.000 tl maas aliyorum
Ne yapıyorsunuz mesela ?// U235 : Aklımda Cisco sertifikası almak gibi bir şey var. 4 Çocuk istiyorum. (Kız olursa iyi olur. Allah ne nasib ederse tabi :) Maaş konusunda. Kanadayı seçmemin sebeplerinden biride o. En düşük bilgisayar mühendisi 2500 $ alıyor. Hemen hemen 5.000TL'ye yakın bir para ediyor buda..
Kanada da yaşadığın zaman Türk parasıyla mı geçecek orda? Burda kiraya 300 dolar gidiyorsa orda 500 dolar gider burda yeme içmeye 400 gidiyorsa orda 600 gider.
Hadi orda çalışıp buraya döncem desen orda para tutman zor ki diyelim tuttun biriktirdin 3-4 senede çok fazla para biriktiremezsin.Hemde sen üniyi bitirir bitirmez tecrübesiz bir adam olarak oraya gideceksin.Kaldı ki en düşük maaşı 2500 almıyor kim anlatıyor sana bu tür şeyleri.Dünyanın hiçbir ülkesinde asgari ücret hariç bir ücret sabit olmaz.Patrona bakar fiyat.
dedim,sen gencsin dedim,macera dolu amerika milyonlarin hayali ama sayili adam ayakta kaliyor dedim,ama ergenlige laf geciremezsin :) burada arkadasin her gecirdigi 1 saatte bir fen lisesi ogrencisi 30 soru cozuyor ve macera dolu amerikayi yasiyor.aylik yemek kiyafet eglence haric 1000 dolar gider var dedim bu senede 12 bin dolar yapar dedim.Okul 13binden baslar dedim,bilgisayar muhendisi buradan diploman olmazsa hayalinde kalir gelir insaatci olursun dedim.Ama bizim millet laf dinlemez.Anca laf.
cordelian tarafından 20/Şub/13 13:23 tarihinde düzenlenmiştir -
visualeffects bunu yazdı
fazla bilindik bi iş değil türkiyede steadicam operatorlugu 4 yıllık radyo/tv okuduktan sonra bu alana yönelirsen bi süre sonra yine en az ayda 8bin garanti olurBu videoda sen ne yaptın mesala hocam?
-
otocu bunu yazdıvisualeffects bunu yazdıben grafikciyim reklam sirketinden 3.000 tl maas aliyorum
güzel kardesim, yasın henüz 17, cok degil, 2-3 sene icinde planların öyle bir degisir ki, bu yazdıkların aklına gelir gülersin.
cisco sertifikası demissin, birincisi, sen o sertifikanın hakkını vermedikten sonra kagıt parcasından farkı olmaz, ikincisi, cisco'nun 4 kademelik sertifikasyonu var, birincisi ccna, ikincisi ccnp, ücüncüsü ccie ki bu noktaya gelirsen dünya'daki her ülkede kapın acık olur sanıyorum, yine de fazla ucmamak adına bu konuda benden daha bilgili birisi varsa düzeltme yapabilir. son olarak da ccar seviyesi acıldı ki su an dünya üzerinde bu sertifikayı alan kac kisi var bilemiyorum.
lakin, senin bunları düsünmeden önce egitim hayatına yön vermen gerek, diploma bi bok degil ama hicbir sey de degil, o olmadan agzınla kus tutsan da önemi olmaz.
ayrıca 23 yasında evlenmek gibi bir düsüncen varsa, kariyerini uzun vadede ne kadar ilerletebilirsin mechul. cok erken bir yas.
yeni mezun adama da kimse 2500 $ vermez sanıyorum yurtdısında da olsa, he veren varsa da o ülkede ortalama bir aylık geliri de hesaplamak lazım, Türkiye gibi sanma her yeri.
simdi git ders calıs artık.
Andrei tarafından 20/Şub/13 13:29 tarihinde düzenlenmiştir -
u235 bunu yazdıotocu bunu yazdıvisualeffects bunu yazdıben grafikciyim reklam sirketinden 3.000 tl maas aliyorum
Kanada da yaşadığın zaman Türk parasıyla yaşayacaksın orda? Burda kiraya 300 dolar gidiyorsa orda 500 dolar gider burda yeme içmeye 400 gidiyorsa orda 600 gider.
// Kanada'da niye Türk Parasıyla yaşayım yahu. Paranı hesaplı kullanırsan. Araştırma yapmaz isen. Tabi 300 dolarlık ev depil 600 dolarlık evi kiralarsın.
Boş hayaller diyorsunuzda. Hiç araştırma yapmadığınız için bu böyle. Bitir kendini geliştir. EA - Ubisoft'un bölgesel şirketlerinde aylık olarak 25.000 $'lardan söz ediyorlar. Siz Türkiyedeki bilgisayar mühendisliğine verilen değerle yurt dışını karıştırıyorsunuz sanırım. Tanıdığım var kendisi Bilgisayar Mühendisi 8.000 $ maaş alıyor. Villa gibi evi var. Son model amerikan arabası. Bilgisayar Mühendisi sıfatıyla bankada çalış 5.000 $ garanti. Ki... Kanada, Amerika değil ! Kanadada nufus az. Milli gelir yüksek. Yaş ortalaması 50-70 arasında. Elemana ihtiyaç var. Boşunamı kanada'ya vize problemi falan çıkarmadan çok rahat geçiş yapılıyor ( tabi bunuda bilmiyorsunuzdur )... -
otocu bunu yazdıu235 bunu yazdıotocu bunu yazdıvisualeffects bunu yazdıben grafikciyim reklam sirketinden 3.000 tl maas aliyorum
// Kanada'da niye Türk Parasıyla yaşayım yahu. Paranı hesaplı kullanırsan. Araştırma yapmaz isen. Tabi 300 dolarlık ev depil 600 dolarlık evi kiralarsın.
Boş hayaller diyorsunuzda. Hiç araştırma yapmadığınız için bu böyle. Bitir kendini geliştir. EA - Ubisoft'un bölgesel şirketlerinde aylık olarak 25.000 $'lardan söz ediyorlar. Siz Türkiyedeki bilgisayar mühendisliğine verilen değerle yurt dışını karıştırıyorsunuz sanırım. Tanıdığım var kendisi Bilgisayar Mühendisi 8.000 $ maaş alıyor. Villa gibi evi var. Son model amerikan arabası. Bilgisayar Mühendisi sıfatıyla bankada çalış 5.000 $ garanti. Ki... Kanada, Amerika değil ! Kanadada nufus az. Milli gelir yüksek. Yaş ortalaması 50-70 arasında. Elemana ihtiyaç var. Boşunamı kanada'ya vize problemi falan çıkarmadan çok rahat geçiş yapılıyor ( tabi bunuda bilmiyorsunuzdur )...araştırma yapmadığınız için öyle dediğin adamlardan biri o ülkede yaşıyor zaten : )
Ayrıca kanada da kanımca 300 dolara ev değil köpek kulubesi bile bulamazsın :D
Biz sana gerçeklerden bahsediyoz gaz vermiyoz ama hayalinide kırmıyoruz sadece gerçekleri bil.Çalışırsan götünü yırtarsan olabilecek şeyler.Kaldı ki ubisoft 5 milyon adama iş vermez seninde orda calısan 100 müh. biri olman için ne kadar çalışmanın,projenin ve networkunun olması gerektiğini düşün.
u235 tarafından 20/Şub/13 13:38 tarihinde düzenlenmiştir