folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Kafayi Yiycem Ne Bu Ses ??

Kafayi Yiycem Ne Bu Ses ??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaKoRa
    SaKoRa's avatar
    Erkek
    bence risk almadan bişi yapamazsın :) bende yanlışlıklada olsa çıkarmıştım , hatta çıkardıktan sonra aha dedim jıçtık walla bi fan parası gitti dedim sonra taktım bi çalıştıdım maşallah heç bişi olmadı , ama illa çıkar demiyorum . kafana göre takıl o zaman.

Kendinin tutulmuş olduğu aynı hastalığa tutulmuş başka bir hastayı iyileştirmeye uğraşan doktor..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kapansaru
    kapansaru's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar bir tüyo vereyim tozdan taş gibi olan ve dönmeyen fanınızı çöpe atıp yeni fan almak yerine bir tas suyun içine sıcak su doldurup biraz pril koyarak köpürtün fanı içine atın ve bütün pisliği çıkana kadar sallayın (fanın soğutucu kısmını çıkarın önce onu atmayın suya), tertemiz olsun, sonra bir güzel durulayın, ve kalorifer gibi birşeyin üstüne bırakın iyice kurusun hatta 3 gün falan kalsın ama kuruyucağı bi yere bırakın nemli bi yere bırakmayın soğuk bir yere de bırakmayın, fanınız %95 çalışacaktır.

Elektronikçiye gidip de fan almak biraz riziko çünkü anakart fanın dönüş hızını ısıya göre artırıp azaltıyor, yaz aylarında sesin artmasının sebeplerinden birisi budur, elektronikçiden alacağın fanın öyle bir özelliği olmayabilir, yani dikkat etmen lazım, bir de overclock yapmayacaksan pahalı fan almana gerek yok işlemcinin modeline göre en ucuz coolermaster işini görür.

Var olan herşey, yok olmayı hak eder.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    kurcala olm dedikleri gibi risk al bak yaş 11 di cd rom um paso bozuluodu en sonunda canıma tak etti dağıttım sonra topladım falan çalıştı:) sora tabi baırınıom pc ci oldum ben die :D nese cocukluk işte.D olsun sen deiştir bi cpu fanı 5 ytl
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scheitann
    scheitann's avatar
    Erkek
    lga 775 soket ise coolermaster tavsiye ederim standart fanlara göre çok az ses çıkarıyo 2450 rpm de çalışması yeterli olabiliyor.

ekran kartının fanına power a falan bak çoğu bilgisayarcıda wardır hava kompresörü ile temizleyebilirsin.

ALLAH RIZASI ICIN BU PROFILI SILIN
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek
    hocam sorun rulmandan kaynaklanıyor, temizlemekle falan olmaz, yenisini alman lazım
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebCrow
    WebCrow's avatar
    Erkek
    ya ben ½ saat once öktüm yanma riski olsaydı yanardı
    yokmuşki şu an burdayım
    sök o içindeki jöle kıvamındaki tozları
    yorgan iğnesine kulak temizleme çıbııbdan
    çıkarttığın pamuğu dola ve kendine paralel şekilde ileri geri yap
    tozların yere indiğini göreceksin
    altındaki beyaz tabakayı elleme onun sırrı kimse tarafından çözülemedi :P

neyse temizle hepsini vücudundaki elektriği boşalt (yalanın daniskası) ve önce demiri işlemcinin üstüne kondur
    sonrada fanı fazla heyecanlanmadan vidalarıyla kıstır demire :)

valla benimki çok yeni değil
    malumunuz teknoloji ilerliyo değiştiyse şayet bilen arkadaşları sahneye bekliyoruz :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek
    yaa sagopa hocam termal pastayla fan sesi arasında nasıl bir bağlantı kuruyorsun?
    ayrıca cpu dan cpu ya fark var senin ki yanmamış olabilir ama arkadaşınki yanmıcak die bişiy yok beki onun ki daha çok ısınıyodur nerden biliyorsun?
    ve dediğim gibi sorun rulmandan kaynaklanıyor, yenisini alman lazım, temizlemekle falan alakası yok zaten bi şekilde yapsan da 3 5 gun sonra yine aynısını yapcak
    bu arada yalanın daniskası dediğin şeyin doğruluğunu kanıtlamak istiyosan kauçuk tabanlı bi ayakkabı giy, biraz dolaş ondan sonra eline bi ram al o zaman gorursun ;)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    fanin gobegini yagla hacim ses kesilir...bende zamaninda pc yi temizleyim diye soktum parcalari sonra hepsini geri taktim 1 parc artti calistirdim calismadi :) fanin altina islemciyi takmamistim :) cocukluk iste...yillar gecti amk yaslanioz :).

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebCrow
    WebCrow's avatar
    Erkek
    ya abi ben orda sesle ilgili bişi demedim

sago hocadan ileri fan çıkarma tekniklerini sundum =)

ses nerden çıkıyo onu bilemeycem

ama fan çıkarken işlemcinin (kasıt olmadan) yanmayacaana kalıbımı basarım :)
Toplam Hit: 3549 Toplam Mesaj: 20