Kağıt Mendil Satan Özürlü İmkanı Olsa Beni Döverdi???
-
NetBABA bunu yazdı:
-----------------------------seadog bunu yazdı:
-----------------------------
iyilik yap denize at balık bitmezse halık bilir.
açıkçası gelip burada paylaşmanı yadırgadım
Onun için yanlış anlamayın dedim burada sazan sen oluyorsun:DAyrıca adamın gururu bir ibret olur dedim.
-----------------------------ne alaka sazanlık kafan ii herhalde. Neyse seni konunla ve gereksiz gösterişliliğinle baş başa bırakıyorum :)
-
şükretmemiz lazım ki ne olursa olsun önümüzde internetimiz, sıcak bir yuvamız var çok şükür.
-
karaconda bunu yazdı:
şükretmemiz lazım ki ne olursa olsun önümüzde internetimiz, sıcak bir yuvamız var çok şükür.
İşte bu anlamak isteyen anlıyor.Arkadaşım yukarıda ki arkadaştan dolayı böyle yazdım.Ayrıca seadog arkadaşım seni kırmak değildir maksadım onuda anlarsın inş.
-
Adam dilenmiyorum mesajı vermiş işte. Mendil bile satsa bi emek var yani bişiler satıyor teoride :)
Hem dinende eli kolu tutuyosa dilenmesi gunah. Bölece ordanda yırtmış işte :D
-
Frank bunu yazdı:
Adam dilenmiyorum mesajı vermiş işte. Mendil bile satsa bi emek var yani bişiler satıyor teoride :)
Hem dinende eli kolu tutuyosa dilenmesi gunah. Bölece ordanda yırtmış işte :D
ya işte adamdaki azmi görecektiniz nasıl anlatayım,çok hoşuma gitti. -
Dediğim gibi, onurlu insanlarda var bu ülkede!
-
Bugün bu tarz bi olayda ben yaşadım.
2 teyze -35-40 yaşlarında- beraber ellerinde ilaç kutularıyla tek tek herkesten yardım istiyorlardı.
Gerçekten ihtiyaçları vardır, yoktur, o kadarını bilemem.
Biri bana, diğeri de araba da oturan arkadaşıma yanaştı.
Bana gelen, 'Oğlanın götüne bez alıcam, param yok' dedi.
O gittikten sonra, arkadaşıma yanaşan geldi,
'Bu arabadakiler vermedi, bana da ver be oğlum' dedi.
'Tamam teyzecim, Allah yardımcın olsun' dedim.
Sonra 'Daha büyük ver be oğlum, biraz daha ver' dedi.
'Nası yani teyzecim, ne kadar lazım ?' dedim.
'40 falan versen yeter' dedi.
Tabi o anda benim beyin kısadevre yaptı.
Uzun bi süre de gitmedi, illa ki 40 almak istedi.
Allah'ın gücüne gitmesin ama ben de öğrenciyim, belki gerçekten çok ihtiyacı olabilir fakat netice itibariyle onun ailesine de ben bakabilicek konumda değilim.
Çevredekiler önce kadını, sonra beni yadırgadılar, o da ayrı bi mesele :|
Bu olayda bahsi geçen kişiye de helal olsun, İzmir'li olanlar bilir, tren garının orda da var mendil satan, kör bi abimiz.
O da aynı gururu taşır, mendil almazsanız paranızı da almaz.
Karnı aç, ihtiyacı olan kişiler bu gurura sahipken, parasının hesabını bilmeyenler daha neyin peşindeler, ben de bunu anlamıyorum.
-
Senden Dilenêne sen sadakanı ver tabi gönlünden ne koparsa içten pazarlıksız, ister karşındaki dilenen kadın olsun ister ise erkek ister eli kolu sağlam olsun ister ise sakat, sen sadakanı ver, gerçekten ihtiyacı varmıda dileniyodu,yoksa durumu iyide insanların iyi niyetini sömürmek içinmi bilinmez,sen içinden geliyosa ver gerisi vebaligünahı karşındakinin boynuna. ne demişler 1 sadaka 1000 nasihat...
-
Dilencilikte son moda!
Eline alır 5-10 paket kağıt mendil, 3-5 dandik çakmak - kalem.
Elinde bunlarla dolaşır, sen kalkarsın adam dilenmiyor, çalışıyor dersin, 1 kağıt mendil alırsın, 1 Tl verirsin.
Adam kalkıpda ne dilenecek :)
Böylesi daha karlı değilmi :)
( İstisnaları katmıyorum )
Ama sizde her kağıt mendil, çakmak-kalem satıcısına aldanmayın.
Dilenerek günde 15 tl ciro çeken dilenci, 30 tl sermaye koyar, alır bir kaç ufak şey, cirosu 15 TL'den 100 TL'ye çıkar.
Allah bereket versin...
-
Herkez aynı diye bişey mi var ? Sen şimdi sırtın pek yerin rahat haybiyeden atıp tutmayı biliyon hele bi o kadının durumuna düş ondan sonra o kadını anlarsın.
He bide şu konuyu actıkdan sonra o yaptıgın hayırların ne kadar sevabı kaldı ne kadar hayrı kaldı o da ayrı bir mesele.