Kahvaltı Dükkanına İsim Önerileri?
-
Gecenin gunduzu
Aksamdankalan kahvalticisi
Sabah motivasyonu
Midesogutan pastanesi
-
... hoşuma gitt ben kullanacam :)
DJ_Alper tarafından 02/Nis/25 08:49 tarihinde düzenlenmiştir -
Kahvaltım
-
AYUNO - bence böyle mekan isimleri belirli bi anlam ifade etmek yerine kulağa hoş gelen kısa kelimeler kullanmalı.
Örneğin benim aklımda ''kahvaltıcı osman amca'' yerine ''kırıntı'' daha çok aklımda kalıp, kulağıma hoş geliyor.
o yüzden AYUNO diyorum.
''İspanyolca’da kahvaltıyı anlatmak için kullanılan “desayuno” sözcüğü, “değil anlamındaki “des” ile “oruç” veya “uzun süreli açlık” anlamındaki “ayuno” sözcüklerinin bir araya gelmesinden oluşmaktadır ve “bir şey yememe halini bozmak” anlamına gelmektedir.'' -
Bence kahvaltıcı olduğunu belirtmeyen ve tamamen özel bir isim olacak şekilde dükkan ismi seçersen daha iyi olabilir. İşler büyüyünce biraz komik kaçabiliyor. Örneğin ARB, MAVZ, KOU, CFLKO tarzı bir şey çağırmıştırmayan bir dükkan ismi daha premium hissiyat uyandırıyor. Zaten görseller ile dükkanın bir kahvaltıcı olduğunu müşterilerine anlatabilirsin. Türkçe karakter kullanmanıda önermiyorum.
-
MhmdAlmz bunu yazdı
Bence kahvaltıcı olduğunu belirtmeyen ve tamamen özel bir isim olacak şekilde dükkan ismi seçersen daha iyi olabilir. İşler büyüyünce biraz komik kaçabiliyor. Örneğin ARB, MAVZ, KOU, CFLKO tarzı bir şey çağırmıştırmayan bir dükkan ismi daha premium hissiyat uyandırıyor. Zaten görseller ile dükkanın bir kahvaltıcı olduğunu müşterilerine anlatabilirsin. Türkçe karakter kullanmanıda önermiyorum.
Demek istediğim buydu aslında, örneğin martı'nın isminin ''Her Köşe Başındaki Scooter'' gibi birşey olduğunu düşünelim, işler büyüyünce skandal duruyor sonra isim değiştirme, kurumsal kimlik değiştirme felan çok yüklü tutar, o yüzden tek kelime kırıntı, merdane, tane, sof, lokma gibi isimler düşünün derim.
İmza ürününüz varsa ismi ondan yola çıkabilirsiniz. -
Zıkkımlan -TıkaBasa - GömGitsin - Oburhane - LöpLöp - Gevrek & Sohbet - KaşarHane - Sömür - Tostoparlak
tıkabasa vardı sanırım,
-
ben onumuzdeki iki yilin concon mekanlardan cok salas yerleri halkin tercih edecegi kanatindeyim, malum konu ekonomi,
o yuzden samimi, sicak, ve esnafliga uygun; annenin yeri vs, gibi isimler daha cok ilgi gorecegi fikrindeyim ;)
-
Kahkâhavaltı, Matusae, (matutina mensae'nin kısaltması) latince.
-
MenemenLab