Kahvaltı Dükkanına İsim Önerileri?
-
Macaron.
-
direkt ismi marka yapsınlar, atıyorum Kahvaltıcı Ahmet, Kahvaltıcı Fatma gibi.
-
Harika bir fikir, tam da yaratıcı isim bulmalık bir yer burası. Şimdi ortamı biraz hayal edelim: Sanayi tarzı bir yer, lüks değil ama sıcak, pratik, belki biraz esnaf işi. Spotçular, otopark, apartlar var. Yani hedef kitle muhtemelen çalışanlar, ustalar, çevre esnafı, öğrenci de olabilir belki.
Buna göre hem samimi hem akılda kalıcı hem de biraz mizahı olan isimler şöyle olabilir:
Samimi ve Yerel Havalı İsimler:
-
Sanayi Tostçusu -
Kahvaltı Köşesi -
Ustanın Yeri -
Sabahçı Dükkan -
Demli & Taze -
Çay Tabağı -
Yağda Yumurtacı -
Peynir Zeytin Arası
Hafif Mizahi – Esnaf Stili:
-
Bi’ Çay Bi’ Simit -
İki Yumurtaya Kaşar -
Kırk Yıllık Tost -
Çay Kaç Şeker? -
Gırgır Tost & Kahvaltı -
Kahvaltıcı Mehmet Usta
Spotçulara Selam Çakan:
-
Spot Kahvaltı -
Yeniden Doyanlar -
İkinci El Ama Taze -
Sanayi Kahvaltısı
Kısa ve Akılda Kalan:
-
Demli -
Yumurta -
Tava -
Simitçi -
Kırkikindi (eski bir tabir, çayla çok anılır)
-
-
KAHVEALTI
Kahve de satarsaniz tam uyar
-
15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Kahvaltıcısı
-
arkadaslar cok tesekkur ederim
cok guzel fikirler geldi :)
tost bildiklerim
40 yillik tost cok hos bence . abimlerin kafesi var onada menu ismi olarak öbereyim bari :)
bende ona divan-ı lezzet , günaydın sofrasi olarak önerdim. buradan da bir iki atarim..
cok yakin bir akraba degil. ama severim. bana yardimci olmuslardi. bayramdada sorunca yazayim dedim. onlar balkaymak koymayi dusunuyordu yakistiramadim. balci dukkani gibi...
aslinda super isimde bulsam sanki klasik takilacak gibiler. sizin gibi genc degiller. modern marka degeri olsun diyecek tiplerden degil.
zaten actiklari yeri görünce sasirdim. hangi akila hizmet bu ise kalktilar bilmiyorum.
o muhit tekin bir yer degil. önü otopark mafya isletiyormus. karsi da da 50 yillik dukkanlar. tamirci spotcu..bit pazari gibi yem satiyorlar at nali satiliyorsa sasirmam.
ama isin ilginci bu mahallenin iki ön caddeleri çok lüks.. buradaki dukkani 1 milyona zor satarsin ön cadde de cok lüks 19 milyona dukkanlar...
ben paket servis gibi yap bari dedim ama ?
son olarak bu kahvalti dukkanlari isliyor mu? sonucta afi üstünde sadece kahvaltida isler?
var mi bu isten para kazanan
-
kahve6
-
futurist bunu yazdı
tost bildiklerim
40 yillik tost cok hos bence . abimlerin kafesi var onada menu ismi olarak öbereyim bari :)
bende ona divan-ı lezzet , günaydın sofrasi olarak önerdim. buradan da bir iki atarim..
cok yakin bir akraba degil. ama severim. bana yardimci olmuslardi. bayramdada sorunca yazayim dedim. onlar balkaymak koymayi dusunuyordu yakistiramadim. balci dukkani gibi...
aslinda super isimde bulsam sanki klasik takilacak gibiler. sizin gibi genc degiller. modern marka degeri olsun diyecek tiplerden degil.
zaten actiklari yeri görünce sasirdim. hangi akila hizmet bu ise kalktilar bilmiyorum.
o muhit tekin bir yer degil. önü otopark mafya isletiyormus. karsi da da 50 yillik dukkanlar. tamirci spotcu..bit pazari gibi yem satiyorlar at nali satiliyorsa sasirmam.
ama isin ilginci bu mahallenin iki ön caddeleri çok lüks.. buradaki dukkani 1 milyona zor satarsin ön cadde de cok lüks 19 milyona dukkanlar...
son olarak bu kahvalti dukkanlari isliyor mu? sonucta afi üstünde sadece kahvaltida isler?
Böyle ise Brunch tarzı takılsinlar.
-
futurist bunu yazdı
tost bildiklerim
Gunaydin sofrasini önermem oyle bi markayi boykot listesinde gördüm boykota takılırsınız.
Yumurtalari dogal beslenen köy tavuklarından, tereyağını tulumunu erzincanin dağ köylerinden, sucugunu kayseriden Kastamonudan, sebzelerini organik pazardan almadigin sürece kazanamassin.
Cahil olan lezzetli diye bilincli olan sağlıklı diye gelir.
Bu saydıklarımı yap sonrasinda daya ingiliz çayını demlik demlik, ne isim koyarsan koy dükkana köy kahvaltisi de geç. Unutulmayan isim değil damak tadıdır.
Yok ben sucuklari bimden a101den alacam diyosan anca o tada alisik olan kitle gelir 3 kurusa karnini doyurmaya.
Abdülhamit kahvaltısı ismi yeter onlara.
-