Kalorifer Peteklerindeki Vana Ne İşe Yarar ?
-
Kruis bunu yazdı:
-----------------------------Biraz akıl çok mu şey istiyorum bu milletim için ...
-----------------------------
iyi işte kombinin çalışma mantığını öğreniyoruz. sizin uzmanlık alanınız olabilir ama bilmeyenler de var. -
kafası çalışan adam espri yapar,çalışmayan da espriye malzeme olur.
Site yönetiminden ricamdır,espri yapmayı bilmeyenin,yapılanı da anlamayıp dualar edenin çömezliklerini sonlandırmayın.Onlar bizim geçlerimiz,onları geri kazanmalıyız.Böyle sokaklara bırakarak başaramayız bunu:)
bu arada sana veya başkasına değil bana dua ediyo sağolasıca
-
termostatik vana diye bişey daha var bunada bak istersen
Termostatik vana nedir? Termostatik vana, bulunduğu odanın sıcaklığını üzerindeki termostat vasıtası ile algılayan bir vanadır. oda sıcaklığı vana üzerinde ayarlanan sıcaklığa geldiğinde radyatörün su akışını kısar, hatta tamamen keser. Bu sayede odanın aşırı ısınması engellenir.
Ölçümlere göre oda sıcaklığının +22 derece üzeri her 1 derece artışın aylık doğalgaz faturasına %5 yük getirdiği görülmüştür.
Termostatik vana kullanan bir kullanıcı ile kullanmayan bir kullanıcı arasındaki aylık ortalama fatura farkının %20 'ye yakın olduğu gözlemlenmiştir.
Termostatik vana bireysel veya merkezi ısınan dairelerde konforu arttırır, tasarruf sağlar. Termostatik vanalar ile donatılmış bir evin odalarının sıcaklık konforu en üst düzeye getirilmiş olunur. Örneğin Yatak odası sıcaklığı +18-20 derece arası tercih edilirken, oturma odası sıcaklığı +22 derece civarı tercih edilir, odalarınızdaki bu sıcaklık ayarı ancak termostatik vanalar vasıtasıyla mümkündür.
-
UCANTENEKE bunu yazdı:
termostatik vana diye bişey daha var bunada bak istersen(...)
-----------------------------bu zımbırtılar bayagı pahalıydı diye hatırlıyorum ?
ExpirE bunu yazdı:
Sudan tam verim alman için suyun peteklerde belirli bir süre durması gerekir mesela 100 derecelik su petek içinde 5 dk kalır enerjisi peteği ısıtır odaya yayılır...
Vanada suyun kalış süresini ayarlamış olursun su ne kadar içinde kalırsa sudan o kadar çok verim alırsın. Yoksa su gelir gider...... Paran boşa gider... Vanayı iyi kullanmak gerekir...
-----------------------------cok teşekkür ederim hocam kombiyi yaktığımızda dikkat edicem buna.
-
ExpirE bunu yazdı:
Sudan tam verim alman için suyun peteklerde belirli bir süre durması gerekir mesela 100 derecelik su petek içinde 5 dk kalır enerjisi peteği ısıtır odaya yayılır...
Vanada suyun kalış süresini ayarlamış olursun su ne kadar içinde kalırsa sudan o kadar çok verim alırsın. Yoksa su gelir gider...... Paran boşa gider... Vanayı iyi kullanmak gerekir...
-----------------------------su petekde kaldığı sürece peteği ısıtır ama ısıtırken kendi soğumaz mı kombi veya her ne suyu ısıtıyorsa suyu tekrar ısıtmak için daha çok enerji harcayacak yani bence tezin yanlış
-
uykunu kaçırcak başka bişi bulamadın mı :|
-
SyspioniC bunu yazdı:
-----------------------------UCANTENEKE bunu yazdı:
termostatik vana diye bişey daha var bunada bak istersen(...)
-----------------------------bu zımbırtılar bayagı pahalıydı diye hatırlıyorum ?
ExpirE bunu yazdı:
-----------------------------cok teşekkür ederim hocam kombiyi yaktığımızda dikkat edicem buna.
Muhammed onurun dediği gibi sen o öneriyi pek dikkate alma.
Kalorifer tesisatı hesaplarını teorikte standarta uygun olarak yapmış biri olarak bana da ters geldi. Pratiği çok iyi bilmiyorum (vana muhabbeti.) ama suyu peteklere almayacaksan kazan devirdaim suyunu ne diye habire ısıtıyor? Isı enerjisi gerektiği gibi evin içine ulaşmayacak,borulardan çevreye ısı kayıpları artacaktır. Fazla olarak petekte beklettiğin su da kazana daha düşük sıcaklıkta gidecektir, haliyle kazan daha fazla yakıt harcar bu durumda suyu aynı sıcaklığa çıkarmak için. Neyse böyle bir şey varsa(yapılsa) dahi verimli ve ekonomik değildir, aksine verimsiz ve maliyet arttırıcı olur. -
AnaMuhalefet bunu yazdı:
SyspioniC bunu yazdı:
UCANTENEKE bunu yazdı:
(...)
Kalorifer tesisatı hesaplarını teorikte standarta uygun olarak yapmış biri olarak bana da ters geldi. Pratiği çok iyi bilmiyorum (vana muhabbeti.) ama suyu peteklere almayacaksan kazan devirdaim suyunu ne diye habire ısıtıyor? Isı enerjisi gerektiği gibi evin içine ulaşmayacak,borulardan çevreye ısı kayıpları artacaktır. Fazla olarak petekte beklettiğin su da kazana daha düşük sıcaklıkta gidecektir, haliyle kazan daha fazla yakıt harcar bu durumda suyu aynı sıcaklığa çıkarmak için. Neyse böyle bir şey varsa(yapılsa) dahi verimli ve ekonomik değildir, aksine verimsiz ve maliyet arttırıcı olur.
Muhammed onurun dediği gibi sen o öneriyi pek dikkate alma.
-----------------------------bende öyle tahmin etmiştim hocam :P
-
Şu petekleri kapatmak için iki vanayı da kapatmak mı lazım? Sadece birini kapatsam, ikisini birden kapatsam sıkıntı olur mu? Hangisi daha sağlıklıdır?