Kamera İle İnternetten Yayın Yapma Hk.
-
Merhabalar,
Bu aralar zıçtığım projelerden biri ile tekrar karşınızdayım. Fiiiiiii tarihinde alınmış olan www.dogalkoy.com domaini üzerinden doğal bal satışı yapmaya başlıyorum. Ancak bu işi birazda show haline getirmek lazım. Arıcılık ile uğraşan bir aile büyüğümüz 50 kovan ve 47 kraliçe arı ile dünya kadar bal arısı satın aldı. Kovanlara glikoz, petek veya polen koymadı. Nasıl olduğunu bilmediğim için anlatamadım ama arılar doğal haliyle kendi peteklerini yapmaya başladılar. Neyse konuya gelelim. Cam kovanlar hazırlatıyoruz. Bir sonra ki sağımda arıları bu cam peteklere alıp internet üzerinden de görüntülerini yayınlayarak ürettiğimiz balın %100 olduğunu ispatlamış da olacağız. Benim teknik açıdan merak ettiğim ve öğrenmek istediğim şey şu;
Piyasada satılan ucuz webcamleri sıvı temasına karşı yalıtsak bu işi görür mü? Kovanlara çok yakın olan birde bahçeyi gören 2 kamera üzerinden yada 2 kanal üzerinden yayın sağlamak amacındayım. Bunu nasıl yapabilirim? Harcamamız gereken para ne kadardır?
Saygılar
Edit: Amacım görüntüleri yayınlayarak balın kilosu üzerinden açık arttırma yapabilmek
-
canlı yayın mı yapacaksın yoksa kayıtlı yayın mı öncelikle onu bilmek lazım
-
Foxxxxxx bunu yazdı:
-----------------------------canlı yayın mı yapacaksın yoksa kayıtlı yayın mı öncelikle onu bilmek lazım
-----------------------------Canlı yayın müdür
-
Bu isten para kazanmak istiyorsan duragan olmamaniz lazim yoksa verim cok fazla olmaz. Belirli sezonlarda aldigin urunle yetinmek zorunda kalirsin. Camdan bir kovan guzel bir dusunce gibi ama arilar sicagi cok sevmez. Bazi gunler cok sicak oldugu icin tahta kovanlarin uzerine yesil yapraklar koyuyoruz. Eger cam sikinti olmayacaksa bir adet vinn (herhalde koy yeridir), 1.3 mp kamera, justin tv isini gorur gibi. Ww.com vardi, ona da bak istersen.
-
Livestream ı deneyebilirsin.
-
telekom bunu yazdı:
-----------------------------
Bu isten para kazanmak istiyorsan duragan olmamaniz lazim yoksa verim cok fazla olmaz. Belirli sezonlarda aldigin urunle yetinmek zorunda kalirsin. Camdan bir kovan guzel bir dusunce gibi ama arilar sicagi cok sevmez. Bazi gunler cok sicak oldugu icin tahta kovanlarin uzerine yesil yapraklar koyuyoruz. Eger cam sikinti olmayacaksa bir adet vinn (herhalde koy yeridir), 1.3 mp kamera, justin tv isini gorur gibi. Ww.com vardi, ona da bak istersen.
-----------------------------muhalefet olmak ıcın yazmıyorum ama
vınn ın faturasını ödemek için komple ciftligi satması lazım :D
7/24 live streem :D
öncelikli hedefin bunu yapacagın yerde ttnet varmı.? olsun
sonrası çözülür
-
kady bunu yazdı:
-----------------------------telekom bunu yazdı:
-----------------------------muhalefet olmak ıcın yazmıyorum ama
vınn ın faturasını ödemek için komple ciftligi satması lazım :D
7/24 live streem :D
öncelikli hedefin bunu yapacagın yerde ttnet varmı.? olsun
sonrası çözülür
:) sinirsiz ~60 kusur. reklamlarin yalancisiydim, arastirmamistim. Simdi baktim da 15 gb den sonra hiz 128 kbps ye iniyormus. Bu hiz da bir ise yaramaz herhalde... -
şimdi iyide hocam merak etttiğim bir kaç şey var
bunun canlı olup olmadığını insanlar nasıl anlıycak görünen bir yere saat filan koysan adAMda harbiden canlıymış dese olmaz mı ?
Bu glikoz şurup hangi aşamada katılıyor bal a ?
adam ya sonra karıştırıyorsan demez mi ?
tarım köy işlerinde testini yaptırıp içinde hiç bir katkı maddesi yok diye yazı göstersen olmuyor mu vs vs
-
Hocam Bknz : Active webcam server
Bu programı indirin ister kişisel web sayfana istersen program içerisinde küçük Html sayfası oluşturup kamerandaki canlı yayın akışını verebilirsin.
Sana her halukarda Upload hızı lazım sonuçta, streamlive dende olsa upload yapmak zorundasın kendi einde kendi hostundada yapsan upload gerekli.
Bu gün 32mbit internet alayım dersen upload hızı 4096 olması gerekirken hesaplara göre, ne hikmetse ttnet 1024 veriyor. işini görürse bu paketi al ama aynı anda kaç kişi bağlanabilecek orası teretdütlü
-
Hocam eğer arıların nasıl bal yaptığını göstermek niyetindeysen ve kovanın içine webcam yerleştirme niyetindeysen boşuna zahmet etme arılar izin vermiyor.
Lise zamanında Slayt ödevimin konusu "Arılar neden altıgen petek yapar" dı. Fakat bunun esrarı hala çözülememiş. Bilim adamları kovanların içine webcam ler yerleştirmişler bu işi çözebilmek için, arılar ilk önce webcam in kamerasını balla kaplayıp kapatmış. Yani nasıl yaptıklarını göstermezler.
-
ipcam araştır.