Kamp Çadırı Tavsiyesi
-
Bütçe meselesi olduğunu baştan belirteyim.
Evolite
Husky ve bir kaç güzel marka var. Ekonomik ve orta halli olsun dersen Decathlon un arpenaz ve fresh and black çadırları var.
Ben de bunlari düşünüyorum.
Bir adet hamak al unutma:) bez hamak candır.
Mat olayı da var çok önemli. Güzel bir mat almanı öneririm abi. Bir haftalık turlarimda rahat bi uyku sağlıyor.
-
Decathlon alacaksan mutlaka fresh&black serilerinden almanı tavsiye ederim.
-
3 senedir Husky Bizon 4 modelini kullanıyorum, çok sert yağmura da maruz kaldım, sonuç; çok memnunum hocam.
Eğer sadece yazın giderim, kamp alanından başka yere çadır kurmam diyorsan decathlon alabilirsin.
Ama bahar aylarında da kurarım, kafama göre her yere çadırı atabilirim diyorsan kesinlikle Husky. Polleri çok sağlam, rüzgarda veya yağmurda sana sorun çıkartmaz. -
3 Kişilik Çadır - MH100 QUECHUA
aldım 1 tane bakacağım büyüklüğüne göre 2. yada 2 - 3 kişilik farklı 2. çadırı alırım..
bu arada bana yardımcı olan wp dan pm den ulaşan burada yazan herkese teşekkür ederim çok ilgilendiniz sağolun vaar olun arkadaşlar
-
otomotik çadır sakat çadır pol yok onlarda abi varda öyle sanılan pollerden değil bi yeri kırılsa evet direk çöplük! ayrıca araç yoksa alınmaz hem ağır hem yuvarlak backpacking için uygun değil!
ÇADIR alacaksanız alanının sadece uyku tulumluk olduğunu unutmayın yani 1 kişilik yazıyor uyku tulumuyla o genişlik, bu sebeple 2 kişiye 3 kişilik çadır alınır herkes böyle yapar hea yatılmazmı sıkış depiş yatılır.
KAMP işinin en önemli parçası çadırdır aga yatacağın yer sonuçta. karar senin ama aldığın çadır size yetmeyebilir abi baştan diyeyim! tabi anne bab tek çocuksa kafi gelebilir.
fresh&black çadırların 2 sinide kullandım (yeni versiyonunu değil xl) yuvarlak olanı 1 kere kullandım toplaması kurması basit öyle arada kullnamak için ideal ama tek boktan yanı havalandırma kanallarında TÜL yok bu sebeple börtü böceğe açık kalıyorsun.
2.https://www.decathlon.com.tr/arpenaz-blackfresh-cadir-id_8357354.html?_sgm_campaign=scn_83402a641e000&_sgm_source=8357354&_sgm_action=click bu çadıra sahibim geçen sene kampta kullandım klasik dar alanda gayet işimi gördü havalandırma bundada daha fazla olabilirdi mesela
ayrıca şunu kesinlikle belirteyim Güneş geçirmiyor değil abicim yanlış olmasın güneş ışığı geçirmiyor tutar çadırı gölgeye değilde açığa kurarsanız PİŞERSİNİZ bunda da normal diğer çadırlardan daha çok karanlık olduğundan dolayı daha rahat kullanıyorsunuz (fethiye+kaş ta kullandım)
3.https://www.decathlon.com.tr/arpenaz-4-cadir-id_8322425.html?_sgm_campaign=scn_83402a641e000&_sgm_source=8322425&_sgm_action=click bunuda arkadaşıma zorla aldırmıştım, 390 liramıydı neydi o zaman aile çadırı tam sana ideal giderdi bu ama HAVALANDIRMASI ÇOK KÖTÜ! hea şunu belirtmemde fayda sıcakla sorunu olmayan biri için sıkıntı yok ama kışta bile terleyen bir tipseniz bu çadıra ekstra havalandırma açmalısınız. evet açtıran var ve sizde yapabilirsiniz yada kışın Sobayla kullanmak için soba deliği bile açılıyor.