Kan Emiciler Bu Topraklarda

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek
    IRET bunu yazdı:

-----------------------------

yapmak isteyen yapar hoja yapmaya niyeti olan yok bizde polis jopu kaldırınca kalabalık boka konmuş sinek gibi dağılıyor, emep sktirsin gitsin örgütlü olsalardı onbinlercesi sokakta çatışarak ölürdü, kendini merminin önüne atamayanlardan iş çıkmaz, somali halkı gibi olacaksın, taş bulursan taşla, sopa bulursan sopayla, hiçbirşey yoksa yumrukla saldıracaksın ölürsen arkandakiler kaçmayacak senin yaptığının aynısını yapacak, bunu gören düşmanının nasıl bir dehşete düşeceğini tahmin bile edemezsin, bu halk için bu yapılırmı ben yapmam :) 

senin düşüncen insanlığı kaosa sürükler, göz yaşı eksik olmaz bu hayatta. Bi de askeriye girerse bu işe vay bu ülkenin haline. Bize akıllı başlı adamlar lazım.Vatan ve insan sevgisini ağzında değil yüreğinde taşıyan insanlar gerekli. Ve bu insanlar aydınlık bir gelecek hazırlamalı. Herkes birer kıvılcım çaksa, herkes bir kaç kişiyi bilgilendirse, birlik olup birşeyler üretebilsek. Birilerine muhtaç olmamayı, herşeyi devletten beklememeyi, kendimizin başarabileceğine inanabilsek işte o zaman durdurulamayız. bilgiye bilime kenetlenmiş bir toplum gerekli. taş sopalarla, ölümle kavgayla birşey çözülmez. büyük güçler iki bombayla bastırırlar ayaklanmayı. Ama mantıklı insanlar doğru adımlar atarak, başarırlar.  Haberlerde görüyorsun bazı insanlar solcuyum diye gidip belediye arabalarını yakıyorlar. Kime ne faydası oldu bu yakmalar? Bunun çoğaldığını düşün... Sistemi yıkmak taşlı sopalı yada silahlı mücadeleyle olmaz. Akıllarda yapılacak olan devrimle değişir bu sistem, aksi halde çabuk yıkılır.

@mizahi, zamanında ben de çok eylemlere katıldım. Haklı olan kimse onların yanında oldum ama bağırmakla çağırmakla bu iş olmuyor. Birileri birşey yapıyor ama sen sadece bağırıyorsun. Birileri yine birşey yapıyor ve sen yine bağırıyorsun. Böyle devam edip gidiyor. Değişen birşey yok, belki ses tellerin zarar görüyor o kadar :)

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

legion_of_doom bunu yazdı:
    IRET bunu yazdı:

yapmak isteyen yapar hoja yapmaya niyeti olan yok bizde polis jopu kaldırınca kalabalık boka konmuş sinek gibi dağılıyor, emep sktirsin gitsin örgütlü olsalardı onbinlercesi sokakta çatışarak ölürdü, kendini merminin önüne atamayanlardan iş çıkmaz, somali halkı gibi olacaksın, taş bulursan taşla, sopa bulursan sopayla, hiçbirşey yoksa yumrukla saldıracaksın ölürsen arkandakiler kaçmayacak senin yaptığının aynısını yapacak, bunu gören düşmanının nasıl bir dehşete düşeceğini tahmin bile edemezsin, bu halk için bu yapılırmı ben yapmam :) 

senin düşüncen insanlığı kaosa sürükler, göz yaşı eksik olmaz bu hayatta. Bi de askeriye girerse bu işe vay bu ülkenin haline. Bize akıllı başlı adamlar lazım.Vatan ve insan sevgisini ağzında değil yüreğinde taşıyan insanlar gerekli. Ve bu insanlar aydınlık bir gelecek hazırlamalı. Herkes birer kıvılcım çaksa, herkes bir kaç kişiyi bilgilendirse, birlik olup birşeyler üretebilsek. Birilerine muhtaç olmamayı, herşeyi devletten beklememeyi, kendimizin başarabileceğine inanabilsek işte o zaman durdurulamayız. bilgiye bilime kenetlenmiş bir toplum gerekli. taş sopalarla, ölümle kavgayla birşey çözülmez. büyük güçler iki bombayla bastırırlar ayaklanmayı. Ama mantıklı insanlar doğru adımlar atarak, başarırlar.  Haberlerde görüyorsun bazı insanlar solcuyum diye gidip belediye arabalarını yakıyorlar. Kime ne faydası oldu bu yakmalar? Bunun çoğaldığını düşün... Sistemi yıkmak taşlı sopalı yada silahlı mücadeleyle olmaz. Akıllarda yapılacak olan devrimle değişir bu sistem, aksi halde çabuk yıkılır.

@mizahi, zamanında ben de çok eylemlere katıldım. Haklı olan kimse onların yanında oldum ama bağırmakla çağırmakla bu iş olmuyor. Birileri birşey yapıyor ama sen sadece bağırıyorsun. Birileri yine birşey yapıyor ve sen yine bağırıyorsun. Böyle devam edip gidiyor. Değişen birşey yok, belki ses tellerin zarar görüyor o kadar :)

ırakta milyonlarca insan öldü, kadınlar hapishanelere doldurulup amerikan askerlerinin fahişesi haline getirildi, afganistan yıllardır işgal altında, afrikada onlarca savaş sürüyor, salgın hastalıklar milyonlarca insanı yok ediyor, kaos, gözyaşı zaten eksik değil.

kitlesel cinnetse en güzel çözümdür eli baltalı 400 000 vatandaşı hiçbir güç durduramaz ama bizden öyle adamlar çıkmaz böyle bir iş için vatansever insanlar gerekir bizim; imamımız amerikan, bakanımız amerikan halk halinden memnun yemekle değil siyasetle doyan bir halkımız var onlara göre işsizliğin tek sebebi küresel kriz ve kadınların çalışması : ) , dolar baykal yüzünden inip çıkıyor : ) , borsa mhp ve aydın doğan yüzünden alçalıyor : ) bütün suçlu laikler yoksa vallahi gül gibi geçinip gidecekler...

çöl devesinden farksız bu adamlara bu kadar ekonomik olanak, özgürlük bile fazla, ne yazık ki olan gariban zeki kesime oluyor göz göre göre mokoko, bir de bunlarla zeki olup ülkesini kurtarmak için mücadele ettikleri için alay ediliyor; bindiği dalı kesen adamın aşağıdan düşeceksin kardeşim kesme o dalı diyene gülerek sen ne anlarsın zerzevat demesi gibi... halk akıllanmadan zeki adamlar canını ortaya koymaz, mezbahaya koşarak giden çılgın çöl develerinin demokrasi şarkıları söylediği şu ortamda skimden aşşa kasım paşa.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aLasBarricadas
    aLasBarricadas's avatar
    Dişi

Serbest ticaret ve savaş kol kola gider.IMF ile NATO arasında çok sıkı bir koordinasyon vardır.Bunu Kosova da görebilirsiniz. IMF ve Dünya Bankası bombardımana başlamadan önce serbest pazar uygulaması reformlarını içeren savaş-sonrası bir ekonomik planı çoktan uygulamaya geçirmişti. Hepsi beraber çalışırlar. Eğer bir ülke IMF’yi reddederse NATO gelir, ya da NATO ve bazı örtük kurumlar, ve IMF programlarının empoze edilebileceği uygun koşulları yaratırlar.Bulgaristan ve Romanya gibi IMF’yi kabul eden ülkeler bombalanmazlar, ancak onlar da bir kalem darbesiyle mahvedilirler.
                                                                                                                                               Michel Chossudovky, Ottowa Üniversitesi, Ekonomi Profesörü

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek

Serbest ticaretin genişlemesiyle imf ve dünya ticaret örgütü gelişmekte olan ülkelerin global ticaret sisteminden faydalanacagını açıklamıştı

bu işin ticaretle bir alakası yok, bedava olmadıgıda çok açık

bu hiçbirimizin oy vermediği yada kontrolünde olmayan global bir yönetim sistemidir.

global ticaret sistemi sınırların olmaması demek aynı zamanda

şirketler hükumetlerin yada halkların bir müdahalesi olmadan her yerde iş yapabilecek

ve söyledikleri şey şu "parasal değerler yaşamsal değerlere hükmetmeli"

kriz yüzünden zaten yeterince insan işsiz durumda ve dahada artacak bu

eleman azaltımına gidip işçiler şutlanır ve kalanlarada az maaşla çok iş yaptırılır

insan ve çevre hakları artık para ve ticaretten sonra gelecek

hayatımızda daha fazla alan şirketlerce kontrol edilmeye başlandı

bahsettiğiniz gözyaşı zaten eksik değil ki

kaossa umarım olur

olurda herkese birşeyler kaçar

kaosun o eşsiz adilliği içinde...

bassinyourface
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

burada yıllardır abd uşaklığı anti-imf konuşmaları sürer gider ama hiçbir anlam veremiyorum! adamlar bize bişey demiyor ki! bizimkiler gidip g*tlerinde dolanıyo! e adamlarda haliyle kendi ayağı ile gelen kazı yoluyorlar... ayrıca bu imf ye bu kadar karşı cıkılıyor da adamların söylediklerinden haberiniz var mı? imf işimize karışıyomuş! e tabi karışır adam bize para veriyor tabiki karışacak elimizde o paranın yok olmasını mı izleyecek! ayrıca imf her zaman gelip bize harcamalarda kısıtlamaya gidin diyor! ama biz napıyoruz har vurup harman savuruyoruz... biri cıksın da su söylediklerime yalan desin! partilere seçimlerde yapılan ödenekler ne kadar haberiniz var mı? bu devlet seçim zamanı halka beyaz eşyasına kadar dağıtmadımı? bunların parası hep bizlerin cebinden cıktı! imf ye ya da abdye karşı cıkacağınıza önce gidin kendi başınızdakilerin yaptıklarına karışın karşı cıkın! zaten kendi başınızdakileri düzeltirseniz herşey düzelir... bknz ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK!

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

legion_of_doom bunu yazdı:
    68 kuşağının yaptığı gibi denize mi dökmeyi planlıyorsunuz?

daha iyisini sen mi yaptın zamanında ?

her insanın karşı olduğu şeye imkanları doğrultusunda yönelir.  elindeyse denize döker, güçlüyse boğar ya da başlarında imf nin natonun çanak yalayıcı kodomanları olmasa kovabilir de..  O insanların karşı koydukları şey senin benim cebimden hortumlanan paralar, ayağının altından süpürülen topraklar.  Nasıl karşı koymayı düşünüyorsun ki?  okuyup adam olarak mı? ya da parlementerist rüyalara kapılıp yalaka siyaseti yaparak mı ? başka bir alternatifin mi var ? Bugün büyük politikalar sokaklara dökülen insanların ürünüdür bunu hiç ama hiç unutmayın.

kaosa güvenin. Her oluşum şiddete muhtaçtır çünkü.

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

ekümenliği yapmaya çalışıyor cıa ajanları istanbulda şu an. 95 de gümrük birliğiyle tüm üretim gücümüz elimizden alındı. borsanın 3de 2 si yabancının. medya emperyalist şeriatçi tutum medyasıyla kaynamış durumda. psikolojik olarak yurttaşların beyinleri tembelleştiriliyor.

sesini çıkaran yurttaşları susturanlar bunlardı.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

anti imf bilmem ne yaa ağızı olan konuşuyo :)=

zamanında natoya karşı gelmişler yav saçma salak şeyler bunlar ya bunlar olmasa şu dönemde açlıktan nefesiniz kokar

bu iş başta yapılmalıydı

Zong da hükümet konağının önünde bir yazı vardır Atatürkün Bİr ülke tam bağımsız olması için ekonomisin bağımsız olması lazımdır yazıyo 

ama artık değil

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek
    NowalgiN bunu yazdı:

daha iyisini sen mi yaptın zamanında ?

her insanın karşı olduğu şeye imkanları doğrultusunda yönelir.  elindeyse denize döker, güçlüyse boğar ya da başlarında imf nin natonun çanak yalayıcı kodomanları olmasa kovabilir de..  O insanların karşı koydukları şey senin benim cebimden hortumlanan paralar, ayağının altından süpürülen topraklar.  Nasıl karşı koymayı düşünüyorsun ki?  okuyup adam olarak mı? ya da parlementerist rüyalara kapılıp yalaka siyaseti yaparak mı ? başka bir alternatifin mi var ?

kaosa güvenin. Her oluşum şiddete muhtaçtır çünkü.

Sen ve senin gibilerin mantığı ancak feodal kırıntılarla idare eden ortaçağ karanlık insanlarısınız. Sana bilmediğin birşeyi söyleyeyim kafatasının içinde sakladığın ve ismine beyin dediğin organ, barbarlık yapasın diye verilmedi, onun görevi düşünmek. Onu kullanmayı bilirsen zaten çözüme ulaşabilrsin. Eee bir hayvanın beynine eş değer o beyni kullanırsan tıpkı onlar gibi sorunlarını kaba kuvvetle çözmeye çalışırsın. Devam et hoca bu yolda. Bakalım 70 yaşına geldiğinde o kıçını kaldırabiliyor musun? Ama düşünce asla yok olamaz! İstemli yada istemsiz düşünürsün, üretirsin..

Neyse, fazla konuşup tartışmayı uzatmak istemiyorum.Belli tabulara sığınmışsın, o sığ koylardan çıkman çok zor, beynin gerçek manada fark etmen daha da zor

Kolaylıklar dilerim!

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

Ben ve benim gibiler... evet şimdi daha iyi anladım.

Uğur Mumcu'nun nasıl öldüğünü biliyormusun? Ahmet Taner Kışlalı'nın ?  Bu adamların eli kalem tutuyordu. Sivas'ta yakılan 37 insanın da.. Bu insanları  "otorite" denilen, düşünen ve düşüne düşüne düşünce suçunu icat eden yaratıklar öldürdü. Senin karşında yankesici yok, 3-5 sokak zibidisi yok   "EMPERYALİZM VAR EMPERYALİZM"   ve maalesef ki emperyalizme karşı mücadelede  buram buram hümanizma kokan siyasi yalanlar taktikler vs. yok. Olmadı da olmayacakta.

Ben belki 70 yaşıma geldiğim zaman kıçımı kaldıramayacağım belki de o kadar da zamanım olmayabilir.. Ama sen 70 yaşına geldiğin zaman düşüneceksin düşüneceksin düşneceksin. sonra çevrene 3-5 kişi toplayıp " ne olacak bu memleketin hali" muhabbetlerine gireceksin.

Ben ve benim gibiler. Evet evet.

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
Toplam Hit: 4231 Toplam Mesaj: 31