Kan Emiciler Bu Topraklarda
-
Olayları iyi çarptırıyorsun. :) Ben düşünmeyin arkadaşlar, gereksiz şeyler bunlar dedim mi? Aslında senin savunduğun fikir düşüncesizliktir ben düşünceden yanayım. İnsanların beynini kullanmalarından yanayım. Mükemmel bir beynimiz var ama çoğumuz kullanmıyoruz, kullanamıyoruz, uyuşturuyorlar beynimizi. Nereye giderseniz gidin hep bir beyin yıkama çalışması var.. Hondurası izliyorsundur haberlerde.. Sen ve senin gibilerdeki anarşist düşünce bizi o şekilde barbarlığa itecektir. Ve işin ilgincidir ki bu şekilde davrananlar düşünen insanlar oluyor. Ben birşeyler üretin, beyninizi kullanın, herkes çevresindeki bir insanı değiştirse ona fikirlerini anlatıp ikna etse çözülür diyorum bu da düşüncesizlik oluyor öyle mi :)
Hadi eline silah al insanları öldür, öğretmenleri aydınları öldür... Sivasta yapılanlar gibi düşnmeyen insanların düşünen insaları katlettiği gibi sen de git katlet. Bombalar yap alışveriş merkezlerine saldır. Ancak ülkemiz bu şekilde kurtulur. Hadi hoca durma koş.. Anarşizm herşeyi çözer
-
Deniz Gezmiş'in vasiyetinde kardeşine ne söylediğini biliyorsun değil mi?
Kardeşime söyleyin okusun bilim adamı olsun, bilimle uğraşmak da insanlara hizmettir.
Neden Deniz, kardeşine devrimci yoldan ilerle demiyor? Benim fikrimce, gittiği yolun yanlış olduğunu görmüştür. Silahlı mücadeleyle, eylemlerle, bağırış çağırışlarla gerçekten birşeyler yapapılabileceğine inanmamıştır (son zamanlarda) Toplumumuz %100 aydın olsa acaba bu tarz sorunlar olur mu? Olmaz tabii, okumuş insanları kimse kandırmaya cüret edemez! Zaten gerçek manada aydınlanmış insanlar üç kağıtçılık yapmaz.. Gerekli şartları sağlamıştır zaten. Ama şuan aydın geçinen profesörler çıkıp orada burada bağırıyorlar. İşi bilimle uğraşmakken, hayatında elle tutulur bir proje yapamamışken, kendi mesleğini bırakıp eylemlere katılıyorlar. Başımızdaki aydınlar böyle olursa gençlerden de ne beklersinki, anerşizmi körü körüne savunmayı.. Tesla'yı örnek alsalar bizim bilim adamları. Günde 2 saat uyusalar, maddi yetersizlik yüzünden, laboratuvar eksikliği yüzünden çıkıp bağırmak yerine tesla gibi bir yandan inşaatta çalışıp bir yandan da projeleri üretseler?
İşte bilim adamı Tesladır, uykunun o kadar da önemli olmadığını gösteren Tesla dır. Defterlerin gereksiz olduğunu tüm notlarını hesaplarını,formüllerini kafasında tutarak gösteren Tesladır. Şuan bilime en çok katkı yapan AC akımı kazandıran, Edison gibi bir şerefsizin kapitalist oyunlarını bozan Tesla'dır. Para babalarına karşı mücadele eden, insanları sömürmek yerine ürettiği projelerden aldığı parayla yeni araştırmalara yönelen Tesladır. Ve bu insan gerçekten düşünen bir insandır. Sen,ben,ahmet ayşe.. birer Tesla olsak, olabilsek, sence kim durdurabilir bizi?
Ama ne gerek var? Kargaşara oluştur toplumda, huzursuzluk çıkar... Bunlar daha kolay işler..
Kal sağlıcakla
-
legion_of_doom bunu yazdı:
-----------------------------Olayları iyi çarptırıyorsun. :) Ben düşünmeyin arkadaşlar, gereksiz şeyler bunlar dedim mi? Aslında senin savunduğun fikir düşüncesizliktir ben düşünceden yanayım. İnsanların beynini kullanmalarından yanayım. Mükemmel bir beynimiz var ama çoğumuz kullanmıyoruz, kullanamıyoruz, uyuşturuyorlar beynimizi. Nereye giderseniz gidin hep bir beyin yıkama çalışması var.. Hondurası izliyorsundur haberlerde.. Sen ve senin gibilerdeki anarşist düşünce bizi o şekilde barbarlığa itecektir. Ve işin ilgincidir ki bu şekilde davrananlar düşünen insanlar oluyor. Ben birşeyler üretin, beyninizi kullanın, herkes çevresindeki bir insanı değiştirse ona fikirlerini anlatıp ikna etse çözülür diyorum bu da düşüncesizlik oluyor öyle mi :)
Hadi eline silah al insanları öldür, öğretmenleri aydınları öldür... Sivasta yapılanlar gibi düşnmeyen insanların düşünen insaları katlettiği gibi sen de git katlet. Bombalar yap alışveriş merkezlerine saldır. Ancak ülkemiz bu şekilde kurtulur. Hadi hoca durma koş.. Anarşizm herşeyi çözer
-----------------------------olayları çarpıtan sensin
kör şiddet ile tepkisel şiddetin ayrımına varamıyorsun
şiddeti modern toplum kurallarıyla sorgulamak ona yem olmak demektir.
şiddetsizlik çok zordur böyle durumlarda.
tepkisel şiddeti gerçekten anlamak için dalları budanmamış ruhumuza bakmamız lazım -kaldıysa eğer-yada köpekleri kopyala doğasından caymamış hayvanlara bak şiddeti anlamak için insana değil, ozaman bunun nekadar olagan oldugunu anlarsın
hiçbir şiddet "haklı" değildir.
sadece olur. olması gerekendir
sürekli birisi tarafından ezilen, hırpalanan, dayak yiyen bir çocuğun kalkıp o kişiyi öldürmesi mesela.
gayet tepkisel bir durum.
canlıdır ve refleksi tepki vermiştir
şimdi sistem bizi ordan burdan sıkıştırırken ruhu ve bedeni yara alan her canlı gibi saldırganlaşmamız anormal mi?
sistem adam öldürür. artık daha sistematik ama feodalitede oldugu gibi giyotinle değil dışlar ve çürütür.
şiddetsizlik böyle bir noktada zanaat falan olur.
-
Kendine hayvanları örnek alman beynini ne derece kullandığını açıkça gösteriyor. Onlar gibi didişebilirsin. Arkadaşın bahsettiği şiddet türü anarşizmdir. Ve kaç tane anarşist olaylar insanları tamamen çözüme ulaştırabildi? Hala kendini hayvan olarak görebiliyorsan onlar gibi sorunlarınızı anladığınız şiddetle çözün. Yarın öbürgün birileri din elden gidiyor diye şiddet gösterirse onlara da barbar demeyin. Çünkü onlarda sizinle aynı grupda, farkınız ise farklı saflar :)
-
Deniz Gezmiş kardeşine yazdığı mektupta dediğin gibi söyledi doğrudur. ama devamı var.
"...Onun bilim adamı olmasını istiyorum,bilimle uğraşsın ve unutmasın ki bilimle de ugrasmak insanliğa hizmettir, son anda yaptıklarımdan en ufak bir pişmanlık duymadığımı belirtir seni,annemi,abimi ve kardeşimi Devrimciliğimin olanca ateşi ile kucaklarım."
Sanırım yazılanlardan anarşi havası sezmiş olmalısın ki, bu karşı çıkışı sadece yakmak yıkmak olarak değerlendirdin. Şunu belirtmek isterim ki anarşist düşünceyi savunan biri değilim. Her sokağa çıkan da anarşist düşünceye sahip değildir. Sokağa çıkmak, taleplerini dile getirmek, grev yapmak anayasal bir haktır. Düşünmeyi, düşünerek üretmeyi sonuna kadar destekliyorum. Yalnız düşüncenin halen suç sayıldığı bir ülkede, insanlar okumak için fahiş haraçlar ödemek zorunda kalamadıklarından gözaltına alınabiliyorlar. veya o burjuvaji yaşam tarzıyla b yök başkanlığı yapan bir hödük çıkıp " herkes üniversite okumasın, devlet üniversiteleri paralı olsun" diyebilyor göbeğini kaşıya kaşıya...
ve sen de eğitim sisteminin lağım çukurunda gezindiği bir ülkede düşünmekten ve adam olmaktan bahsediyorsun.
ama düşünmek için ilk önce öğrenmek gerekir. düşünmeyi öğrenmek gerekir. onu da senden, geleceğinden, hayallerinden çalıyorlar. Bizim karşı çıktığımız şey tam da budur. Eğer bu yanlışsa ben bu yanlışı sonuna kadar savunuyorum
-
arkadaşlar içimizden bir atatürk daha çıkacak bunu göreceksiniz anca böyle düzelecek
-
@NowalgiN Arkadaşım, deniz gezmiş i en az senin kadar severim, kendi için birşey istememiştir bunu da bilirm. Ama yaptığının yanlış olduğunu düşündüğü kanısındayım. ama bile bile ölüme gitmek...
Sana bir soru sorayım, bir sürü insan birşeylere bağırıyorlar... Deniz gezmişler 500 bin kişiyle zamanında eylemler yaptı, o an için birşeyleri değiştirdiler peki bu değişiklik kalıcı mı? Elbette dediğin şeyler yapılarak yada anarşist eylemler yapılarak bazı şeyler sindirilebilr lakin bu kalıcı değildir. Kalıcı bir çözüm bilinçli bir toplumdan geçer. Öğretim için okul şart, ben türkiyedeki okulların gereksiz olduğu kanısındayım. Okuma yazmayı öğrendikten sonra bir insan kendi başına 10 yılda normal bir öğrenciden kat be kat ileri gidebilir. Çünkü birine zorla ezberci sistem dayatılıyor, biri de bilinçli olarak kendini eğitime adayarak çalışıyor. İşte benim kastettiğim düşünen insan. Herşeyi birilerinden beklemek yerine, sorunun bir parçası olmak yerine çözüm bulmak.! Ve bu çözüm sonsuza kadar sürmeli. Yada çok uzun bir zaman. (Buna herşey dahil edilemez, dünya değişiyor zaten, dinamik çözümler geliştirilmeli) Ben okuduğum üniversiteden zerre derecede katkı beklemiyorum, ne yapıyorsam kendim yapıyorum. Hocalar sadece anlatıyor, anlamasanda çok da tın diyo.. Bu şekilde bu adam bana ne öğretebilir. Yine yapan biziz. Herkes bu şekilde bilinçli olsa, kendi eğitimini kendisi sağlayabilse işte o zaman yök de adam olur, hükümette. Bu sistem çürümeye mahkumdur ve gün gelir bilinçli toplum karşısında kapitalizm çarkları işlemez
-
-----------------------------
Kendine hayvanları örnek alman beynini ne derece kullandığını açıkça gösteriyor. Onlar gibi didişebilirsin. Arkadaşın bahsettiği şiddet türü anarşizmdir. Ve kaç tane anarşist olaylar insanları tamamen çözüme ulaştırabildi? Hala kendini hayvan olarak görebiliyorsan onlar gibi sorunlarınızı anladığınız şiddetle çözün. Yarın öbürgün birileri din elden gidiyor diye şiddet gösterirse onlara da barbar demeyin. Çünkü onlarda sizinle aynı grupda, farkınız ise farklı saflar :)
-----------------------------hayvanlar dedim çünkü canlının en primer ve en büyük içgüdüsü hayatta kalmaktır bunu en açık hayvanlarda görüyoruz
bir beyindir tutturmuş gidiyorsun. anarşizm ve vandalizmi karıştırman şiddet meselesini çarpıtman sağlıklı bir beynin ürünü değil gibime geliyor.
-----------------------------@NowalgiN Arkadaşım, deniz gezmiş i en az senin kadar severim, kendi için birşey istememiştir bunu da bilirm. Ama yaptığının yanlış olduğunu düşündüğü kanısındayım. ama bile bile ölüme gitmek...
Sana bir soru sorayım, bir sürü insan birşeylere bağırıyorlar... Deniz gezmişler 500 bin kişiyle zamanında eylemler yaptı, o an için birşeyleri değiştirdiler peki bu değişiklik kalıcı mı? Elbette dediğin şeyler yapılarak yada anarşist eylemler yapılarak bazı şeyler sindirilebilr lakin bu kalıcı değildir. Kalıcı bir çözüm bilinçli bir toplumdan geçer. Öğretim için okul şart, ben türkiyedeki okulların gereksiz olduğu kanısındayım. Okuma yazmayı öğrendikten sonra bir insan kendi başına 10 yılda normal bir öğrenciden kat be kat ileri gidebilir. Çünkü birine zorla ezberci sistem dayatılıyor, biri de bilinçli olarak kendini eğitime adayarak çalışıyor. İşte benim kastettiğim düşünen insan. Herşeyi birilerinden beklemek yerine, sorunun bir parçası olmak yerine çözüm bulmak.! Ve bu çözüm sonsuza kadar sürmeli. Yada çok uzun bir zaman. (Buna herşey dahil edilemez, dünya değişiyor zaten, dinamik çözümler geliştirilmeli) Ben okuduğum üniversiteden zerre derecede katkı beklemiyorum, ne yapıyorsam kendim yapıyorum. Hocalar sadece anlatıyor, anlamasanda çok da tın diyo.. Bu şekilde bu adam bana ne öğretebilir. Yine yapan biziz. Herkes bu şekilde bilinçli olsa, kendi eğitimini kendisi sağlayabilse işte o zaman yök de adam olur, hükümette. Bu sistem çürümeye mahkumdur ve gün gelir bilinçli toplum karşısında kapitalizm çarkları işlemez
-----------------------------anarşist eylemler falan yapılmadı.
trt-1 cuntasının her eylemciye anarşist bunlar demesiyle dillere pelesenk olmuş gidiyor.
-
Hayvan bir canlıdır ve her insan gelişmiş bir hayvandır. kendini doğadan neden ayrı tutuyorsun ki anlamadım ?
kalıcı bir çözüm bilinçli bir toplumdan geçer doğrudur. Ve bu kalıcılık senin ona duyduğun inançla doğru orantılıdır. Oradaki insanlar inançsızmıydı? tabii ki değildi. Bu günde kadar gelen mücadele geleneği bunun göstergesidir zaten. Ama inanca darbe yaptılar. Sokağa çıkma yasakları getirdiler. Herşey kendiğinden sönüp gitmedi. Saman alevi değildi zaten. Ki zaten o 500 bin kişi bilinçli bir toplum ve kalıcı bir çözüm için sokaklardaydı. Sokağın gücünü hafife alıyorsun sen ama en büyük değişimlerin sokaklardan başladığını da unutuyorsun. Çünkü sokaklar halkındır ve düşündükleri şey o şaşalı binalara sıkışıp çözüm üretmek yerine birbirleine yumruk sallayan insanlardan daha üstündür.
Kusura bakma ama arkadaşım senin düşünce sisteminin çözümü " ekmek bulamazsanız pasta yiyin" mantığından öteye geçmez. Bizi ortaçağ beyinli olmakla suçluyorsun ama o çağda yaşamış entel aristokratlar gibi düşünüyorsun. Çünkü karşında adına emperyalizm dediğimiz bir canavar var. Düşünce gücüyle yok edileceğine de çocuklar inanır. O da belki.
-
Öncelikle Atatürk'ten yola çıkarak anlatmak istediğimi anlatayım. Atatürk, kurtuluş savaşını başlatırken bu vatanın evlatları tek vücut gibi kenetlendiler. Yani milyonlarca insan bir insan gibi hareket etti. Bir insan elini kaldırdığında diğer insanlar da aynı anda kaldırdı.İşte bu toplumsal bilin. Benim bahsetmek istediğim bu. Halkımız nelerin yapılması gerektiği biliyordu, onlar parça parça çıkıp bağırmadılar, birlik oldular ve sonuç ne? Düşünen bir beyin ile bir zafer kazandılar. Ve artık bu vatana silahlı bir savaş açacak ülke yok! Uzun yıllarda olmayaca. Amerika ırak a yaptığı gibi bize saldıramaz. Diğer ülkeler de saldıramaz, yıkmak isteseler farklı yollarla bunu yaparlar ki yapıyorlar zaten. Demek istediğim bilinçli bir toplum kalıcı bir çözüm üretti. Gelim toplumun tamamen kenetlenmediği bir olaya. Atatürk cumhuriyet rejimini kurmak istediğinde kurtuluş savaşında omuz omuza çarpıştığı silah arkadaşlarından bazıları ona karşı cephe aldı, halktan bazıları isyan çıkarttılar.Atatürk ne yaptı, bazı komutanları sürdü, bazı insanları idam etti.. v.s. vs. Doğruluk yada yanlışlığı tartışmıyorum. Konuyu başka yere bağlayacağım. O zamandan beri bu vatan evlatları, kurtuluş savaşında olduğu gibi tek bir bilinçle cumhuriyete kenetlenemediler.Hazmedemediler ve sonuç? Şuan hala birileri hazmedemiyor.Birileri bu sistemi yıkmak istiyor. Çünkü o zaman tamamen tek bir vücut olamamışız ve bunun zararları hala devam ediyor, devam edecektir. Ta ki herkes bu sistemi gerçek manada özümseyene kadar. Eğer tek bilinç olabilirsek o zaman bu sisteme karşı gelen kimse olamaz ve yıkmak için kendi vatandaşlarımız bir çaba göster(e)mez.
Beni nasıl anlıyorsun bilmiyorum, düşün herşey iyi olacak mı diyorum ben? Bazı eylemler hariç (refleks gibi) düşünceyle gerçekleşir. Önce düşüneceğiz ve sonra çözümler geliştireceğiz ve geliştirdiğimiz bu çözümleri uygulayacağız. İşte o zaman herkes bir bilinç sahibi olur ve insan olmanın büyük getirisinin keyfini sürebilir.Bizi kimse yıkamaz. Küba örneğini ele alalaım. Bildiğin gibi ufacık bir ülke küba, oradaki toplumsal bilinci düşün. Abd o kadar ajan gönderdiği halde o ülkeyi yıkabildi mi? Evet belki savaş yaparak yıkabilir ama toplumsal bilinci yok edemez, bunun bilincinde olduğu için saldıramıyor, ırak a yaptığı gibi yapamıyor. Çünkü orada toplumsal bir bilinç hakim. Aynı şey israil de de geçerli. Hangi ülke israil e karşı çıkabilir.Hangi büyük güç? Onlarda kenetlenmiş durumdalar amaçları büyük israil ve umuyorum ki başaracaklardır. Çünkü kenetlenmiş bir toplum karşısında hiçbirşeyin çaresi yoktur. Ne emperyalizm ne anarşizim ne de başka birşey. Kimse sindiremez.Gerekirse ölürler ama sindirilemezler.
Son olarak insanı bir hayvan olarak tanımlayan arisoculuk mantığı bana göre değil. Sen hayvan olmak istiyorsan hayvan ol, engel olan yok. Ben gelişmiş bir hayvan değilim. Ben düşündüğünü düşünebilen bir varlığım. Sen istediğini düşünebilirsin. Ayrıca benim doğam hayvanlık değil. Ben bu dünyaya yapancıyım da. Çünkü bir hayvan kadar rahat değilim burada. Hayvan başıboş bir varlıktır, kendi halinde, bir sorumluluğu yok.. Ama insan öyle değil. İnsanın bir çok yönü var ve insan birşeyler karşı her zaman sorumludur. O yüzden bir hayvandan benim çok farkım var.. Dediğim gibi sen hayvanlarla birleşebilrsin, kendini istediğin şekilde görebilirsin, saygı duyarım ama beni kendi durumuna sürükleme. Ben böyle iyiyim.