Kan Kaybını Telafi Etmek
-
geçen gün kan kaybettim. ne kadar olduğunu bilemiyorum ama sağlığımı etkileyecek miktarda olduğu açık.
kendimi ayrı bi halsiz hissediyorum ve birkaç şey daha.
domates falan kan yapıyo diyolardı galiba. bilen var mı nasıl en hızlı telafi ederiz bu durumu?
kan verenlere ne diyolar mesela?
-
keçi boynuzu,pekmez,marmelat,siyah üzüm vs.
-
sıvı takviyesi, uyku.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
geçen gün kan kaybettim. ne kadar olduğunu bilemiyorum ama sağlığımı etkileyecek miktarda olduğu açık.
kendimi ayrı bi halsiz hissediyorum ve birkaç şey daha.
domates falan kan yapıyo diyolardı galiba. bilen var mı nasıl en hızlı telafi ederiz bu durumu?
kan verenlere ne diyolar mesela?
-----------------------------hocam pekmez yiceksın bol bol her sabah bı corba kasıgı toparlarmıssın bende de devamlı kansızlık var bı ara yaptım ılac vs . topladım
-
nasıl kaybettin ki o kadar kanı? :|
-
Her aksam kırmızı Sarap iç :) ciddiyim bu post da .
-
ben amelyattaki bir hastaya kan verdim. oruç vaktiydi geçen sene bu vakitler. hemen su verdiler. üstünede bol bol şekerli ve sağlıklı gıdalar tüket dediler. kaybedilen kan mikatra göre en geç 3 ay içine telefi edilyormuş vücut tarfından.. bol bol karbonhdrat tüket hoca... ve haliszsen uyu...
-
Kendini fazla yorma hocam Ramazan dolayısıyla marketlerde falan siyah üzüm vardır onlardan al hergün 250 gr kadar tüket (hoşafını içmen tavsiyemdir) ama üzüm alırken dikkat et tanıdığın kuruyemişçiden al yoğunluk nedeniyle geçen sezonun satılmayan malını kaktırabilirler.
-
dinlenmek 1. kural olur heralde bu durumda. vücuduna güven.
ayrıca güzelce beslen sadece kan yapıcılar deil, sebzesidir, meyvesidir, makarnasıdır, haşlanmış patetes ayrıca protein olarak et tavuk balık...
-
husnuweb bunu yazdı:
-----------------------------
sıvı takviyesi, uyku.
-----------------------------normalde çok az sıvı alan biriyim.
son 2 gündür yani olay olduğundan bu yana günde 3 litre kadar su içtim. sürekli susadım çünkü.
-
su normaldede çok içilmesi gereken bişey ihmal etme.
ayrıca ne biçim süpermen lan bu :D