Kan Kaybını Telafi Etmek
-
Aryan bunu yazdı:
-----------------------------
ben amelyattaki bir hastaya kan verdim. oruç vaktiydi geçen sene bu vakitler. hemen su verdiler. üstünede bol bol şekerli ve sağlıklı gıdalar tüket dediler. kaybedilen kan mikatra göre en geç 3 ay içine telefi edilyormuş vücut tarfından.. bol bol karbonhdrat tüket hoca... ve haliszsen uyu...
-----------------------------değil 3 ay 3 günüm bile yok :-/
yine istemsiz olarak uyuyorum halsizlikten ama bazı problemler oluyor hayatımda bu yüzden
bugün babamla problem yaşadım uyku yüzünden. canımı sıkıyor.
diş çektirdim ve tam 11 saat durmadan kanadı. geçer geçer diye aptallık ettim. en sonunda dişçiye gittim o durdurdu.
azar azar gidince çok gelmiyo göze ama bi bakıyorum da bayağı gitmiş.
-
sekerli seyler ye tatli.
visne suyu
-
hoca 2 tane kırmızı şarap al uygunundan bişeyin kalmaz
-
ben her 6 ayda bir kaybediyorum :D
kan verince insan vücudu daha çok ısınıyo
-
pro takılma hocam okadar.
normal sağlıklı yetişkin bir insan vücudunda 6-7 litre kan vardır. bunun bir kısmını kaybettiğinde vücut miktar olarak bunu hemen 1 günde tamamlar. 3 ay içinde eski haline dönmesi olayı ise, kanın içindeki alyuvar akyuvar trombosit vs. kan hücrelerinin normal seviyesine ulaşmasıdır. donörüm ve her 3 ayda bir kan veriyorum. çok takılacak bişey değil. dediğin olay benimde başıma geldi. diş çektirdim kanama durmadı hatta senden fazla süre sürdü.
bolbol sıvı tüket, bi kaç gün fazla yorma kendini sonrası önemli değil. vücudundaki kan yeter sana :)
-
vişne suyu ve siyah üzüm çekirdekeleriyle beraber bide pekmez tamamdır.
-
hayaletkurt bunu yazdı:
sağolasın.
benim korkum yok. problemim halsizliğimin 1 gün sürmesi bile bir probleme sebep oldu ve bu beni cidden sıktı.
o sıkıntıyla açtım konuyu biraz da...
ilgilenen herkese teşekkürler. önerileri dikkate alıyorum.
-
kan kaybi yasayali kac gun oldu bilmiyorum ama
halsizliginin sebebi kankaybindan olmayabilir,
doktora git
-
sabahları aç karnına bir tatlı kaşığı çörek otu 3 ay al kanını önce ve sonra ölçtür çıkmazsa çörek otu paran benden evlat
-
Üzüm suyu iç, alkollüsünü seviyorsan şarap ta içebilirsin.
Ama kalitesiz şarap içme.
Güzel bir 2007 merlot bul, biraz peynirle iç.
Herşeyin yerine gelir.. :)