folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Kanal İstanbul Tanıtım Filmi

Kanal İstanbul Tanıtım Filmi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

10 senede bitecekse iyi ben daha uzun sürer sanıyordum. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Zaten bu tarafta nüfus çok az. Geri kalan kısmı da buraya toplasin. İç Anadolu Doğu Anadolu Karadeniz bütün burada olur. O taraflara da ihtiyaç kalmaz.

Aklıma şu geliyor burayı açarken boğazda gemilerin geçemeyeceği bir sistem yapıp veya gerekçeye oturtup buraya yönlendirme yapacağını ve gelir elde etmeye çalışacağını düşünüyorum.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    Absolut bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı

aslında yapılmayacak bişi değil, yapılabilir, çok da güzel olur, ancak buna izin verirler mi onu düşünmek lazım. bu çapulcu takımı, polise taş atanı, eylem yapanı rahat bırakır mı...

hocam bizim buna yakin yerde ev var suan baslandi bile hat uzerindeki goller vs kurutuluor kazi claismalari basladi yollar duzenleniyor nezaman biter bilinmez ama  bu adamlar bunu yapicak orasi kesin

Her akşam köprü ttrafiği 2 saat. :-)

Nüfus olmuş 25 milyon. :-)

Doğuda polis ve asker eş ve çocuklarının sosyal hayatı bitmiş durumda.

Doğu illeri gelişmemiş halde. Ohal Bölgesi durumundalar.

Sizin particiliğinize bitiyorum.

Kısa net cümleler yazdım ki anlayabilesiniz diye.

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Ulkenin anasi s...mis. kanal.istanbul mu kurtaracak ..eger oyleyse varsin yapsinlar.. s..deil

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakabey
    sakabey's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

3. sene oldu eminönü hakalı 25 km lik tren yolu hattının durumu ortada, siz bu kanalistanbul un olabileceğini mi sanıyorsunuz?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

Buna bu kadar para harcayacaklarina metro hatlarini yerin altinda 3 katli yapsinlar, dogudaki sehirlere kisin bile ulasim icin havada ilerleyebilen trenlerden yapsinlar.

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    sakabey bunu yazdı

3. sene oldu eminönü hakalı 25 km lik tren yolu hattının durumu ortada, siz bu kanalistanbul un olabileceğini mi sanıyorsunuz?

Harbiden oda yalan oldu. Hala daha rayları döşemediler Bakırköy tarafında...

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Mümkün değil. Videodaki yeşil alanları gördükten sonra ütopya olacağını düşündüm. Sonrasında biraz daha izledim ve simetriyi  gördüm. Ondan sonra ütopya dahi olamayacak bir hayal olduğunu düşünüyorum. Sokak arasında kendi halinde yeşil bitmiş arsaları bile değerlendirip 1+1 apartman dikmeyi misyon edinmiş bir zihniyet o kadar yeşili bir arada tutmaz.

Birde hala daha cami dikmeyi planlıyorlar. Sanki İstanbul silüetini yeterince cami kaplamıyormuş gibi hala daha büyük cami peşindeler. Anlamadığım bir nokta var. Ne kadar çok, ne kadar büyük cami yapılırsa o kadar büyük müslüman olunuyor diye bir kaide mi var bilmediğimiz? 72 bin kişilik camide ibadet edince daha mı fazla sevap puanı kazanılıyor? Zamanında padişahlar, krallar azameti simgelesin diye büyük yapılar yapmaya meraklıymış. İlkel piramitler dahi bu egoya hizmet etmiş. Günümüzdekiler de padişah torunu olarak bu egoyu sürdürüyorlar.

Şunu yapacaklarına Japonya'nın yaptığı yer altı tüneli ve alt yapı projesini yapsalar emin olun İstanbul'a daha çok katkıları olur. Senin sahil şeridin yağmurda denizle bir oluyor gidip kanal açıp cami dikmeyi planlıyorsun. Trafiğe hiç girmeyeceğim. O herkesin malumu. Bu kadar öncelik mesele varken gösteriş yapılması tam bir fiyasko. Medeni bir topluma sahip olsaydık vergi verenler bunun hesabını sorardı ama nerede?

Austen tarafından 01/Kas/14 15:16 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

keşke böyle düzenli olabilse, yeşil olabilse.. istanbul'un hak ettiğ bu çünkü.. Dünyanın en güzel şehridir bana göre.. Ama gerekli özeni göstermiyoruz, hor kullanıyoruz güzelim istanbul'u..

Kanal istanbul kolay bir proje değil hocam, dünya'da da baya yankı duydu, çek cumhuriyetindeki ve arjantindeki arkadaşlar duymuşlar baya şaşırmışlardı nasıl olacak diye :) Daha düşüncesi bile büyük yankı uyandırdı..

Biraz sakat bir proje olarak görülse de bir çok açıdan iyi olacak. Neden istanbul, roma kadar prag kadar turist çekemiyor ki? Biz iyi tanıtım yapamıyoruz.. 

Bu kanal istanbul'un olmasının sebebi bana göre  şu: (iyi niyetle düşünüyorum umarım tayyip yanıltmaz beni bu konuda)

bildiğiniz gibi boğazlardan yabancı yük gemileri ve benzeri gemilerin geçişlerinden ücret alınmıyor. Mesela rus gemileri boğazdan akdenize para vermeden yük taşımacılığı yapabiliyor bildiğim kadarıyla. Hatta bazen petrol taşımında tehlikelere yol açabiliyor. Eskiden yapılan anlaşmaya göre, türkiye burada asker bulunduramaz ve vergi v.s. alamaz.

Şimdi benim düşüncem şu ki, bu adamlar boğaz köprüsünün yüksekliğini düşürecekler ki bu zor bir şey, belki iki katlı köprü yapacaklar yani alt tarafına da bir köprü yapacaklar, böyle olunca büyük ticari gemiler geçemeyecekler. Sonra bu adamlar diyecekler ki, bizim bir geçiş güzergahımız daha var (kanal istanbul), oradan bu gemilerin geçişni sağlayabilirsiniz. Bu kanal, anlaşma harici olduğu için vergi alınabilecek.

Benim duyduğum, tahmin ettiğim böyle bir şey olacağı.. Ama yalan mı doğru mu bilmiyorum. Olursa hem güzel hem mantıklı bir iş yapılmış olur..

Hayatımda duyduğum en saçma şey bu. Evet topluma böyle lanse edilmeye çalışılıyor fakat bir başka büyük rant kapısından başka bişey değil.

Yani bu uluslararası anlaşmalar böle şark kurnazlığıyla üstesinden gelinecek şeyler değildir. Tek akıllı bizmiyiz sanki? Diğer milletler de anlaşmaların kelimeleriyle oynayıp başka yere çekmeyi beceremezler mi ? İyi amq o zaman cebelitarık boğazının yanına da bi tane yapsınlar akdenizin dışına çıkamayalım biz de.

Hükümete yakın iş adamları 12 senedir paranın öyle bir mna koydular ki artık apartman, site, toplu konut vsden kazanacakları gelirlerle tatmin olmuyorlar. Onun için türkiyenin heryerine zarar eden hava alanları fln yapılıyor. Milyar dolarlık inşaat projeleri peşinde koşuluyor. Kendinizi bu adamların yerine koyun. Memleket apartman doldu. bu saatten sonra apartman yapsan (piyasa doyduğu için) eskisi gibi talep olmayacak. onun için alıcısı hazır olan saçma sapan projeler üretmek gerekiyorki işimizi büyütelim.

Bütün hikaye bundan ibaret, birazda osmanlının hayaliydi gazını veriyorlar fakir fukara mutlu oluyor. İstanbulun siluetinin mna koymak pahasına bu saçmalığı da yapacaklar.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Ben beğendim. Umarım kısa sürede biter.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
Toplam Hit: 3367 Toplam Mesaj: 25