Kandida Mantarı
-
(Artık bi sağlık kategorisi de açılmalı bence)
Merhaba, senelerdir kronik sinüzit ve son zamanlarda aşırı yorgunluk, baş ağrıları, sindirim&aşırı gaz problemleri, kötü hafıza ve unutkanlık, uyuşukluk, kas ağrıları&güçsüzlüğü, gözlerinin önünde noktalar görmek, zaman zaman görüntü ve netlik bozukluğu, uykulu olma hissi&koordinasyon bozuklupu, konsantre olamama, mide ekşimesi, ve dahası ile başa çıkmaya çalışıyorum.
Blogumda sinüzite karşı sodyum bikarbonat denilen soda veya ingiliz karbonatı olarak da geçen zımbırtıdan kullandığımı, şikayetlerimin azaldığını ama tam olarak geçmediğini de paylaşmıştım. ( Sinüzit ameliyatı dahi işe yaramadı )
Geçen gün blogumda gezerken birisinin "kandida mantarı" olabilir sende, araştır şeklinde yorumuyla karşılaştım. Semptomlarına baktığımda bi çoğu (yukarıda saydıklarımdan da fazlası) bende mevcut. Evde yapılabilen, kesinliği yüksek olmayan bir "tükürük testi" varmış. denedim, pozitif çıktı.
Yani şuan neredeyse eminim ki bu lanet kandida mantarı bütün vücuduma yayılmış. ( İsmi mantar, belki kendi de öyle bilmiyorum lakin, deride/ciltte yaşayan bir şerefsiz değil. Direk organizmanın içinde yaşıyor. Zaten normalde bağırsakta az miktarda bulunan bir zımbırtıymış, yanlış beslenme vs. ile üreyip çoğalıp bütün vücudu kaplayabiliyormuş. )
http://www.detoxizmir.com/tr/kandida-mantar-arindirma.html
Bu adresten detaylı açıklamalarını okuyabilirsiniz. Aşağıya da semptomlarını kopyalıyorum. Sormak istediğim sorulara geleyim;
1- Daha önce bu olay ile savaştınız mı, nasıl, ve sonuç ne oldu?
2- Bu zımbırtı için hangi doktora gitmeliyim bilemedim, fikriniz var mı?Teşekkürler
Kandida da Görülen Başlıca Semptomlar.
- Aşırı yorgunluk . "Bitkin, tükenmiş" hissetmek
- Kötü hafıza,unutkanlık
- Depresyon
- Uyuşukluk, yanma ya da karıncalanma his¬setmek ,hissizlik
- Kas ağrıları . Kas güçsüzlüğü ya da uyuşma
- Eklemlerde ağrı ve/ya da şişme,artrit ,artroz gibi
- Karın bölgesinde ağrı
- Kabızlık,ishal ,rahatsız edici gaz
- Sorunlu vajinal akıntı , vajinal yanma ya da kaşınma
- Prostatitis
- İktidarsızlık
- Cinsel arzu kaybı
- Endometriosis
- Kramp ve/ya da diğer regl düzensizlikleri Regl öncesi gerginlik
- Gözlerin önünde noktalar görmek , Görüntüde bozukluk
Diğer Semptomlar*
- Uykulu olma hissi ,.Koordinasyon bozukluğu
- Sık ruh hali değişimleri
- Huysuzluk ya da çok sinirli olmak
- Konsantre olamamak
- Baş ağrısı
- Sersemlik/denge kaybı
- Kulakların üstünde basınç, başta şişkinlik ya da karıncalanma hissi89. Kaşıntı ,Diğer kızarıklıklar
- Mide ekşimesinden dolayı boğazda yanma
- Sindirimsizlik, Geğirme ve bağırsaklarda gaz
- Dışkıda sümüksü madde
- Hemoroit
- Ağız kuruluğu, Ağızda kızarıklık ya da kabarcık
- Nefes kokması
- Eklemlerin şişmesi ya da arterit
- Burun tıkanıklığı ya da akması
- Postnasal akıntı
- Burunda kaşıntı
- Göğüste ağrı ya da gerginlik
- Nefes darlığı ya da hırıltılı nefes24. Öksürük
- Sık ya da acil idrara çıkma ihtiyacı
- İdrar yaparken yanma
- Yanan ya da yaşlanan gözler, Görme kaybı
-
Olabilecek her sey var listedE.
insanlar bunlari okuyup kendinde var saniyor,paranoyaklasiyor,doktora gidiyor doktor demeden taniyi koymus gibi davraniyorlar.
internete bakilirsa karin agrisindan kanser turetiliyor
-
rapidhacker550 bunu yazdı
Olabilecek her sey var listedE.
insanlar bunlari okuyup kendinde var saniyor,paranoyaklasiyor,doktora gidiyor doktor demeden taniyi koymus gibi davraniyorlar.
internete bakilirsa karin agrisindan kanser turetiliyor
Hacı test pozitif yav
-
nerde yaptırdın testi almanyada mı türkiyede mi ? evde mi ?
-
noname sikinti yok , goruselim..
-
-
bir çok belirti (sinüizit kenndiliğinden yok oldu) bendede mi var acaba aynı mantar ? hastalık hastası oldum zaten bu şikayetlerden
e: bardağa tükürdüm şimdi saçak saçak aşağı indi kesin 1 ay ömrüm kaldı benim.
caagroup tarafından 22/Haz/15 18:22 tarihinde düzenlenmiştir -
Yakın zamanda daha doğrusu bu şikayetlerin başlamadan önce antibiyotik kullandıysan normal.Onun haricinde düzensiz ve yetersiz beslenmede de ortaya çıkar. Özellikl yoğurt ve ayran tüketmeyen insanlarda.
Bağırsak floranın bozulmasından ötürü oluyor, yapabileceğin şey bol lifli gıda ve bolbol yoğurt ve kefir tüketmek eğer hızlı sonuç almak istiyosan bunlar ev yapımı olsun ve kefiri günde 1 litreye yakın iç.
-
Valla testi yapmistim yillar once bugun de ayni sonuc.
benim kadar lifli gida tuketen yogurt yiyen kefir icen birinde hala bu mantar varsa sittin sene gecmez :)
-
Mantar varsın geçmesin de şu sinüzit ve yorgunluktan kurtulayım yeter bana..
-
kardeş sen mantar demişsin ama bu semptomlar her türk de default gelen şeyler