Kandida Mantarı
-
Aynı belirtiler bendede var diyebilrim. Sürekli depresyon hali, sürekli yorgunluk, aşırı uyku, kendimi kaldıramıyorum resmen halsizlikten hergün, Hafızam aşırı kötüleşti herşeyi unutur hale geldim, ve baş ağrıları. bazen çok kötü olabiliyorlar... bazen.. yani birde şimdi görüntü... görmede bozuklukda oluşuyo bazen bulanık görmek gibi,,, onun dışında hiçbirşey yapma isteğim yok, ne ödevleri ne dersleri, ne hobileri vb....... hiçbir şey yapmıyorum sıkıntıdan ölücem ama..... her neyse işte aynı durum bende de var ancak mantardan v.s. dolayı olduğunu düşünmüyorum başka bir sorun olmalı.... AMk yazarken bile sıkıldım.
balbazar tarafından 22/Haz/15 20:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Sürekli sinüzit varsa anatomik bozukluk olabilir mesela ben bugun doktora gittim sol burunda egrılık var dedi , bu drumda tek çare ameliyat.
-
Candida benim uzmanlık alanım :)
Candida öncelikle normal ağız ,bağırsak ve deri florasında bulunur.. Organlarda veya kanda bulunursa bilki o kişi yoğun bakımlık... Normal bir insanda çoğunlukla candida enfeksiyon yapmaz, genellikle immun sistemi baskılanmış hastalarda enfeksiyon yapar..
Kandida da görülen semptomlar demişsin->başlık bir kere ofsayt.
yazdığın semptomların neredeyse hepsi başkaa enfeksiyon hastalıklarında da görülebilen şeyler..
Bence senin semptomlarınla uzaktan yakından hiçbir ilişkisi yok..
-
Carlsaganandcat bunu yazdı
kardeş sen mantar demişsin ama bu semptomlar her türk de default gelen şeyler
hassktr ya ahahahhah kahkaha attım abi +1
bu semptomlar bendede var yaşımın 15 olmasına rağmen hiç bir şeye enerjim yok sürekli sanki güç tasarruf modunda yaşıyorum yarın sabah denicem testide -
rapidhacker550 bunu yazdı
Olabilecek her sey var listedE.
insanlar bunlari okuyup kendinde var saniyor,paranoyaklasiyor,doktora gidiyor doktor demeden taniyi koymus gibi davraniyorlar.
internete bakilirsa karin agrisindan kanser turetiliyor
.
-
Verilen belirtilerin çoğu İbs hastalığında da olan şeyler.
-
mrkps bunu yazdı
Candida benim uzmanlık alanım :)
Candida öncelikle normal ağız ,bağırsak ve deri florasında bulunur.. Organlarda veya kanda bulunursa bilki o kişi yoğun bakımlık... Normal bir insanda çoğunlukla candida enfeksiyon yapmaz, genellikle immun sistemi baskılanmış hastalarda enfeksiyon yapar..
Kandida da görülen semptomlar demişsin->başlık bir kere ofsayt.
yazdığın semptomların neredeyse hepsi başkaa enfeksiyon hastalıklarında da görülebilen şeyler..
Bence senin semptomlarınla uzaktan yakından hiçbir ilişkisi yok..
mrkps hocamın dediklerine harfiyen katılıyorum. sadece kandida değil herhangi bir mantar enfeksiyonu eğer kana ulaşmış ise büyük sıkıntı var demektir. lakin dediği gibi vücudumuzun çeşitli yerlerinde zaten normalde bulunabilecek bir mikroorganizmadır kandida. Ancak gerçekten vücudumuzun savunma sistemi yerle bir olmuş ise enfeksiyon yapabilir onun dışında enfeksiyon yapma olasılığı yoktur denilebilir. Ha yapmış olsa idi zaten bundan olan yakınmalar yılları bulmazdı sanıyorum... O test işi ise eğer gerçekten candidayı gösteriyorsa bile havada da kandida var onu gösteriyor olabilir... şikayetlerinize göre nörolojiye gitmen uygun olabilir diyebilirim ama ille de mantar ya da başka mikroplara baktıracağım diyor iseniz enfeksiyon hastalıklarına gitmeniz uygun olur. Geçmiş olsun hocam...
Bu arada testi de inceledim test kandaki değil bağırsaktaki kandidadan bahsediyor. burada kandida bulunması da normal bir durum, korkmanıza gerek yok hocam.
kofcu tarafından 23/Haz/15 02:08 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam belirtilere takilma cok genel belirtiler onlar. Candida vucutta her zaman olur, genellikle yogun antibiyotik kullanimi sonrasi cosar ve en cok genital bolgeyle agiz burun bolgesine yerlesir. Doktora git, Flucan alayim 150 mgdan bir hafta kullanayim mi de bakalim ne diyecek. Normalde tek doz (genital enfeksiyonlarda) ya da haftalik kullanim (goz ve ust solunum yollari) verilir. Ilac ucuz bir sey ama bir haftalik tedavi verilirse yazsalar iyi olur (: Tukuruk testi gibi seylerle mantikli bir sonuca ulasamazsin test yaptirmak istiyorsan da doktora soyle.
Onun disinda sinuslerini temizle, neti pot falan al ya da yuvarlak siringalar satiliyor, onlarla. Google: sinus rinse, neti pot. Inanilmaz ise yarar.
Candida olduguna inaniyorsan ve doktor yazmazsa ama ilaci yine de deneyeyim dersen, zarari olan bir sey degil temizlik yapmis olursun aids hastasi falan olmadigina gore normal bir antibiyotikle farki olan bir sey degil. Devamli kullandigin ilac varsa ilac etkilesimlerinden bir bak yine de. Tedavi suresinde sekerli gidalari (meyve, tatli, alkol,..) kesersen daha cabuk faydasini gorursun.
Gecmis olsun (:
Edit: Candidadan korkma cok cici bir mikroorganizmadir tehlikeli bir sey asla degildir tedavisi cok kolaydir ve kadinlarin nerdeyse hepsi hayatlarinda en az bir kere bu minikten cekerler (:
izzmarit tarafından 23/Haz/15 10:33 tarihinde düzenlenmiştir