folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kansızlık Mı Demir Eksikliği Mi ?

Kansızlık Mı Demir Eksikliği Mi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nihat
    nihat's avatar
    Erkek

doktor yalan söylemiş

-yalannn söylüyorsuunn

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Erkek

aynıları bnde var la.

Kansızlık değilde kilo alamıyom ak naapsam etsem alamıyorum.

Doktorlar her defasında yeni bi hastalık bulmuş gbi bunları söylediler;

-Kaç yaşındasın kaç kilosun

-şu yaşımdayım şu kilodayım

-hmm günde kaç kere tuvalete çıkıyosun ?

-şu kadar.

-harbimi (şaşırma) . heralde alamazsın.

-napiim geliyo-.-

-metebolizma hızlı çalışıyo hastalığında yok iyisin iyi.askerden sonra alırsn kilo.

-Teşekkürler büyük Türk hekimi!

http://twitter.com/#!/yasiinergul
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gecement
    Gecement's avatar
    Erkek

Fiziki muayene ile kansızlığın (anemi) belli bulguları vardır. Ancak sadece bu bulgular ışığında günümüzde teşhise gidilmez. Kan tahlili şarttır özellikle hematokrit değeri refarans aralığında mı buna bakılması gerekir. (her hastanenin referans aralığı farklıdır) Ten rengi tamamen deride bulunan melanin pigmentiyle ilgilir bunun için endişe etmene gerek yok. fiziki muayenede öncelikle avuç içi gerdirilir, göz altlarının ne kadar açık renkli olduğuna bakılır vs vs... neyse bu kısım önemli değil yeniden bir başka doktora başvurmalısın. Bu arada hemoglobin bir pigment değildir. (bir arkadaş öyle yazmış) Kanda demir i hemoglobin taşır dolayısıyla ya hemoglobin azdır demir taşınamaz yada demir azdır hemoglobine bağlanamaz yani şu anla yeter; kansızlık varsa demir eksikliğinde vardır. Çok dağıttım hocam kusura bakma, yapman gereken tekrar bi doktora gözükmendir sağlık şakaya gelmez kocakarı ilaçlarından kuru üzüm bal pekmezdi falan medet umma

kal sağlıcaklar....

Solak Cerrah
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    makets
    makets's avatar
    Erkek

yeni konu açmayıp bu 5 yıllık konuyu hortlatayım. Kansızlık bende de var ve birtürlü çözemedim. İlaçlar, demirler, ferrolar, pekmezler, fındıklar, fıstıklar hikaye. Bi tırstığıma iğnesini yemedim o kaldı. Gerçekten tedavisi başarılı olan hoca varsa tavsiyelere sonuna kadar açığım. Boğuştuğum semptomlar: mor tırnaklar ve parmaklar, sırta ağrı sapmalar, gtüm gtüm donmalar vb.

Toplam Hit: 2441 Toplam Mesaj: 15