folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Kanun Mu Geçerlidir Belediyenin Aldığı Karar Mı ?

Kanun Mu Geçerlidir Belediyenin Aldığı Karar Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    sezginari bunu yazdı

Öncelikle herkese teşekkürler.

Keşke sadece bilginiz varsa yazsaydınız boş boş kalkıpda Ülke şu durumda belediye şununsa istediğini yapar değilse şöyle olur demek yerine. Siyaset yerine çevirdiniz...Üzüldüm.

Eğer varsa avukat bir arkadaş net bir bilgi hala beklemekteyim. Yoksa da tekrardan teşekkürler.

Hocam seni üzdüysek özür dileriz, Avukat falanla bir yerlere başvurabilirsin, Anayasa mahkemesine bireysel başvuruda bulunabilir, Belediyenin kararının Devlet yasalarıyla çeliştiğini beyan etmen normalde yeter. hemen sonuç alabilirdin. Ancak gerçek çok acı. Sonuç alabileceğini hiç sanmıyorum.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    sezginari bunu yazdı

Keşke sadece bilginiz varsa yazsaydınız boş boş kalkıpda Ülke şu durumda belediye şununsa istediğini yapar değilse şöyle olur demek yerine. Siyaset yerine çevirdiniz...Üzüldüm.

Eğer varsa avukat bir arkadaş net bir bilgi hala beklemekteyim. Yoksa da tekrardan teşekkürler.

Boş boş geyik olsun diye yazmadım ben olay aynen yazdığım gibi. Belediye akp'li ise onun dediği olacak örneklerini çok gördük. Bununla ilgili birşeyler yaparsan sonucu yazarsın buraya.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı
    sezginari bunu yazdı

Hocam seni üzdüysek özür dileriz, Avukat falanla bir yerlere başvurabilirsin, Anayasa mahkemesine bireysel başvuruda bulunabilir, Belediyenin kararının Devlet yasalarıyla çeliştiğini beyan etmen normalde yeter. hemen sonuç alabilirdin. Ancak gerçek çok acı. Sonuç alabileceğini hiç sanmıyorum.

Nezaketin,anlayışın ve yardımın için teşekkür ederim hocam

Matbaa Baskı ve Promoyon İşleriniz Tbt'ye özel fiyat ile yapılır. Islak Mendil,Baskılı Kürdan, Baskılı Pipet, Baskılı Peçete, Baskılı Stick şeker üretim hanemiz mevcuttur.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free_Mans
    Free_Mans's avatar
    Erkek

araçların arkasına önüne reklam yazı vs yapıştıramazsın . trafikte izin vermez, belediyede. logolu işletilmiş araçta olsa arkaya öne reklam yapamazsın. sürücü dikkati dağıtma mevzusundan. Ayrıca belediye sınırları içerisinde belediyeler sorumludur bundan hocam. aynı zaman da trafik te sorumludur.  yani senin belediye dediğini içişleri bakanlığı yetkilendirir. Tabi burada ki kararlar da mevzuata uygun alınır. Öyle babanızın çiftliği ananınız kartpostalı olmuyor o işler. Sen o emniyet müdürüne söyle mevzuatı okusun. 

Belediye kanun koyucu değil kanun uygulayıcıdır ;) Babanın oğlu olsa da kanun mevzuat ne diyorsa onun dışına çıkamaz. 

Buda mevzuat linki: http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.15177&sourceXmlSearch=&MevzuatIliski=0 

Madde şu: Ticari araçlara reklam takılması ve bulundurulmasında uyulacak usul ve esaslar

MADDE 8 – (1) Araçların dış ve iç kısmına reklam takılmasında ve bulundurulmasında aşağıdaki usul ve esaslar uygulanır:

a) Reklam takılacak ve bulundurulacak araçların camlarına, tekerleklerine, ön ve arka kısımlarına reklam uygulanamaz.

Free_Mans tarafından 28/Tem/17 16:31 tarihinde düzenlenmiştir

www.homecept.com | Ev dekorasyon ürünleri, konsept tasarımlar
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Erkek
    Free_Mans bunu yazdı

araçların arkasına önüne reklam yazı vs yapıştıramazsın . trafikte izin vermez, belediyede. logolu işletilmiş araçta olsa arkaya öne reklam yapamazsın. sürücü dikkati dağıtma mevzusundan. Ayrıca belediye sınırları içerisinde belediyeler sorumludur bundan hocam. aynı zaman da trafik te sorumludur.  yani senin belediye dediğini içişleri bakanlığı yetkilendirir. Tabi burada ki kararlar da mevzuata uygun alınır. Öyle babanızın çiftliği ananınız kartpostalı olmuyor o işler. Sen o emniyet müdürüne söyle mevzuatı okusun. 

Belediye kanun koyucu değil kanun uygulayıcıdır ;) Babanın oğlu olsa da kanun mevzuat ne diyorsa onun dışına çıkamaz. 

Buda mevzuat linki: http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.15177&sourceXmlSearch=&MevzuatIliski=0 

Madde şu: Ticari araçlara reklam takılması ve bulundurulmasında uyulacak usul ve esaslar

MADDE 8 – (1) Araçların dış ve iç kısmına reklam takılmasında ve bulundurulmasında aşağıdaki usul ve esaslar uygulanır:

a) Reklam takılacak ve bulundurulacak araçların camlarına, tekerleklerine, ön ve arka kısımlarına reklam uygulanamaz.

Teşekkürler hocam

Matbaa Baskı ve Promoyon İşleriniz Tbt'ye özel fiyat ile yapılır. Islak Mendil,Baskılı Kürdan, Baskılı Pipet, Baskılı Peçete, Baskılı Stick şeker üretim hanemiz mevcuttur.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek

Üzmeyin müridi :(

le le le sakine
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VEXTA
    VEXTA's avatar
    Erkek

Belediye kanunla cakisan  kararlar alamaz. Alirsada gotune kacar. İzmirde x belediye 24 apartman icin yikim karari aldi yok imarsa bilmem ne eksik felan fistan. 24 davayida normal kanunlai ornek gosterek buyuksehir belediyesnin emsal karararini sunarak kazandik.bkz idare mahkemesi 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    VEXTA bunu yazdı

Belediye kanunla cakisan  kararlar alamaz. Alirsada gotune kacar. İzmirde x belediye 24 apartman icin yikim karari aldi yok imarsa bilmem ne eksik felan fistan. 24 davayida normal kanunlai ornek gosterek buyuksehir belediyesnin emsal karararini sunarak kazandik.bkz idare mahkemesi 

Neyse belediye ismi yazarak sıkıntı yaşamana neden olmayalım, zaten davalık olmuşsunuz.?

İçimde kalmasın bari diyeyimde, Tebrik ediyorum :)

ShockMan tarafından 28/Tem/17 20:00 tarihinde düzenlenmiştir

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

Belediye otobüsü olduğu için. Kandi şahsi aracına yapıştırsan kimse bişi dememesi gerekiyor.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    samato
    samato's avatar
    Erkek

hukuk dersinde bize kanun diğer yazılı yasalardan büyük diye öğrettiler. (khk haricinde)

O siyaset yapan arkadaşlar haklılar.

Toplam Hit: 3797 Toplam Mesaj: 24
kanun araç arkası