folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Kapitalist Alem Bunu Paylaşmakta Suskun...

Kapitalist Alem Bunu Paylaşmakta Suskun...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

N0NSt0P bunu yazdı:
    -----------------------------

ajan1111 bunu yazdı:

kendin yazmışsın.

"Bu olayların yaşandığı 320bin nufuslu ülke İzlanda"

bırakta bu kadar nüfusu olan bi ülke bunları yapabilsin.

ben sakaryalıyım. 1 milyon civarı insan yaşıyomuş.tam bilmiyorum. ben bile şuanki çevremle birazda uğraşsam 10/1 'ine  ulaşabilirim.bu 10/1 iyle ortak bi nokta bulabilirim. öyle abartılacak bişey yok bence

Abarttığım birşey yok zaten paşam, herşey ortada. Benim asıl bahsettiğim olay basın yayın organlarında buna yer verilmediğiydi. Sistemin kökten nasıl değiştiğinin en yakın örneği. Tarihdeki bu gibi örnekler sürekli medyada tartışılsa paylaşılsa. Neden paylaşılmıyor, kimlerin işine gelmiyor ?

Senin dediğine gelicek olursak stratejik bir önemi olsaydı o toprakların o zaman bu zeminin hazırlanmasına dış güçlerin müdahalesi olurdu. Bu sebepden gerçekleşemezdi. Yani nufusun kalabalık-düşük bana göre pek bir önemi yok.

Ayrıca dediğin gibi ortak nokta bularak, uğraşarak günümüz Türkiye'sinde gerçekleştirebiliceğine(Sadece Sakarya için) imkan vermiyorum. Meydan okumak amaçlı demiyorum, yanlış anlama. Bulunduğun şehirdeki belediye önünde (örneğin otobüs fiyatları yüksek, indirim istiyorsun )kaç kişiyi toplayıp, nekadar sürede bunu kabul ettirebilirsin. Olduda sana destek çıkanlar çoğaldı 1-2 ay sonunda otobüs fiyatlarını düşürdüler, başka yerden zam yaptıklarında yine aynı halk seninle beraber protesto edicekmi. Ya da bu zam bana dokunmuyor diye seninle protesto etmeye gelmeyenler mi olucak. Ya da bu protestolar sonucu halkı provoke etmek, devlet aleyhinde propaganda yapmak suçundan seni tutuklarlarsa bu kişiler seni desteklemeye devam edicek, sayıları gün geçtikce artıcak ve hakkınızı aramaya devam edebilicekmisiniz ? Ne anlatmak istediğimi anlamışsındır umarım. 

Mesaj 22 Temmuz 2012 (Pazar) Saat: 03:07'da N0NSt0P tarafından düzenlendi.

hacım anlıyorum seni de sen beni anlamamışsın.verdiğin örnek eksik kalmış. orada ülkeden bahsediyorsun. 320bin kişinin hepsinin canı yanmış iflas etmiş birlik olmak zorundalar. otobüs olayında herkesi işin içine katamazsın. ben dolmuş kullanıyorum. otobüs fiyatından haberim bile yok. yani herkesi ilgilendiren mevzuu değil. ama orada herkesi ilgilendiriyor.

dediğin gibi stratejik bişey olsaydı herşey daha farklı olurdu. ama nufüsla direk bağlantılı. bu konuda kesinlikle katılmıyorum. bizim ülkemizde böyle bi birliği asla sağlayamazsın. bi kere kaç millet insan var.

meydaya gelince orada haklısın sen açamasan konuyu haberim bile olmayacaktı. vardır bi bit yeniği

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    N0NSt0P
    N0NSt0P's avatar
    Erkek

ajan1111 bunu yazdı:

hacım anlıyorum seni de sen beni anlamamışsın.verdiğin örnek eksik kalmış. orada ülkeden bahsediyorsun. 320bin kişinin hepsinin canı yanmış iflas etmiş birlik olmak zorundalar. otobüs olayında herkesi işin içine katamazsın. ben dolmuş kullanıyorum. otobüs fiyatından haberim bile yok. yani herkesi ilgilendiren mevzuu değil. ama orada herkesi ilgilendiriyor.

dediğin gibi stratejik bişey olsaydı herşey daha farklı olurdu. ama nufüsla direk bağlantılı. bu konuda kesinlikle katılmıyorum. bizim ülkemizde böyle bi birliği asla sağlayamazsın. bi kere kaç millet insan var.

meydaya gelince orada haklısın sen açamasan konuyu haberim bile olmayacaktı. vardır bi bit yeniği

Hocam otobüs sadece bir örnekti. Daha tutarlı herkesi ilgilendiren birtane söyleyeyim ozaman. Ötv (Özel Tüketim Vergisi) 99 depreminden sonra geçici süreli bir vergiydi. Güya depremin yaralarını sardıkdan sonra kalkıcaktı. Bu vergi hala alınmaya devam ediyor mesela. Hepimiz bu vergiyi şu veya bu şekilde ödüyoruz. Bir şehrin nufusunun 10/1 ini eylem yapmak için bana göre toplayamazsın. Toplasanda bu veya şu şekilde halk bunu kabullenir. Irk,din,milliyet,nufus farkının bir anlamı yok mesela burda. Sen hala ısrarlıysan dediğinde daha da birşey demem zaten. :)

Yaşayan bilinç;bir şekilde birşeyin olasılığını, gerçeğe dönüştürme etkenidir. Evrenimizin oluşundaki en önemli unsur, onu gözlemleyen bilinçtir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek

Amerika zamanında ektiği tohumları yeşertiyo tıpkı Irak olayı gibi... Saddam ı kendi yetiştirdi Irak ile İran arasındaki savasta iki tarafada silah sattı sonra zamanı geldi ipleri eline almak için Saddam ı kaldırdı bak Mısıra başındaki adam başından beri onların adamıydı istedikleri an indirdiler rejim değiştiriyoruz dediler halbuki Mısır daha beter... İzlanda burda tersten bir örnek yani İzlanda nın batması Lehman Brothers a kadar uzandı ,küresel kriz baş gösterdi ve Amerikadaki American Dream yani bir önceki nesilden yeni gelen neslin zengin olması olayı ilk kez tarih boyunca sekteye ugradı...şimdi olaylara bakarsak odak ülke Amerika İzlandadaki tahvilleri cok fazlaydı sonra onlar sekteye ugradıgında ucu oraya da dokundu sonra İzlandayı kendi haline bıraktı ve halk işi ele aldı sonucda senin anlattıgın yere vardı...

Batmayacağına inanarak suya bas,yürür gidersin... Mucize yürüyebilmen değil inanabilmendir. - Seyyid Ahmet Arvasi
Toplam Hit: 2691 Toplam Mesaj: 14