Kapsüllü Yeme Şeklinin Gerçekleşmesi Mümkünmüdür ?
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Serumla yemek yemeden yaşanabiliyorsa kapsül neden garip geliyoki?
-----------------------------o zaman şu video'nun 05:25 - 06:00 dk arası sahneyi sana ve konuyu açana armağan ediyorum, başka da bişi demiyorum
http://video.mynet.com/panafilm/Kurtlar-Vadisi-Pusu-5-Sezon-112-B-l-m-3-Par-a/1108420/
-
nolanded bunu yazdı:
renegadealien bunu yazdı:
Serumla yemek yemeden yaşanabiliyorsa kapsül neden garip geliyoki?
-----------------------------o zaman şu video'nun 05:25 - 06:00 dk arası sahneyi sana ve konuyu açana armağan ediyorum, başka da bişi demiyorum
http://video.mynet.com/panafilm/Kurtlar-Vadisi-Pusu-5-Sezon-112-B-l-m-3-Par-a/1108420/
-----------------------------:))
-
Nasa zaten bunu kullanıyor ?
Araştırısan bulaiblirsin.
komplekx karbonhidrat yağ protein vitamin barlarına sahip şeyleri yutuyorlar bağırsak hareketlerini önlemek için.
Normal yemekte yiyiorlar tabi..
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
Nasa zaten bunu kullanıyor ?
Araştırısan bulaiblirsin.
komplekx karbonhidrat yağ protein vitamin barlarına sahip şeyleri yutuyorlar bağırsak hareketlerini önlemek için.
Normal yemekte yiyiorlar tabi..
-----------------------------NASA yazıp yanına iki nokta atın ve kağıdı bana çevirin. Bencil yazayım. :)
Araştırıyorum iLLuMiNaTi. Hedef nokta için sağol. -
bkz:"Geçen ayki yediğimiz nohutlu pilav kapsülü daha güzeldi."
-
NaZi_ bunu yazdı:
-----------------------------Tamam olaya farklı bir boyut giydireyim. Normal yaşantımızdan çıkartalımda, zorlu dönemler için düşünelim. Harp zamanı böyle birşeyin oluşu mevcut dayanıklılığı artırmaz mı ? Veya zaman kazandırmaz mı ? Bazı yönleriyle saçma olabilir. Ancak mantıklı gelebilecek boyutlarıda var. Deprem sonrası erzak konteynrları hazırlandı mesela; içerisinde bulunan gıda kapsül halinde olsa, tek bir konteynrın doyurabileceği insan sayısı çılgın rakamlara ulaşır. Veya konteynır makul miktarda saklanabilecek boyutlara indirgenebilir. Örnekler çoğaltılabilir. Uzay yolculuklarını düşünün mesela. Çok uzun ve kesintisiz yolculukları. Anlık acıkmaları...
Bu işler için oldukça yararlı olacağı kesin. Ekleme yapayım, doğa sporu yapanlar kaybolma tehlikesine karşı yanında bulundurur. Kıtlık gelirse önceden hazırlanmış kapsüller devreye girer. Belki trafik çantalarına da girer. Mesela adam arabası ile kışın mahsur kalıyor. Ekipler 2 günde ulaşıyor. Adam açlıktan bitkin düşüyor. Orada kapsül kullansa ekipler gelene kadar onu besler. Böyle olağanüstü hallerde son derece yararlı olur. -
uyku için yapsalar kesin alırım.