Kara Kalem Öğrenmek İstiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek
    MaTRiXe bunu yazdı

ismek kurs açtı hocam etrafında varsa bir yokla. Yetenekli bir arkadaşım var zorla gidip kaydettirdim zamanım yok diye ben kaydolamadım güzel bir uğraş üstüne düşmeni öneririm

izmek lazım izmirdeyim :))

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Öyle günde 2  3 saatini ayırarak hiç bir yere gelinemez. Eğer kendini yapmak istediğin işe ait hissediyorsan ve o işi kendinle özleştirmek istiyorsan, tüm hayatını bu işe göre dizayn etmelisin. Her dakika bu işi hissetmelisin. Anlayacağın boğazına kadar içine batmalısın.

Günde 2 saat bilgisayarın başına oturup çizeyim dersen, hafta sonu gittiğin sinema filmine yaptığın devrik yorumlara benzer bir şey çıkar ortaya.

Selametle...

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdiburak
    erdiburak's avatar
    Erkek
    Tengri bunu yazdı

beyler benim resmim çok kötü, yani çöp adamı bile pok gibi çiziyom. Ama ben mesela oturduğum yerde bir adam figuru çizmek istiyom. 

AMpul nickli mürid çok iyi bu işte. Bana dio ki yetenek. Ben de yetenek yok, ama istediğim şeyi yapabilmem mümkün mü?

Hocam Grafit tasarıma git derim sana :D Başlayalı 3 hafta oldu noktalarla efect vermekten parmaklarım koptu sürekli çizim yapıyoruz ve temel sanat egitimi alıyoruz. Senin de işine yarar diye düşünüyorum bi araştır istersen :D

| GTP | TBT | Desinatör | icrypex.net | https://biyogra.fi/erdiburak
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek
    ArduouS bunu yazdı
    Triumph bunu yazdı

al kardesim senin icin upload ettim. 

http://www.mediafire.com/view/?d74jfn7cr2pncm2

teşekkürler üstad

abi şu tutorial çok komik geliyor bana

yani adam şey diyor

- evet şimdi bir kare çizin

- şimdi bir küp çizin

- şimdi ortaköy manzarası çizin sdkfsd

öle tuto olmaz olsun.

zaten istedigini çat çut epic şekilde çizer duruma 3-5 seneden önce gelemezsin.

bu süreçte sıkılmadan çalışmak için ne çizmek istiyorsun ne çizebiliyorsun onların üzerine yogunlaş

mesela ben anime karakterleri çizmeyi severdim ama çizemedim uraşırdım olmazdı.

sonra oturdum 1 hafta tutolara baktım çat pat çizmeye başladım hoşuma gidiyodu çünkü kare küp yuvarlak fln çizmedigim için.

1 ay sonra çat çat oturup kendim anime karakteri çizebilme durumuna geldim.

sonra bu animeyi biraz geliştirip insan y üzüne döndürdüm tutosuz sonr azaten zamanla kendin yaratıyorsun birşeyler.

burada önemli olan senin sıkılmadan çizmek istedigin şeyi çizmeyle başlaman.

kimisi karakalem ögrenmeyi araba çizmek için ister kimisi sandalye sen ne istiyorsan onun ile başla 

gidip kare küp elips fln çizerek sogutma kendini

"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Forgotten One
    NigraSilva
    NigraSilva's avatar
    Erkek

Güzel sanatlar fakültelerinin yetenek sınavları için açılan kurslara gitmen lazım en basiti, bir yılda öğreniyorsun desen ve imgesel çizmeyi. Gerisi kendini geliştirmeye kalmış. GSF öğrencisi olarak konuşuyorum. :P

Zamanım yok diyorsan youtube'da bir ton tutorial var, oturup izle, geri sar tekrar izle, uçlu kalemle ya da pilot kalemle uğraşma. HB 2B 3B vs ne kadar bulursan al tek tek dene. İnternette bir ton figür çizimi var onlardan baka baka çözersin, tek kaynaktan uğraşma, vücudu kaça bölüyoruz, neresinde ne var araştır, sonra eşin dostun hatta kendin üzerinde dene.

Tasarımım hayal gücüm iyi demişsin o zaman imgesel üzerine git, desen çizip portre çizip sıkılırsın bir yerden sonra. Özellikle en büyük öneri kağıt üzerinde gördüğün birşeyi çizmeye kalkma. Ezber mantığına gidiyor bunu yapanlar bir süre sonra geliştirebildikleri yere kadar gidip ilerisini göremiyorlar. Biraz da sabır işi, çöp adam çizemiyorken bir yıl içinde mekan ve içine 8-9 figürü 1 saat içinde yerleştirebilecek hale geliyor insan. Tabi günün yarısını bu işe ayırman lazım, yoksa cidden zor.

Şu üç yuvarlaktan kuş çizelim mantığını hala anlamış değilim. Kısıtladığını düşünüyorum. O kuşu çizdikte bir de ezberledik de ona hareket nasıl vereceğiz? Boşver o işleri zor yolu seç sen. :P

Toplam Hit: 2782 Toplam Mesaj: 16