Karabasan Gercek Mi , Uydurma Mi ?
-
Herkez ayri bisey sallamis ... Karabasan diye birşey yoktur .. peki o an yaşanılan olay nedir ?
*** insanlar uykulari rem1 we rem2 olarak 2 ye ayirirsak..
*** insanlar ram2 ( deri uyku ) bolumunde ruya gorurler
*** beyinimiz bu ruyada gorduklerini yapmamak icin kitler
*** eger sizin rem 2 uykunuz bir sebepten bolunurse beyniniz sizin vucudunuzun kilidini hemen kaldiramaz
*** aslında karabasan denilen sey bilimsel olarak tabiriyle '' UYKU FELCİ '' dir .. bir araştirmaniz dile ile
.selam ve dua ile :P
-
http://halisozerk.com/ beyler bu bizim davranış bilimleri hocası daha önce bu konuyu çok tartıştık ve bu olayında dejavu gibi beynimizin bi oyunu olduğunu ispatlarla açıkladı eer aklınızda sorunlar war ise danışmanızı tavsiye ederim bi düşünün bu karabasan denilen şey neden bizleri rahatsız etsin biz istemediğimiz sürece.....çok neşeli hayata bağlı biri böle şeyler görmüyor hayatta bilinçaltında sorunları olanlar çok yalnız kalanlar ve kendini çok yorgun hissedenler böle şeler görüyor....
-
gerçektir :)
-
İnsanın hasta ve yorgun olduğu zamanlarda olan halüsinasyonlardır.
Sonuç olarak karabasan adında bir varlık yoktur.
-
K4R4B4S4N bunu yazdı:
-----------------------------
gerçektir :)
-----------------------------Seni gordum inandim :D
-
tamamen psikolojik yatağa yatmadan önce bugün bana karabasan gelecek diye şartlan ve bekle onu.karabasanın ne olduğunu yaşayarak anlarsın kısa süreli bir durumdur en fazla 3-5dk hissedersin.
-
var hacı vaar. inan. ben yaşadım. prikoloğa falanda gittim. ilaç verdi v.s. ama 2 hafta kullandım gene etki etmeyince bıraktım. bendeki tamamen psikolojik çıktı. 3 ay doğru dürüst uyumadım. askerdeydim o zamanlar. askerlik bittikten sonra geldiği gibi kendi kendine düzeldi.
-
Benim yazımı dikkate alırsan anlarsın.
Sen cep telefonunla istediğin zaman istediğin yerde bağlanabiliyorsun ya da laptop'unu alıp wireless olan her yerden bağlantını gerçekleştiriyorsun. Atıyorum bu sayede Arabistandaki Çindeki insanlara ulaşabiliyorsun. Peki bu nasıl gerçekleşiyor? Hiçbir bağlantın yokken bilgisayar nasıl çindeki bir insanı senin karşına getirebiliyor? Bunun sebebi elbette havadaki o sinyallerle iletişim dalgalarıyla değil mi?
Şimdi;
peki senin gözün o havadaki dalgaları görebiliyor mu? O sinyalleri görebiliyormusun? Radyo frekansına düşen o sinyalleri kulağınla duyabiliyor musun? Hayır. İşte Allah (C.C) insana sınırı olan bir göz ve kulak vermiştir ve o gözle karabasan ya da cin gibi varlıkları görmen mümkün değildir. İstisna olarak görülebilir bu konuda tam net birşey bilmiyorum ama %99'luk gerçeği %1'lik ihtimal bozmaz değil mi?
Rüyada görülen o haşereler tamamen bilinç altıdır. Gerçekte, rüyada gördüğün yaratıkları görmen pek mümkün değildir.
Ayrıca nedense karabasan denilen o mahluku hep hamile kadınlar gördüklerini iddia ederler. Ama genelde karnındaki bebekle kalbinin üzerine yatan o anne, kalbine giden damarların sıkışmasına sebebiyet verdiği için nefesinin kesilmesi ve beynine sinyal aktarılamaması dolayısıyle bir takım halüsilasyonlar görürler. Bu na da karabasan gördüklerini iddia ederek gerçek bir varlıkmış gibi anlatırlar.
-
Benim en yakın arkadaşlarımdan birisi bu tür yaratıkların kendisine musallat olduğunu iddia etti. Babası felan onu hocalara götürdü. İşte bu tür yaratıklar insanları kaçırırlar insanlardan kendilerine ait çocukları doğar evlenirler rahatsız ederler felan dediler ben bi ara kafayı bozmak üzereydim. Odamda gece vakti yatarken karanlıkta yürüyen gölgeler ya da bana dokunan birileri varmış gibi hissederdim. Odama sırtımı dönerek uyuyamazdım. Artık kafayı bozmak üzereyken diyanetle iletişime geçtim. Bu tür varlıkların olabileceğini ama yukarıdaki anlattığım sebeplerden dolayı onların görülemeyeceği söylendi. Bende rahatladım o hocanın o güzel anlatımından sonra
-
tamamen sallama bir olaydır.bilime ilime girmeye gerek yok,karabasanı gördüğünü iddea edenlerin yazdıklarını okuman yeterli :)