folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Karavan Çekebilecek 1.6 Motorlu Optimum Araç Tercihi

Karavan Çekebilecek 1.6 Motorlu Optimum Araç Tercihi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bloodmage
    bloodmage's avatar
    Erkek

Karavanı nereye koymayı planlıyorsun? İş güç yok paso gezeceksin galiba.... Ben sana söyleyeyim 2 günde patlatırlar o karavanı :)

İndia İndia !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

bloodmage bunu yazdı:
    -----------------------------

Karavanı nereye koymayı planlıyorsun? İş güç yok paso gezeceksin galiba.... Ben sana söyleyeyim 2 günde patlatırlar o karavanı :)

aksine iş güç dolu, zaten işim gücüm dolaşmakla ilgili olacak; ben dolaşma kısmını tatil gibi görmek istiyorum, karavan alma nedenime gelince, eskiden imalatla uğraşırdım şimdi satacağım ürünlerin imalatlarını yapan yerler oturdu fakat pazarlamasının sağlam yapılması gerekiyor; büyük cihazlar, pahalı cihazlar pazarlamacıyla satılması zor cihazlar :) bizzat gidip insanları ikna etmem gerekiyor ve her gittiğim yerde otelde kalmak istemiyorum, cimrilikten değil otelleri sevmiyorum ve başkasına gebe kalmak istemiyorum, istediğim gibi yıkanırım, istediğimi yerim, istediğim yere çeker uyurum, her seferinde aynı eve girip çıkmış olacam, su elektrik zart zurt faturası düşünmeyecem. zaten çoğu şehirde müstakil evleri olan tanıdıklarım var, merkez yerlerde göz kulak olacak çok insan tanıyorum, karavan bir nevi özgürlük olacak, ev ihtiyacını da ortadan kaldıracağı için kira derdi de ortadan kalkacak. canım sıkılana kadar 1 sene 2 sene böyle takılıcam.

patlatmak değil 10 cm yaklaşıldığında bile ötmeye başlayacak, dokunulduğunda dükkan hırsız alarmından 10 kat daha şiddetli ötecek, sesli alarmı aylar önce hazırlamıştım saly karavanlar için montajı nasıl yaparız diye de aradım konuştum, o konuda bir sıkıntı yok. mika camı kırıp yada kapıyı kırıp girerse içeri biber gazı salacak basit bir düzenek ilave edebilirim. zaten alarmın yanıp söndüğünü gören yaklaşmaz, dağ başına bırakıp şehre inecek değiliz.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-minibus-midibus-2003-model-hyundai-starex-crdi-9-1-minibus-39391375/detay

bunu al fiyatıda uygun 22000 tl verecene bunu al en az 2 3 senelik yakıt paran cebinde kalır...

l enfer c est les autres Sartre ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

scuderia bunu yazdı:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-minibus-midibus-2003-model-hyundai-starex-crdi-9-1-minibus-39391375/detay

bunu al fiyatıda uygun 22000 tl verecene bunu al en az 2 3 senelik yakıt paran cebinde kalır...

hocam bu modeli çok düşündüm, numune malzeme taşımada da rahatlık sağlar, fakat bunu uzun yolda sürmek işkence gibi bir şey :) daha önce trabzona giderken kullandım, yinede bir seçenek olarak aklımda olsun.

edit: hocam ben normalde günde 280 - 320 km arası yol yapıyorum yakıt parası baya bir önemli. karavan gelince iş o şekle dönünce günde 600 km yi rahat geçeriz.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek

hocam bide sanırsam römork 750kgdan fazlaysa d sınıfı ehliyet alman gerekiyor son okuduğum yerde öyle yazıyordu.ilandaki araba benim :D ciddi düşünürsen bişeyler daha yaparız...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

scuderia bunu yazdı:

hocam bide sanırsam römork 750kgdan fazlaysa d sınıfı ehliyet alman gerekiyor son okuduğum yerde öyle yazıyordu.ilandaki araba benim :D ciddi düşünürsen bişeyler daha yaparız...

:) ford konusunu halledemezsem düşüneceğim onu hocam :)

edit: hocam ehliyet uygun.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Paradox21
    Paradox21's avatar
    Erkek

scuderia bunu yazdı:

bunu al bunu al dediğine göre araba snn galba hocam dicektim bi okudum snnmiş :D

SiYaH SaÇ aK DeFtErLe GeLdİN aK SaÇ SiYaH DeFteRLe gİDiosun........
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek

Paradox21 bunu yazdı:

scuderia bunu yazdı:

bunu al bunu al dediğine göre araba snn galba hocam dicektim bi okudum snnmiş :D

:D hakket çok yazmışım...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

belki yardımcı olamıyorum ama benim de ilgimi çekti karavan işi.Hadi su sorunu olmaz belki ama peki elektrik nası olacak?Diyelim şehir dışı biyerde durduk,bi bilgisayar veya televizyon lamba falan çalıştırmak isteseek elektrik işi nasıl oluyor bunlarda.Akü vardır ama kaç tane ve ne kadar dayanır,nasıl doldurulur(belki jeneratörde vardır ama onun gürültüsü de çekilmez) o konuda araştırma yaptın mı hocam...

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

antivir-US bunu yazdı:

belki yardımcı olamıyorum ama benim de ilgimi çekti karavan işi.Hadi su sorunu olmaz belki ama peki elektrik nası olacak?Diyelim şehir dışı biyerde durduk,bi bilgisayar veya televizyon lamba falan çalıştırmak isteseek elektrik işi nasıl oluyor bunlarda.Akü vardır ama kaç tane ve ne kadar dayanır,nasıl doldurulur(belki jeneratörde vardır ama onun gürültüsü de çekilmez) o konuda araştırma yaptın mı hocam...

----------------------------

hocam bulaşık makinesi, çamaşır makinesi ve klima için dalgalı akım gerekiyor doğru :) jeneratör tamir eden birisi olarak elimde zaten benzinli jeneratör var, sessiz olanları da var bunların; 1.2 motor sesinin yarısı kadar ses çıkaranları var kabin içine de alınınca hafif bir zırıltı olarak geliyor, 820 tl ye almıştım satamadım kullanmak bana nasipmiş :) bunun dışında sessiz jeneratör diye geçen güç kaynakları da var fiyatları 700 lira civarında; yani benim bir benzinli jeneratörüm bir de kuvvetli ups'im olacak ups zaten yol alırken şarj oluyor, televizyon olayı küçük lcd televizyon, ne kullanacak ki :) çamaşırı her gün yıkayacak değilim, klimaya televizyona ups yeterli, bulaşık makinesi normalin yarısı kadar :) solar panel adapte edilmiş karavanlar 4 - 6 bin lira daha pahalı hiç gerek yok. kaplumbağa gibi evimi yanımda taşıyacam. :)

Toplam Hit: 6535 Toplam Mesaj: 32