Kardeşim Bilgisayar Bağımlısı Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor..
-
bizde öyleydik hocam biraz daha hoşgörüver, half life ı baştan baştan 30 kere oynuyoduk mal gibi :D bak sonunda mühendis olduk :D yapacağın yönelndirmeler önemli burda :D
-
üstad günümüz çocukları gibi sabahtan akşama oyun facebook takılmıyo ne güzel code olayına sarmış destek ol bence
-
zamazingo bunu yazdı:
-----------------------------üstad günümüz çocukları gibi sabahtan akşama oyun facebook takılmıyo ne güzel code olayına sarmış destek ol bence
-----------------------------usta cod diyo call of duty :D:D
-
WitchKing bunu yazdı:
-----------------------------zamazingo bunu yazdı:
-----------------------------üstad günümüz çocukları gibi sabahtan akşama oyun facebook takılmıyo ne güzel code olayına sarmış destek ol bence
-----------------------------
=D =D =D -
WitchKing bunu yazdı:
-----------------------------zamazingo bunu yazdı:
-----------------------------Valla yıkdınız beni :DDD
-
NmC bunu yazdı:
-----------------------------Save dosyalarını sil.. 1-2 inatlaşır, sonra pişman olur :D
-----------------------------
Sakın bunu yapıp da katil etmeyin çocuğu :D
-
Kaç yaşında kardeşin?
-
derdi oyunsa eger oyundan vazgeçir web tasarıma falan yönlendir cocugu. yada ne biliym daha eglenceli olsun istiyosa photoshopa merak salsın. ilerde işe yarayabilecegi programlar ögrenmiş olur. evde bi foto makinesi varsa verin çeksin dursun işte hobi sahibi olur, üniversitede karı kız yer.
yok derdi oyunsa eger bi tane dandiğinden androidli bi telefon alın cocuga, bide 3g paketi. varsın ordan girsin. onun derdi nette olmadıgın sürece vay kim yazmıs vay kim resim paylasmıs falandır bildirim geldikçe bakar cocuk.
pc den film-dizi izleme gibi şeylerede alışırsa iyi olur embesil gibi saatlerce oyun oynamaz oturur film izler hem beyninden olmaz hemde gelişimine bişeyler katar.
illaki kantır oynayacam ben diyosa günlük limit koyan programlardan (dediğin gibi) kur. önce bol bi saat ver sonra azalt birden öldürme cocugu. ilerde illaki azaltırda sonra ygs de bilmemnerde dandik bi okul kazanırsa vay zamanında kantır oynayacagıma ders çalışaydım demesin..valla benim zamanımda dial up değilde adsl olsaydı heralde açık ögretime falan zor girerdim. biz 2 saat nete girsek kol gibi fatura gelirdi.
-
Bi tane BAT dosyası hazırla bat dosyasının içeriğinide
örn:
C:\Programfiles\cstrike.exe (Burasıda counter strike oyununun bulunduğu exe dosyasıdır.Artık sen oyunu nereye kurduysan o dizin içinde veya sürücüde olur.)
Shutdown -s-f-t:3600 (S=Bilgisayarı kapatır. F: Uygulamalrın açık olmasına bakmaksızın zorla kapatır. T: zaman ayarıdır.) kodlarını ekle.
daha sonra bu bat dosyasını biryere sakla ve masaüstünede kısayolunu at,kısayol simgesinide counter strike simgesi yap.
1 saat sonra oyunu oynarken PC kendini zorla kapatacaktır.
Not :Pc yi tekrar açar ve oyununa yine devam eder. bunun için Windows 7 de ebeveyn denetimlerini incele.Orada Pc kullanımına ait zaman ve kısıtlamlaar mevcut.
-
aynı benim kardeşim. 11 yaşında.
sabahtan akşama kadar bilgisayar oynuyor. hani desek ki bilgisayarı 1 saat oyna daha oynama şu ödülü vericez, adama bilgisayardan başka ödül de veremiyoruz ki aga :D
programlamaya sarsın dedim bi süre, olmadı beceremiyor adam, meraksız bir şey bana benzemiyor :D
sadece oyun oynuyor başka bir şey yapsa sorun yok.
bilgisayar manyak eder, adam sosyal olsun biraz.
çözüm önerilerini merakla dinliyorum.