folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kardeşim Bilgisayar Bağımlısı Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor..

Kardeşim Bilgisayar Bağımlısı Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

By-alper bunu yazdı:
    -----------------------------

Bi tane BAT dosyası hazırla bat dosyasının içeriğinide 

örn:

C:\Programfiles\cstrike.exe     (Burasıda counter strike oyununun bulunduğu exe dosyasıdır.Artık sen oyunu nereye kurduysan o dizin içinde veya sürücüde olur.)

Shutdown -s-f-t:3600             (S=Bilgisayarı kapatır.  F: Uygulamalrın açık olmasına bakmaksızın zorla kapatır.  T: zaman ayarıdır.) kodlarını ekle.

daha sonra bu bat dosyasını biryere sakla ve masaüstünede kısayolunu at,kısayol simgesinide counter strike simgesi yap.

1 saat sonra oyunu oynarken PC kendini zorla kapatacaktır.

Not :Pc yi tekrar açar ve oyununa yine devam eder. bunun için Windows 7 de ebeveyn denetimlerini incele.Orada Pc kullanımına ait zaman ve kısıtlamlaar mevcut.

-----------------------------

bu dediğinin ufak bi programı yazılsa daha iyi olur.

sonuçta sürekli 60 dakkada bir kapatırsa cocuk kıllanır. ve açılırken msdos penceresi görünmesinden.

autoit ile rasgele bir süre sonra kapatılması olayı çok kolay kodlanabilir. ama çocuk illaki anlayacaktır.

edit: biz zamanında anlamadık, onlar da büyümeden anlamayacaktır. bırak hevesini alsın.

ben üniye gelince laptop alınınca zamanında oynayamadıgım tüm oyunlara sarmıştım. sonuç?

artık bıraktım, anime çeviri, ufak çaplı programlama gibi şeylerle uğraşıyorum. ha benim de dışarı çıkasım gelmiyor hiç,

neden dersen, her insanın zevk aldıgı şey başkadır. ailecek toplanacağınıza, bowling'e götür, oyun salonlarına götür vs?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek

benimde kuzen var ufak 2 yada 3 e geçti bu sene okuma yazma bilmezken bütün araba marka modelleri bize sora sora öğrenip ezberlemişti hatta harfleri tanıyıp internetten bakardı okula başladıktan sonra çocuk youtube a sardı giriyo oraya arabalar nasıl yapılıyo yeni konsept arbalar neler en son hangi arabalar çıkmış özellikleri neler hepsini izliyo sonra nfs yada flatout oynuyo :D bendeki oyunları silmiltim gelip bulamayınca bütün belgelerimi silmişti velet sende dikkat et kardeşin böyle bişey yapmasın

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

zaten bilgisayar merakı bi yaştan sonra ortadan kalkar öyle zor bişey değil

kuzenim günün 14 - 15 saati bilgisayar başındaydı şuan 27 yaşında bilgisayarı görmek bile istemiyo yani heves meselesi

10 - 11 yaşındaki çocuk heveslidir bilgisayara o yaştaki çocuklarda haliyle çok meraklıdır öyle şeylerede kendilerincede haklılar nasıl çalıştığını neler yapılabildiğini

merak ediyolar oyun yerine programlama öğrenirse eğer daha iyi olur en azından ilerde devam etmesede bilgisi olur bil ama yapma meselesi ;)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    mutlaka online oynuyordur oyunları. Yani internete ihtiyacı var. Sakın kapama interneti o zaman kafeden vb. den oynar hepten kontrolünden çıkar. Varsa adsl modemden yada bilgisayarın ethernet portundan interneti yavaşlat. Qos dan da yapabilen modemler dahi var bu kısıtlamayı. Birçok yerdeki dolaylı ayarla olabilir. Tabi modemine bağlı. Mesela 64 kb hızı web sayfalarını çok bunaltmadan açar ama oyunlarda sıkıntı olur. Oynamaktan soğur. Bir başka şey bilgisayar odasında değil herkesin oturduğu oturma odasında, monitire baktığında herkesi görebileceği konumda olsun. Bu şekilde siz ekranı görmezsiniz ama o sizi ekrana baktıkca görür, koptuğu sosyal yaşantıyı tekrar hatırlar. özetle asla yasaklama, kısıtla ve sabır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

am görsün yeter 

ban gelicek ama gayet net bu şekile tedavisi 

"
Toplam Hit: 2705 Toplam Mesaj: 26