Kardeşim Lafının Laçkalaşması
-
Merhaba.
Bugün 3 kişi oturuyoruz cafede bir çocuk geldi yanımıza bu masada oturduğumuz arkadaşlardan biri çocuğa "oo kardeşim naber,nerden geliyosun kardeşim " vs vs güzel güzel konuşuyor neyse adam gitti ondan sonra bu lafları diyen adam küfür ediyor o çocuğun arkasından.
Odada benle problemleri olan adam bana hem kardeşim diyor hem parasal olarak kazık atmaya çalışıyor.Adam adama sokakda sataşırken,hoyratlık yaparken önce "hayırdır kardeş" diyor.Hadi eskiden "hayırdır bilader" denirdi ama bilader lafı kardeş gibi içten kardeş gibi güzel bir laf değil.Ulan bir adama söleyebileceğin en iyi,en samimi,en yakın kelime kardeştir zaten.Kaldı ki eskiden gerçekden içten kullanılan bu kelime bile artık *r*spu oldu.Aynen Amerikada gettoların birbirlerine "bro" diye hitab edip birbirlerini bıçaklamaları gibi.
Artık bana kardeşim diye hitap eden biri olduğunda kardeş deme diyorum.Ismimi söyle,hacı de,hoca de ama kardeş deme diyorum. -
gonul isterki kimse birbirine kotu davranmasin, arkasindan konusmasin; ama sirf sen bu kelimeye kiymet verdin diye kimse duyarli olmak zorunda degil. kafanda buyutuyorsun.
-
he yani herşey bitti tek derdin bu mu oldu kardeşim
-
milletin kafaya taktığı şeye bak yaw.
-
Güzel bir noktaya değinmişsin ancak, değinmenin bir boka yaramadığını da bilmelisin.
-
Yıl 2003, Beşiktaş şampiyonluğa koşuyor. Sergen'in golüyle şampiyon olduğumuz Beşiktaş Galatasaray maçı. Maçtan önce olay olacağı biliniyordu. İzmir'de ki Beşiktaşlılar Bornova'ya özellikle de Küçükpark'a akıyordu. Ellerinde biralarla araya kaynayan Galatasaraylılar vardı, üstlerine formalar giymişlerdi filan. Her yerin kendine göre pislik, çirkef adamı var malum. Herifler meydandan geçerken ''hayırlısı kardeşim, güzel maç olucak'' gibilerinden laflar ediyorlardı. Bizim tayfadan o maum çirkef bir arkadaş elemanların üstüne yürüdü ve sonrasında muhabbet şöyle gelişti;
- Ne dediniz lan siz?
- Güzel maç olsun dedik kardeşim.
- Kardeşin kim lan
- Bilader kavga istemiyoruz, gidip maçı seyredicez kardeşim
- Ne kardeşi lan, babam ananımı sikti. Nereden kardeş oluyoruz hımına koduğum...
Ondan sonra ortalık 56 oldu zaten. Bende sevmem bu kardeşim lafını.
-
tek yönlü beslenme.
-
dont worry, be happy bro
-
Onu bunu bilmiyorumda Under Ban konusunda iyi katliam yapmis :)
Hayirli isler abi Saygilar :P
HoLyCat tarafından 31/Eki/12 17:39 tarihinde düzenlenmiştir -
Ban gölüne dönmüş etraf.
Ben tbt'ye üye olmadan önce seni takip ediyordum o yüzden biraz senin kişiliğini çözmüştüm, Konu başlığını okuyunca sen açmışsındır diye bir tahminde bulundum doğru çıktı iyi bir analizciyim demekki.
Doğru diyorsun kendi tanık olduğum farklı bir durum ise şu kız ve erkek birbirine kardeşim diyor öbürü abi diyor bir ay sonra bakıyorsun bu ikisi sevgili olmuş banada çok garip geliyor bu durum .
Ama sen kafana takma nekadar çok bunları düşünürsen okadar sinirin bozulur
ReeX tarafından 31/Eki/12 17:42 tarihinde düzenlenmiştir -
Tahribatta olmaması gereken bir konuda 24saat banlanan adamlar mağdur durumda.Tahribat müridi olarak ortadaki mağduriyetin giderilmesini rica ediyorum.