folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kareteyi Merak Ediyorum

Kareteyi Merak Ediyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    Kick box cuyum tekvando aikido yu da tekniklerini gördüm ama kareteyi çok merak ediyorum cüneyt arkın filmlerindeki gibi odun gibi kollar lamı yapılıyo hiç tv de izleme şansımda olmadı felsefesi nedir? aranızda yapan varmı?

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PIROMANTANRI
    PIROMANTANRI's avatar
    Erkek

bildiğim kadarıyla çok eskiye dayanmıyor bu. onun için öyle felsefe falan sadece bay miyaginin çocuğa gaz vermek için söylediği sözler:D

imkanım olsa gider bir budist tapınağına, hem budizm hem kung-fu eğitimi alırdım...

Birgün yapacak fen şu siyah toprağı altın/Her şey olacak kudret-i irfan ile...inandım.(Tevfik Fikret/Haluk"un Amentüsü)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    PIROMANTANRI bunu yazdı:
    -----------------------------

bildiğim kadarıyla çok eskiye dayanmıyor bu. onun için öyle felsefe falan sadece bay miyaginin çocuğa gaz vermek için söylediği sözler:D

imkanım olsa gider bir budist tapınağına, hem budizm hem kung-fu eğitimi alırdım...

Her Dövüşsanatının felsefesi vardır. Amacı vardır Cüneyt abimizin eskiden karete dersi aldığını biliyoruz acaba diyorum kollar kütük gibi gerçekdedemi öyle bir estetik yok normaldedemi öyle salakça hareketler :) 

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PIROMANTANRI
    PIROMANTANRI's avatar
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı:
    PIROMANTANRI bunu yazdı:

Her Dövüşsanatının felsefesi vardır. Amacı vardır Cüneyt abimizin eskiden karete dersi aldığını biliyoruz acaba diyorum kollar kütük gibi gerçekdedemi öyle bir estetik yok normaldedemi öyle salakça hareketler :) 

ya şimdi bir kung-funun felsefesi yanında kick boksun felsefesinin lafı mı edilir:D tabii ki vardır bir amacı da köklü olmadıkça kof gelir biraz:)

Birgün yapacak fen şu siyah toprağı altın/Her şey olacak kudret-i irfan ile...inandım.(Tevfik Fikret/Haluk"un Amentüsü)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek
    3-4.sınıfa giderken gittim 1 kaç ay katalar war orda zıt pıt kia dion :D  babam dalga geçmişti bu arabay nede bu kadar takıldın die :D kuşakalrda dan felan wr beyaz-turuncu-turuncu1-turuncu2-mavi gelio sanırım böle belli renklere göre gidio :D
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kotusirine
    kotusirine's avatar
    Dişi
    Abim kardeşim benim siyah kuşak kareteci babamda kulüp başkanı olunca müsabakadan müsabakaya gidiyolar.. adil dövüş sanatı olduğunu diolar..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mimar
    mimar's avatar
    Erkek

öncelikle karete değil "karate." piroman tanrının dediğinin aksine çoooooooook eskiye dayanır. m.ö. 2000-3000 yıllarında budist rahipler tarafından geliştirilmiştir. budist
    inançlarına göre silah kullanmak hele canlı hayatına son vermek kesinlikle yasaktı onun için soygunculardan kendileriniş koruyabilemk için karate yi
    geliştirdiler. ve manastır avlularında dini ayin havasında çalışmalarını sürdürdüler. tabi bugün sportif gayeli olduğundan bir takım kurallarla sınırlandırılmıştır.
    karate kişinin silahsız olarak kendi organlarıyla kendisini müdafa etmesidir. kesinlikle saldırı değil savunma amaçlıdır. savunma, spor ve vücut hakimeyeti ile karakterin
    olgunlaştırılmasıdır. karate bir sanattır ve en büyük gayesi galibiyet değildir, gerçek karate insanın ahlak ve karakterini olgunlaştırmayı hedeflemişrti.

1600 yıllarında okinawa adasında okinawa-te diye bir spor doğar. bu çin askerleri ile gelmiş olan kendo ve adadaki yerlilerin geliştirmiş olduğu bir spor dur. okinawa-te den
    karate yi kuran kişi gichin funakoshi dir. 1900 yılllarında okinawa-te yerine bu dövüş sanatına karate dneilmiştir. kara= çin karate=çineli...

öldürücü vuruşların ve isimleri efsaneye karışmış bazı karatecilerin olağanüstü güce sahip oldukarı, mesela küçük kuşları bir haykırışla öldürme, vücüdun gizli noktalarına
    hafifce vurarak öldürme, ve çıplak el darbesiyle düşmanın vücudunu bölerek hala ata yüreği sökme söylensede bunlar efsanden öteye geçmez.

kung-fu ya gelince karate ye çok benzer, fakat sıçrama ve ayak hareketleri daha fazladır. daha estetikdir daha karizmatikdir.
    ı know kung fu!...daha fazla bilgi bkz:pm

uçmayı bilmiyorsan ibnelik yapmayacaksın...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PIROMANTANRI
    PIROMANTANRI's avatar
    Erkek
    evet mimarın dediklerinden sonra birkaç siteye baktım köklüymüş hakkaten de. ama  o felsefesi falan mahallelerdeki dövüş salonlarında ne kadar aktarılabilir tartışılır :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Profesor
    Profesor's avatar
    Erkek

yaw boşver hacım karateyi marateyi.sokak dövüşünde hiç biri para etmez bunların.sen adama hayt huyt diyene kadar bi bakmışsın yerde yıldızları sayıyorsun.

neyse ne laannn....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:
    Kick box cuyum tekvando aikido yu da tekniklerini gördüm ama kareteyi çok merak ediyorum cüneyt arkın filmlerindeki gibi odun gibi kollar lamı yapılıyo hiç tv de izleme şansımda olmadı felsefesi nedir? aranızda yapan varmı?

benim abimle babam karate siyah kuşaklar o tahta dediğin şeyin adı makivara . çalışıosun onda

Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu, İnsanı insanla kırdılar; biri aç biri toktu. Pir Sultan Abdal
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniphacker
    sniphacker's avatar
    Erkek

---

Toplam Hit: 3110 Toplam Mesaj: 20