Kareteyi Merak Ediyorum
-
kotusirine bunu yazdı:
-----------------------------
Abim kardeşim benim siyah kuşak kareteci babamda kulüp başkanı olunca müsabakadan müsabakaya gidiyolar.. adil dövüş sanatı olduğunu diolar..
-----------------------------hoca konuyu sapıttırcam biliyorum ama cok ilginc bi nickin var bkz : http://www.google.com/search?client=opera&rls=tr&q=%C5%9Firinler+gaym%C4%B1&sourceid=yolbulucu&ie=utf-8&oe=utf-8
konu içinse : hocam istannbuldaysan birlikte öğrenelim ben okulda sende işten sonra takılırız... her aksam 1-2 saat calısırsak 1 ayda kaparız işi
-
ben tekvando yaptım sımdı karate yapıyorum , karate tekvandoyu gore cok kapsamlı eller ve ayaklar esıt sekılde kullanıyıyor guzel bir spor keyıflı katalar falan var , biraz duruslarda sıkıntı yasadım egildiriyoalr adamı ben tekvandoda egıldgıımı hıc bılmem sonra refleksleri bayagı bir geliştiriyor hai karetekıd cilala parlat dıyodu ya onun gibi sureklı teknıklerle calsııyosun bellı bir zaman sonra ellerin gercekten refleks oluyor. iki koluda rahat kullanırsın tekmeler fazla yukarı kacmıyor tekvandoda asıl asıla bildigin kadardı daha kapsamlı biraz cıns tekmelerı var ama guzeldır.baska daldan gelip yapmak biraz zor oluyor alıstıgın teknıklerı bırakıp sıfırdan baslamak zor, birde herkes baska spora merak saıyor kıkbokscu karateye i judocu tekvandoya , bence her spor sokak için ideal yeterkı sen işi iyi yap .
-
5 yıl kadar bi süre yaptım. Öncelikle diğer savunma sporlarndan bi çok alanda ayrılıyo. örneğin kulladığınız ekipman
diyelim:) sınırlıdır karetede.3 parçayla dövüşür dayağın zevkini de acısını da çok ii hissettirir.Yani bi tekvando gibi
heryerinizi süngerle örtüp dövüştüğünüzü zannedip bi kavga esnasında hayal kırıklığı yaşamazsınız.Genel olarak çeviklik
denge koordinasyon ve refleks üzerine kuruludur.Size katacağı en büyük özellikse dayanıklık olacaktır.Yapılmasını şiddetle
tavsiye ediyorum ilgilenen varsa..
bi çok yeriniz müsabakalarda kırılsada denemye değer..
not: ark. aldığım haberlere göre artık müsabakalrda kafaya sert darbe yasaklanmış bizim zamanımızda yoktu gittikçe
eritiyolar dayanıklılık özelliğini..
-
la bi merak saldıınız karete kaldıydı:D bu aikido /juda /kicboxx olarak gider artıkD
-
benide alsanız olmazmı_? keratayı merak ettim bak şimdi en kısa zamanda kursa gideyim...
ögreneyimde o zaman görecez (jeet_lee) kimmiş :D
-
Birakin onu bunu sunu ya, en babacani yagli gures
-
eylence değil. Professional anlamda kendini geliştirmek istiyorsan Wing Chun,ninjatsu,Jeet Kune Do(bruce lee nin geliştirdiği)
bu 3 ünü öğrenirsen ölüm makinesi olursun :) Ama 3 nü aynı yapan adam daha yok.
Ama sen ''abi ben hobi amaçlı filan yapcam ama ii bişi olsun'' dersen şaolin kung fu su veya karate öğren...
Benim hangisini yaptığıma gelince Ninjatsu ve karate. not: Bu sporlara ne kadar erken başlarsan o kadar ii ama karate boy uzamasını azaltıyor.
-
mimar bunu yazdı:
-----------------------------öncelikle karete değil "karate." piroman tanrının dediğinin aksine çoooooooook eskiye dayanır. m.ö. 2000-3000 yıllarında budist rahipler tarafından geliştirilmiştir. budist
inançlarına göre silah kullanmak hele canlı hayatına son vermek kesinlikle yasaktı onun için soygunculardan kendileriniş koruyabilemk için karate yi
geliştirdiler. ve manastır avlularında dini ayin havasında çalışmalarını sürdürdüler. tabi bugün sportif gayeli olduğundan bir takım kurallarla sınırlandırılmıştır.
karate kişinin silahsız olarak kendi organlarıyla kendisini müdafa etmesidir. kesinlikle saldırı değil savunma amaçlıdır. savunma, spor ve vücut hakimeyeti ile karakterin
olgunlaştırılmasıdır. karate bir sanattır ve en büyük gayesi galibiyet değildir, gerçek karate insanın ahlak ve karakterini olgunlaştırmayı hedeflemişrti.1600 yıllarında okinawa adasında okinawa-te diye bir spor doğar. bu çin askerleri ile gelmiş olan kendo ve adadaki yerlilerin geliştirmiş olduğu bir spor dur. okinawa-te den
karate yi kuran kişi gichin funakoshi dir. 1900 yılllarında okinawa-te yerine bu dövüş sanatına karate dneilmiştir. kara= çin karate=çineli...öldürücü vuruşların ve isimleri efsaneye karışmış bazı karatecilerin olağanüstü güce sahip oldukarı, mesela küçük kuşları bir haykırışla öldürme, vücüdun gizli noktalarına
hafifce vurarak öldürme, ve çıplak el darbesiyle düşmanın vücudunu bölerek hala ata yüreği sökme söylensede bunlar efsanden öteye geçmez.kung-fu ya gelince karate ye çok benzer, fakat sıçrama ve ayak hareketleri daha fazladır. daha estetikdir daha karizmatikdir.
ı know kung fu!...daha fazla bilgi bkz:pm
-----------------------------mimarım harika açıklamışsın bunun üstüne yorum yok ;)
-
Profesor bunu yazdı:
-----------------------------yaw boşver hacım karateyi marateyi.sokak dövüşünde hiç biri para etmez bunların.sen adama hayt huyt diyene kadar bi bakmışsın yerde yıldızları sayıyorsun.
-----------------------------hoca kaç defa karate örenipte sokakda kavga ettinde hayt huyt çekerken yıldızları sayarsın diyosun ben uzun süredir tekvando yapıyorum sokaktada kullanmasını bilirsen öyle bi adam döversinki (ben çok dövdüm) 5 kişi dalsın isterse :D