folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Karides/Kalamar Nasıl Pişirilir?



Karides/Kalamar Nasıl Pişirilir?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SWAT
    SWAT's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Temmuz/2005
    Erkek
    sayın müritler karides ve kalamar nasıl pişirilir bilen varmı??Google da aradım ama bulamadım..Oyle ozel tarifler falan beceremem en genel pişirilme/kızartma yontemlerini paylasırsanız sevinirim...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yTSe_JaM
    yTSe_JaM's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2003
    Erkek

    karidesi tam bilmiyorumda kalamarı anlatayım:

    ilk önce bir markete gidiyosun balıklar için soslar war terbiye sosu onlardan alıyosun, kalamarı iyicene terbiye ediyosun karıştırıyosun bütün sos değsin hepsine, 20 -25 cm çapında bir teflon tavayı alıyosun içine göz kararı ayarlıyosun çiçek yağını çok fazla olmucak yüzeyin tamamını kaplasın yeter.atıyosun içine kalamarları çok yüksek ateş değil ama gene fazla ateşte kızartıyosun

     

    opsiyonlar: kırmızı üzüm şarabı dökebilirsin çok az veya böğürtlen şarabı...

     

    biber seviyosan kırmızı biber kekik falanda atabilirsin biraz he birde rakı oldumu tam süper :D 


    Our Master Miyamoto Musashi Says: The way is in Training Know the Ways of all professions. Distinguish between gain and loss in worldly matters. Do not think dishonestly.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SWAT
    SWAT's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Temmuz/2005
    Erkek
    hoca elimdeki kalamar butun sekilde yani kesip hazırlanmıs degil...Bunu nasıl temizliyecem ben???
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yTSe_JaM
    yTSe_JaM's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2003
    Erkek
    ohoo hocam eğer mürekkeb balığıysa ilk önce mürekkebini çıkartman lazım onlarıda duvara vurarak çıkartıyolar sümüğünü eğer ahtapotun ufağı ise işte o kalamar ufak ufak dilimlicen temizleyip. böyle kolları falan  yani çok büyük olmucak ama çok da  ufak olmucak onun için sen bi balıkçıya götür onu temizlesin atarsın 10 15 kağıt

    Our Master Miyamoto Musashi Says: The way is in Training Know the Ways of all professions. Distinguish between gain and loss in worldly matters. Do not think dishonestly.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    daralgeldi
    daralgeldi's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2007
    Erkek

    karides içinnn...

     

     almış olduun jumbo karidesleri kaynıan tuzlu suyun içine atıp kabukları kendinden kolayca ayrılana kadar haşlıosunnn... sonrasında kıvama gelen karideslern kabuklarını soyup ne şekilde hazırlamak istiosan o şekilde özel soslar kullanarak pişiriosunnn...

     

    kalamar içinnn... 

     

    yine aynı şekildeee almış olduun kalamarların o kocaman gözlerini yuvalarından çıkarıosunnn... bacaklarının arasından bıçaı sokup içindeki mürekkebi boşaltıosunnn... sonrasında kalamarın tübünü  halka şeklinde kesiosun ve içi ile dışında bulunan lekeler ve plastiğimsi yapıları iyice ayıkladıktan sonra bir kabın içerisine süt veya soda koyyosunnn... genelde süt kullanılırrr... hazırlamış olduun kalamarları süte atıp yaklaşık olarak 2 saate yakın buz dolabında bekletiosun ki pişerken yumuşak kalsın ve lastik gibi olmasınnn... dinlendirmiş olduun kalamarları sütten çıkarıp unluyarak kızgın yağın içine atıosun ve güzeelce kızartıosunnn...

     

    sos hazırlamak istersen... 

     

    genelde bu tür yemeklerin yanında beğendi soslar kullanılır... onun da nasıl yapıldıını öörenmek istiosan davet edersin ben sana onu yaparımmm... afiyetle yerisss... 


    //D@R@L63LD! the Certified Java Architecture...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2006
    Erkek
    yTSe_JaM bunu yazdı:
    -----------------------------

    karidesi tam bilmiyorumda kalamarı anlatayım:

    ilk önce bir markete gidiyosun balıklar için soslar war terbiye sosu onlardan alıyosun, kalamarı iyicene terbiye ediyosun karıştırıyosun bütün sos değsin hepsine, 20 -25 cm çapında bir teflon tavayı alıyosun içine göz kararı ayarlıyosun çiçek yağını çok fazla olmucak yüzeyin tamamını kaplasın yeter.atıyosun içine kalamarları çok yüksek ateş değil ama gene fazla ateşte kızartıyosun

     

    opsiyonlar: kırmızı üzüm şarabı dökebilirsin çok az veya böğürtlen şarabı...

     

    biber seviyosan kırmızı biber kekik falanda atabilirsin biraz he birde rakı oldumu tam süper :D


    -----------------------------

     

    bunu bi ara denemeliyim :P 


    kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SWAT
    SWAT's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Temmuz/2005
    Erkek
    eyw yardımların icin saol gittim balıkcıya halletti :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    daralgeldi
    daralgeldi's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2007
    Erkek
    ankaradaysan yarına biraz bana da ayırsan aslında... ben de gelsem bi tadına baksammm... harbi canım çekti şimdi yaaa...

    //D@R@L63LD! the Certified Java Architecture...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2003
    Erkek
    kalamar öyle yapılmaz taş gibi olur. 2 saat kadar soda limon karışımında beketilir. İsteğe göre unlu muameleylede , unsuz olarak yağda kızartılır... Yumuşak olması için SODA'da bekletilmesi çok önemlidir.

    Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SWAT
    SWAT's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Temmuz/2005
    Erkek
    yok hoca izmirdeyim ankarada olsam cagırırdım yerdik beraber..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    daralgeldi
    daralgeldi's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2007
    Erkek
    ankara swiss otelde 2. aşçı olarak çalıştımmm...

    //D@R@L63LD! the Certified Java Architecture...
Toplam Hit: 19537 Toplam Mesaj: 17