Karides/Kalamar Nasıl Pişirilir?
-
sayın müritler karides ve kalamar nasıl pişirilir bilen varmı??Google da aradım ama bulamadım..Oyle ozel tarifler falan beceremem en genel pişirilme/kızartma yontemlerini paylasırsanız sevinirim...
-
karidesi tam bilmiyorumda kalamarı anlatayım:
ilk önce bir markete gidiyosun balıklar için soslar war terbiye sosu onlardan alıyosun, kalamarı iyicene terbiye ediyosun karıştırıyosun bütün sos değsin hepsine, 20 -25 cm çapında bir teflon tavayı alıyosun içine göz kararı ayarlıyosun çiçek yağını çok fazla olmucak yüzeyin tamamını kaplasın yeter.atıyosun içine kalamarları çok yüksek ateş değil ama gene fazla ateşte kızartıyosun
opsiyonlar: kırmızı üzüm şarabı dökebilirsin çok az veya böğürtlen şarabı...
biber seviyosan kırmızı biber kekik falanda atabilirsin biraz he birde rakı oldumu tam süper :D
-
hoca elimdeki kalamar butun sekilde yani kesip hazırlanmıs degil...Bunu nasıl temizliyecem ben???
-
ohoo hocam eğer mürekkeb balığıysa ilk önce mürekkebini çıkartman lazım onlarıda duvara vurarak çıkartıyolar sümüğünü eğer ahtapotun ufağı ise işte o kalamar ufak ufak dilimlicen temizleyip. böyle kolları falan yani çok büyük olmucak ama çok da ufak olmucak onun için sen bi balıkçıya götür onu temizlesin atarsın 10 15 kağıt
-
karides içinnn...
almış olduun jumbo karidesleri kaynıan tuzlu suyun içine atıp kabukları kendinden kolayca ayrılana kadar haşlıosunnn... sonrasında kıvama gelen karideslern kabuklarını soyup ne şekilde hazırlamak istiosan o şekilde özel soslar kullanarak pişiriosunnn...
kalamar içinnn...
yine aynı şekildeee almış olduun kalamarların o kocaman gözlerini yuvalarından çıkarıosunnn... bacaklarının arasından bıçaı sokup içindeki mürekkebi boşaltıosunnn... sonrasında kalamarın tübünü halka şeklinde kesiosun ve içi ile dışında bulunan lekeler ve plastiğimsi yapıları iyice ayıkladıktan sonra bir kabın içerisine süt veya soda koyyosunnn... genelde süt kullanılırrr... hazırlamış olduun kalamarları süte atıp yaklaşık olarak 2 saate yakın buz dolabında bekletiosun ki pişerken yumuşak kalsın ve lastik gibi olmasınnn... dinlendirmiş olduun kalamarları sütten çıkarıp unluyarak kızgın yağın içine atıosun ve güzeelce kızartıosunnn...
sos hazırlamak istersen...
genelde bu tür yemeklerin yanında beğendi soslar kullanılır... onun da nasıl yapıldıını öörenmek istiosan davet edersin ben sana onu yaparımmm... afiyetle yerisss...
-
yTSe_JaM bunu yazdı:
-----------------------------karidesi tam bilmiyorumda kalamarı anlatayım:
ilk önce bir markete gidiyosun balıklar için soslar war terbiye sosu onlardan alıyosun, kalamarı iyicene terbiye ediyosun karıştırıyosun bütün sos değsin hepsine, 20 -25 cm çapında bir teflon tavayı alıyosun içine göz kararı ayarlıyosun çiçek yağını çok fazla olmucak yüzeyin tamamını kaplasın yeter.atıyosun içine kalamarları çok yüksek ateş değil ama gene fazla ateşte kızartıyosun
opsiyonlar: kırmızı üzüm şarabı dökebilirsin çok az veya böğürtlen şarabı...
biber seviyosan kırmızı biber kekik falanda atabilirsin biraz he birde rakı oldumu tam süper :D
-----------------------------bunu bi ara denemeliyim :P
-
eyw yardımların icin saol gittim balıkcıya halletti :)
-
ankaradaysan yarına biraz bana da ayırsan aslında... ben de gelsem bi tadına baksammm... harbi canım çekti şimdi yaaa...
-
kalamar öyle yapılmaz taş gibi olur. 2 saat kadar soda limon karışımında beketilir. İsteğe göre unlu muameleylede , unsuz olarak yağda kızartılır... Yumuşak olması için SODA'da bekletilmesi çok önemlidir.
-
yok hoca izmirdeyim ankarada olsam cagırırdım yerdik beraber..
-
ankara swiss otelde 2. aşçı olarak çalıştımmm...