Karışık Mesele (İstihbarat)
-
real_kurd aslında olayı çok güzel açıklamıs ama ben bişiy demek istiyorum.
şimdi windows tan felan bizim butun bilgisayardaki bilgilerer belgelere ulaşmak mumkundur değilmi? abd tarafından normalde internte baglı olmasa bile yollanabilirmi bilgiler bence hayır.
artı bizim belgelerin kendine göre guvenlik sistemleri var mesela mit te bilgisayar muhendisleri var yuksek duzeyde bi şifreleme sistemi yazıyor adam programcı tabiki,hrşeylerini kendileri yazıp kullanıyor. başkalarından almak programları kullanmıyorlar
mesela bi fotograf var böle uzak çekim yakınlastırmak gerkeiyor hemen yazılımcıya diyorlar bi pro yaz yakınlaştır sunuu. gidip abd nin bilmem baskasını programını kullanıyorlar.
artı kendi iç ağ sistemleri var dısarıyla baglantısı yok. ordudada var bu mitte de olması lazım
-
Askeriyenin bütün bilgileri karanet denen dandik bir ağ sistemi üzerinde ve rütbeye göre erişim izni var uzman çavuşta bile erişim izni var yetkisi dahilinde buradan bilgi edinebiliyor. Bu sisteme girmek bir ülke için sizce ne kadar zor olabilir yada askerin içinde hiç o.ç. yok mu bu şifreyi ve şerefini para karşılığı satabilecek ? Yok demeyin ben çünki pkk lı piçlere bir bölük askeri satan ve albay rütbesine erişmiş şereften yoksun o.ç. larını da gördüm.
-
mit bunu yazdı:
-----------------------------şimdi windows tan felan bizim butun bilgisayardaki bilgilerer belgelere ulaşmak mumkundur değilmi? abd tarafından normalde internte baglı olmasa bile yollanabilirmi bilgiler bence hayır.
-----------------------------teorik olarak mümkündür. : )
ayrıca zumsukcuğum canım benim.
teknoloji olmadan istihbarat nasıl olcak amk? onu sööle bi bana?
illa aya mı çıkmak lazım?.(ki uydu da yapıldı aya çıkmadı ama olsun)
madem hor görüyorsun üret kardeşim teknolojini.
al gel makinalarını tut mühendislerini bastır parayı üret telefonu.
vestelin geyiği geldi aklıma 12 yılda dünya sıralamasına girdik gibisinden.
ver o parayı bana ben sana anakart üreteyim burda beğenmezsen telefon da yaparık rahat ol.
üstüne bide ilk yazında 2-3 defa teknoloji kelimesini kullanıp kıyaslama yapınca ben sana teknoloji iyi derim.kötü olmasının sebeplerini de sıralarım.
elektromanyetizma olayına girmeme gerek yok RF ile neler yapılacağını gayet iyi biliyorum uydu da karışır uçakta düşer bomba da patlar etc.etc.etc.
-
amele_2 internet olmadan nasıl bilgileri yolluycaz anlatırmısın teorik olarak demişssin. pratiğe dökermisin?
benim bilgisayarımda bi belge avr diyelim internet baglantım da yok
tek bağlantı aracı elektirk kablosu he sen diyorsan elektirikten bile adamlar seni bilgisayarına baglanır alır onu bilemem?
-
mit bunu yazdı:
-----------------------------amele_2 internet olmadan nasıl bilgileri yolluycaz anlatırmısın teorik olarak demişssin. pratiğe dökermisin?
benim bilgisayarımda bi belge avr diyelim internet baglantım da yok
tek bağlantı aracı elektirk kablosu he sen diyorsan elektirikten bile adamlar seni bilgisayarına baglanır alır onu bilemem?
-----------------------------yok ööle değil radyo frekansı ile datanın iletilirken o sinyali bozarak yol açtığı frekans düşümlerinden yola çıkabilirsin.
yani teknik çok detayı milyon tane hesaplaması olur ama yapılabilir.uzun hikaye diyim ben sana.bide şöle bi örnek veriim hemen hemen (tabi bu çok ilkel bi version) kabloya temas etmeden akım ölçme imkanı veren ampermetreler var görmüşündür belki kelepçe gibidir üstü bi kıskaç vardır.o hesap.
-
şimdi pc nin yaptığı bazıAmerika bizi izliyor mu sorusuna,bence izlemesine gerek yok bizim yöneticiler onlara powerpoint sunusu olarak yollar ne yapıyoz,ediyoz diye:Deee o zaman niye elektronik olarak dinlemeye uğraşsınlar + savaşa gerek zaten istediklerini yaptırıyorlar.asıl sorun bu değil bence ;asıl sorun bizi düşünmeyen üretemeyen bir toplum haline getirmeye çalışmaları asıl mesele(evet alakasızlaştım ama) neyse aklıma şöyle bir teori geldi(yanlıuş olabilir);pc işlem yaptıkça anakart üzerinde elektron hareket edicek ve bu hareketlilik uzaktan belli ölçüm cihazları ölçülebilir ise ve bu hareketlilik simüle edilebilirse uzaktan takip yapılabilir hemde ne intel ne de bill gates e muhtaç kalırsın.
-
kardeş bildiğim kadarıyla yazayım türkiyede dört tane istihbarat toplama yetkisine sahip kurum var bunlar
1.mit,2.genelkurmay istibarat başkanlığı,3.jitem,4.emniyet istihbaratı türkiyede istihbarat toplama işini bu dort kurum yapar hepsinin ayrı ayrı yerleri gorev alanları vardır mesele yurtdışından istihbarat toplama işi mitindir yurtiçinde istihbarat toplama işi jitemin ve emniyet istihbaratınındır genelkrumay istihbaratı ise yurtdışı ve yurtiçinde askeri istahbarat toplar normalde boyledir ama bu şekilde işlemez mit yurtdışında istihbarat toplamak yerine senelerce ülkemizdeki solcuları koministleri faşistleri fişlemekle uğraşmış yurtdışında başarılı bi faaliyet gosterememiştir malesef.emniyet istihbaratı askeriyenin baskısıyla pasif kalmıştır .jitem ve genelkurmay istihbaratı ise hiç bir kural tanımamışlardır çünkü bunları denetleyebilen bi kurum yoktur kendi koydukları kanunlara kendileri uymamıştır yani büyük çaplısağlıklı bir istihbarat faaliyeti olmamıştır ülkemizde .
son yıllarda bu deişmiştir emniyet ve jitem işini sağlam yapmaya başlayınca mit yurtdışına yonelmeye başlamıştır ki bunun faydasınıda goruyoruz (canlı bombaların yakalanması vs.)
istihbarat servislerinin teknolojilerine gelince emin olun çok yüksek teknolojileri kullanıyolar telekomdan bağımsız olarak telefon dinleyebilme uydu goruntuleri alabilme evleri odaları dinleyebilme vs.ama malesef nu teknolojileri bize başka ülkeler vermekte aslında derin bi konu derin derken çok ayrıntısı var neresini anlatsam bilemiyorum uzun uzunda yazmak istemiyorum.son olarak şunuda soyleyeyim turkiyedeki istihbaratın kalitesi kullanılan insanların kalitesinden ve satın alınan teknolojiden gelmektedir tabii bi kalite varsa ortada biz bilmiyoruz tabi.
-
ayrıca türk istihbaratının gelişmesine katkıda ulunmak iiçin buraya kayda değer gordugunuz şeyleri yazabilirsiniz unutmayalımki mossadın başarısı teknolohjiden deil dün yanın her tarafındaki istihbarat eğitimi almış musevilerden gelir (her musevi bi kaç yılda bir askeri ve istihbarat eğitimi alır)https://www.mit.gov.tr/irtibat_form_yeni.html
-
En basit örnek amerikalılar gidip billy gates i sıkıştırsa ...
demişsin..
Sence Dünyanın en zengin insanının beLLİ bir kuruma bağlı olmama ihtimali nedir ?
Sence Dünyanın en mükemmel teknlojisinin yaratıcısını sokakta eli kolu boş bırakırlarmı??
vs..vs..
Bill gateS..Bu dünyadaki en büyük gizli örgütlerin %90 ının başıdıR..BUNU BİLİR BUNU SÖYLERİM!.
-
yalnız herkes windows deyip durmuş ama şu an bildiğim kadarıyla askeriye pardus kulanıyor. Zaten pardus askeriyenin denetiminde bu amaçla yapıldı siz merak etmeyin devletimiz düşünüyor bunları.