folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Karışık Mesele (İstihbarat)

Karışık Mesele (İstihbarat)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sibim
    sibim's avatar
    Erkek

iyi akşamlar bende birşey eklemek istiyorum.

Öncelikle Türk ordusu hiçte basit, güçsüz bir ordu değildir.3. dünya ülkesi olmamıza ramen devletin %40 geliri orduya ayrılır.Ordu her alanda bunu en mükemmel şekilde kullanır.Teknolojiden tutun ucağına, bıcağına, yiyeceğine kadar.

mitle ilgili http://www.mit.gov.tr/merak.html  sık sorulan sorular.

Bildiğim kadarıyla pardus değil bir çok yerde unix kullanılır.Çok gizli yerlerde ne windows a nede pardus a güvenilir.Oturup kendileri birşeyler yapar.

Billy gates konusunda işe şunları iliştirmem lazım;

Billy gates unixin üzerine kendini geliştirmeye çalıştı.Unix dostan önce vardı.Bu durumda macos varken windowsun özellikle kapatırken daha kaydetmek istiyormusunuz diye sormayan windowsun öne geçmesinin sebebi q klavye kullanması yada basit olması değildir.

bir takım işler içinde oyunlar ile dünya piyasasına sahip olur.En basitinden şunu düşünün hangi akıllı şirket linux gibi bedava varken windowsu paralı kullanırdı?

İşte bir sürü oyun sürecinden sorna insanlar hazırcılığa alıştı.Sonunda windows bedava bilgisayar tarzı kampanyalarla evlere taşındı, şirketlere taşındı.

Bunlar olurken cia yada abd deki diğer haber alma bakacak değil.Şu an siz kendinizi düşünün.Geliyor birisi diyor Türkiye için ufak bir kod.X uydusuna sinyalleri belli kriptolardan geçirsin yada internetteyken  bize direk ulaştırsın bütün bilgileri yada başka türlü.

Seve seve..Mit için jitem için ondan ötesi ülkem için birşey yapacaksam ve bu bütünj dünyada türktelekomdan tutun nerdeyse bütün devlet dairelerinde benim işletim sistemim kullanılıyorsa yaparım.

Yok siz yapmaz mısınız?Allah korusun olur ya trafik kazasına kurban gidersiniz.Adamlar diyor daha fazla kapı sağlarız bir sürü şey sağlarız karşılıında bütün bilgiler yollanacak.Dedim ya Türkiye için seve seve..

Ya siz? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmRe_DaNCeR
    EmRe_DaNCeR's avatar
    Erkek

onların istihbaratı varsa bizim de dünyanın en iyi timi bordo berelilerimiz var =)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Erkek

koskoca mit almıştır bi önlem boru deil :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CLK-J35
    CLK-J35's avatar
    Erkek

Bırakın bu istihbarat işlerini yaw kendi işinize bakın..

Bazen bazı şeyleri fazla kurcalamak iyi değildir...

CeLeKatireJeotuzbeş
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

recobaba bunu yazdı:
    -----------------------------
    Windows'un kaynak kodlarının hiçkimsede olmadığını düşünmen bence çok saçma bence daha piyasaya sürülmeden kaynak kodlarına bişekilde ulaşılmıştır...
    sağtuş => kaynağı görüntüle :D

nese tasak bi yana, zumsuk demiş istihbaratsız ordu nası güçlü diye, ordu zaten güçlü kalabilmek için girmiyo casusluk işine.. mit bir istihbarat teşkilatı ama içinde onlarca mosad & cia ajanı var.. bu açıdan bakabiliriz.. ayrıca orduya casus sokabilmek için küçük yaştan yetiştirip askeri liseye falan sokmaları gerek, ki buraya sokulan çocuk orda eğitimden geçince ben büyüyünce Atatürk olcam sevdasına kapılabilir :) yani ordunun içine sızamazlar taa ki ordu istihbarat işlerine girmezse, tabi jitem girio bu işlere ama o ayrı bi olay siktir et şimdi :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeAdPaN
    DeAdPaN's avatar
    Erkek

askeriyedeki arkadaslardan bildigim kadariyla yuksek guvenlik gerektiren hicbir yerde windows kullanilmiyo askeriyede. aselsanin ordu icin urettigi tank ya da toplarin programlarini bile bizzat turkler yaziyo.

bizi temsil etmek uzere ankaraya gonderdiklerimiz kukla olsa da ordu kendi bagimsizligini korumaya devam ediyo bence. herkesin bildigi bu seyleri onlarin bilmemesi zaten imkansiz.

iki sene once calistigim firmayla askeriyeye helikopter simulasyon projesi isini yapmistik. ihalede ozellikle turk firmalar vardi. sandigimiz kadar da kotu degiliz yani :=)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WarninG_ErroR
    WarninG_ErroR's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    fmk bunu yazdı:

kardeş teoriler çogaltıla bilir ben şuna dikkat çekmek istiyorum her zamnda söyledim kendi kendimizi kandırmayalım isithbaratımız ve ordumuz çok sağlam değil hata 3. dünya ülkeleri  arasında yer alıyoruz bu konularda şimdi bazı arkadaşlar saçmalama çok güçlü ordumuz var diyecekler hemen bende onların sorusuna soru olarak cevap vereyim . hava kuvetlerinde kaç tane işe yarar savaş uçağımız var donanmamız ne durumda kaç tane savaş uçağı gemimiz veya deniz altımız var gene hava kuvetlerinde kaç tane işe yarar savaş helikopterimiz var kara kuvetlerimiz ne durumda kaç tane zırhlı birliğmiz var elimideki sınırlı sayıdaki tankların kaçı işe yarar ? sadece inasan gücüyle bişey olmuyor günümüz dünyasında zaen insan gücünde yani erlerimizin büyük çoğunluğuda askeriyede geri hizmettedir

Gelip sana bana anlatmazlar bu olanları ...

helikopter kiralayıp norveçli üstsüzleri görsel taciz edesim var.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WarninG_ErroR
    WarninG_ErroR's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Edit.

helikopter kiralayıp norveçli üstsüzleri görsel taciz edesim var.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    fmk bunu yazdı:

kardeş teoriler çogaltıla bilir ben şuna dikkat çekmek istiyorum her zamnda söyledim kendi kendimizi kandırmayalım isithbaratımız ve ordumuz çok sağlam değil hata 3. dünya ülkeleri arasında yer alıyoruz bu konularda şimdi bazı arkadaşlar saçmalama çok güçlü ordumuz var diyecekler hemen bende onların sorusuna soru olarak cevap vereyim . hava kuvetlerinde kaç tane işe yarar savaş uçağımız var donanmamız ne durumda kaç tane savaş uçağı gemimiz veya deniz altımız var gene hava kuvetlerinde kaç tane işe yarar savaş helikopterimiz var kara kuvetlerimiz ne durumda kaç tane zırhlı birliğmiz var elimideki sınırlı sayıdaki tankların kaçı işe yarar ? sadece inasan gücüyle bişey olmuyor günümüz dünyasında zaen insan gücünde yani erlerimizin büyük çoğunluğuda askeriyede geri hizmettedir

hoca sen cok abd filmi izleyip cok sayıda Turk dusmanı veyahut abd yandası kitaplar okumus birisine benziyorsun. su sozlerini askerde soylesen seni f-16 fuzesine baglayıp fırlatırlar gorursun nasıl calıstıgını. bende senin sorularına cevap vereyim, hava kuvvetlerinde dunyanın en buyuk 2. avcı filosuna sahibiz. donanmamız gayet iyi durumda ucak gemimiz tabiki yok. ucak gemisi dedigin seyin ne oldugunu ogren once ondan sonra sor. onun tek basına maliyeti bir ulke ekonomisi kadar. 13tane denizaltımız var. bu sayı türk karasularını savunmaya yetecek sayının cok uzerinde. gene hava kuvvetlerinde ustun bir helikopter gucune sahibiz. bu helikopterlerin bir coguda dunyada en iyi taaruz helikopteri olarak kabul edilen Apache ve AH cobra helikopterleridir. bunların yanında Mi-28 Havoc da kullanılmakta. askeri ulasım helikopterlerimiz bile ust duzey helikopterlerdir. tamamına yakını uretimi türkiye ile ortak yapılan Black Hawk tır. kara kuvvetlerimiz dunya sıralamasında ilk sıralarda yer alır. zırhı gucumuz ise yine ust duzeydedir. dunyanın en iyi tankı olan leopard tankı almanyadan sonra en fazla türkiyede vardır. leopardların yanında M-48 ve m-60 tankları (modernizasyonu israil ile ortak yapılmaktadır) kullanılmaktadır. sınırlı sayıda tank oldugunuda kim soyledi. toplamda 4265 adet tankımız mevcuttur. 5568 zırhı personel tasıyıcı ile toplamda 9833 adet zırhlı aracımız vardır. adb ve rusyadan sonra en buyuk zırhı kuvvet ulkemizdedir. gunumuzde sadece insan gucu ile birsey olmuyor, zaten ulkemizde insan gucu cok buyuk bir ordu beslemiyor. 2007 yılı itibari ile aktif asker sayısı 1,043,550 kişidir. bu dunya uzerindeki ordular ile kıyaslandıgında yuksek bir rakam degildir. Türk ordusu hakkında konusmadan once en basit kaynaklardan bile biraz bilgi edinsen bukadar sacma konusmazdın.

zumsuk senin meseleye gelince, istihbaratların iyi işleyebilmesi için o ulkenin iç guvenligi ve dıs gucu (ekonomik ve siyasi) saglam olmalıdır. yoksa aldıgın istihbarat bir işe yaramaz. elindende birsey gelmez. bizde zaten ic guvenlik ve iç işleri denen birsey yok gibi. siyasi arenadaki dıs gucumuzde malum. alınan istihbarata karsı uygulama baslatacak organlar olmadıktan sonra MİT ne yapsın. tek basına istihbarat calısmaz, işlemez.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    just
    just's avatar
    Erkek
    kardeşim bnm suan  o zaman bn sana bi örnek vereyim biz aslında k.ıraka çok raga-hat greriz abd de olsa ırakta plsaalır geceriz.bilio musun biz son 15 yıldır sadece ve sadece  30 dakika içinde kıbrısı ve yunanistanı havadan büyük bir operasyonla alabilecek güçteyiz.sen türkiyeyi ne sanıyorsun türk ordusu dünyada altıncı avrupada 3.cü büyük ordudur.ama er güç olarak bakılamaz dengeler alt üst olur.. bu yüzden açıklaman da yok türk ordusu istihbaratı ii ama  teknolojik bakımından ii seğil diosun .nerden biliosun teknolojik olmadıgını.bnm akrabam tsk ya roket üretiyor bak netten anakara elmadgda roketsan adı altında sen uyuyosun aslanım.git arastır sonra anlamıosan herkese fikirlerini anlat sonra gercegini ögren
Toplam Hit: 6547 Toplam Mesaj: 34