Kartuş Doldurma Çözümleri
-
canon yazıcı var malum kartuş fiyatları nasıl yapsam evde kendim doldurabilirmiyi hangi ekipman iyidir forumda aradım konular eski varmı bu işle uğraşan lar bi kaç gün içinde halletmem lazım
bunlarda kartuş numaralarım
canon 510 black PG-510
CANON 511 COLOR CL-511 -
usta evin yakınındaki cafeye bundan aldırdım
canon marka yazıcıya bağlı tüpler var
adam gayet memnun 3x A4 top bittikten sonra sadece siyah bitmiş
ist için numarayı cafeden alabilirim
(firmayla hiç bir alakam yoktur)
ÇOK ÇIKTI ALANLAR İÇİN İDEAL BENCE ARAŞTIRIN
-
bitmeyen kartuşu 2 yıldır 6-7 printer alarak kullanıyoruz firmada, sıkıntı yok tavsiye ederim.
-
ilk seferde bunu alma değilde şırınga ile doldurma nedir ?onu düşünüyorum öncelikle.
-
yaw arkadaşlar peki bu büyük tüplerden alsak biz biraz daha ucuza nasıl bir mürekkep kullanabiliriz illaki vardır bir ucuz yöntem müreklep olarak
-
Ben bundan aldım canon mp250 için. renkliler iyi fakat siyahı kötüydü. Anca yüksek kalitede bastırınca düzgün oluyodu. Ama yazıcı çok kullanılmış, kartuşlarda ölmüş olabilir. Aynı mürekkepleri HP yazıcıda denedim siyah filan orjinal kartuş gibi baskısı.
-
dargut bunu yazdı:
-----------------------------Ben bundan aldım canon mp250 için. renkliler iyi fakat siyahı kötüydü. Anca yüksek kalitede bastırınca düzgün oluyodu. Ama yazıcı çok kullanılmış, kartuşlarda ölmüş olabilir. Aynı mürekkepleri HP yazıcıda denedim siyah filan orjinal kartuş gibi baskısı.
-----------------------------
kaç dolum yaptın ne zamandır kullanıorsun hocam ? -
aynı kartuştan bendede var gittim bitane 1 lt lik siyah mürekkep aldım sonra kartuşun üstündeki yapışkanı kaldırıp ince 1mm lik matkapla deldim sonra 9ml mürekkebi yavaşça şırınga ile bastım ve çıkarttığım yapışkanını geri yapıştırdım canavar gibi çalışıyor hiçbi sorun çıkmadı
-
golgi bunu yazdı:
-----------------------------aynı kartuştan bendede var gittim bitane 1 lt lik siyah mürekkep aldım sonra kartuşun üstündeki yapışkanı kaldırıp ince 1mm lik matkapla deldim sonra 9ml mürekkebi yavaşça şırınga ile bastım ve çıkarttığım yapışkanını geri yapıştırdım canavar gibi çalışıyor hiçbi sorun çıkmadı
zaten orjinalinde delik yokmu hacı ne delmesi.? -
burayı öneririm bndede canon mp530 var mürekk bitti içini doldursanda çalışmaz çipli olduğu için
gittim burdan set aldım mürekleriyle birlkte yeni kartuş. Kartuşlarda çip kndini otomatik ressetliyor. Ayrıca canonlarda bir mürekkp bitse yazıcı çalışmıyor. Benimkinde öyle illa o kartuşşu alman gerek. Kendini kitliyor alet burdan aldım memnunum evde şırınga ile dolduyorum.
-
HeYeT bunu yazdı:
dargut bunu yazdı:
-----------------------------Ben bundan aldım canon mp250 için. renkliler iyi fakat siyahı kötüydü. Anca yüksek kalitede bastırınca düzgün oluyodu. Ama yazıcı çok kullanılmış, kartuşlarda ölmüş olabilir. Aynı mürekkepleri HP yazıcıda denedim siyah filan orjinal kartuş gibi baskısı.
kaç dolum yaptın ne zamandır kullanıorsun hocam ?
-----------------------------Normal siyah kartuşlar 10ml oluyor. Renkli kartuşlarda ise her renk sanırım 3 ml oluyor. Ben 60 ml lik şişelerden almıştım bütün renkleri. Renkli kartuşu iki kez doldurdum sanırım. Siyah mürekkepse bitmek üzere. Çok fazla renkli çıktı almıyorsan renklileri 60 lık al siyahı biraz daha fazla alabilirsin, yada önce dene bitince alırsın. Ben bitince yarım kiloluk almayı düşünüyorum. Daha öncede 1 lt lik almıştım başka bir marka. Yıllarca kullandım hp yazıcımla. Yüklü miktarda çıktı alıcaksam azaldıkça tepesindeki delikten şırıngayla basıyorum mürekkebi. Uzun süre kullanmazsan yazıcıyı ucu tıkanabiliyor. O durumda ya kartuşun ucunu çaydanlığın buharına tut, yada direkt sıcak su olan bir kaba koy. Hemen açılır ucu. Dikkat et suyu çok koyma tepesinden içeri girmesin :)
Diğer arkadaşın dediği canonlardaki kartuş çalışmama olayını bir araştır. Gerçi senin kartuşlarda çip yok ama yazıcıya yazılım yüklemek gerekiyo olabilir. Hp de hiç öyle sıkıntı yoktu.