Kasa İçi Soğutma İçin Fantazim War Da
-
kurubuzu nasıl kullanmayı düşündüğünü de bi söyle hele de ona göre yardımcı olalım. kuru buz dediğin 10 dakkada buharlaşır geriye bişey kalmaz, nasıl sürekli bir soğuma sağlıcaksın onla?
onun yerine flueron12 kullanabilirsin ama oda gürültülü olur elle bişeyler yapmaya kalkarsan . Hazıları da vardır büyük ihtimal.
-
Hocam buz ıle olmaz is klımalardakı nem alıcılar gıbı bırseyle ortamdakı nemı cekersın ama 2 de bır buzu yenılemen lazım onun yerıne kendı klıma yada eskı buz dolabı sıstemını yapman daka kolay olur! ama malıyet neredeyse su sogutma sıstemıne yakın bır fıyata gelır hemde goruntu bıraz bozula bılır :) ama kasanın ıcını buzluga cevırsın bırde nem alıcı kurman lazım :)
-
kuru buz ya da soygazlarla soğutma sistemi mümkün değil çünkü ani sıcaklık değişimden dolayı donanım da deformasyona sebep olur. yani soğutmak için sistem kurarken kasayı ikiye bölebilirsiniz. zaten bu sistem bu kadar kolay olsa bilgisayar değilde araba şirketleri buna başvururdu...
hayallerini ve fantezilerinin yıktığım için üzgünüm:D
-
bu işi en az maliyetle halletmenin en sık kullanılan yöntemi peltier malzeme ile soğutmaktır. CPU ile yaklaşık olarak aynı boyutlarda olan peltier malzeme en fazla 5 tl dir. peltier malzeme ye elektirik verince bir yanı çok ısınır bir yanıda çok soğur.
soğuk olan kısmı cpu nun üzerine getireceksin. sıcak kısım üste gelicek onunda üstüne cpu nun aleminyumunu koyup fanı tekrar takıcaksın. böylece cpu hep soğuk
olacak. peltierin ısınan yüzünüde fan ve aleminyum soğutacak. resimler.
-
Çakmak gazları varya, işte o gaz inanılmaz bir hızda buharlaşıyor.
Buharlaşırken de inanılmaz bir ısı alıyor etraftan.
Eğer zehirlenmem diyorsan akıl almaz bir soğutucu olabılır.
-
ne gerek var hocam. adam gibi sirkülasyon saglayabilecegin bir kasa al, dual 12cm fan + 12cm egzos fan tak, adam gibi bi cpu sogutucusu al misal asus arctic square yada scythe ninja plus yada big typhoon. akasa dual fan hdd cooler, armada ram cooler ve turevleri gibi bir hdd ve ram cooler al. kuzey koprusunede zalman nb47j al. yaz kıs adam gibi calıstır pc yi ucuk fantazilere gerek yok.
-
odaya klima koy en etkili cozum...
-
3 tane fanvar 10cm büyüklüğünde yazın ayaklarımı çok serin tutuyor :D
Kasa içini saymıyorum bile :D
-
su ile soğutma sistemleri var , nekadar sağlıklı bilmiyorum ama onu bi araştır. sonra gel buraya yaz sonra bende denerim :D
-
Yahu işlemci zaten ısınacak şekilde calışmak için tasarlanmış bi alet, yok kıcını actım yok başını actım yok içine buz koydum, nie böle fantaziler yapıyosunuzki?
kapatın kasanın kapağını içerde dışarı üfleyen bi tane fan olsun yeter o...
kasanın kapağını acıp içerde sirküle edecek havanında ırzına geçiyosunuz...