folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Kasa İçi Soğutma İçin Fantazim War Da

Kasa İçi Soğutma İçin Fantazim War Da

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    osmaman
    osmaman's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

Yahu işlemci zaten ısınacak şekilde calışmak için tasarlanmış bi alet, yok kıcını actım yok başını actım yok içine buz koydum, nie böle fantaziler yapıyosunuzki?

kapatın kasanın kapağını içerde dışarı üfleyen bi tane fan olsun yeter o...

kasanın kapağını acıp içerde sirküle edecek havanında ırzına geçiyosunuz... 

rene seni çok gergin gördüm bugün. aman arkadaşlar dikkat

İmza mı? O da ne demek?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bermuda
    bermuda's avatar
    Erkek
    cold-m4 bunu yazdı:

endotermik bir şekilde tepkimeye giren iki madde bul, ikisini bir kapta karıştır ve sok kasanın içine :D

ısı arttıkça onlar ısıyı tepkimeye girmek için kullanır  ve kasa soğur :) belli bi zaman sonra kasadan çıkartır yerine yenisini koyarsın, o sırada çıkarttıklarının ısısı düştükçe tepkime girenler yönüne kayar :)) ve eski haline gelir.. bu böyle hep devam eder :D

o sıvılar birz tehlikeli olr hocam yaa...bişi olr lap dökülür kasann içine gider gzelm bilgisyarım....ama yine de teşekkürler!!..:)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bermuda
    bermuda's avatar
    Erkek

YesTERFoX bunu yazdı:
    ben soğuk su şişelerinden koyuyorum valla yazları...bir poşet içinde sende koy istersen ama daha gelişmiş bir yöntem arıyorsan ve bulursan buradan haber ver =)

wlaa bulursm haber werirm ...:))

cyrpt bunu yazdı:
    Hocam buz ıle olmaz is klımalardakı nem alıcılar gıbı bırseyle ortamdakı nemı cekersın ama 2 de bır buzu yenılemen lazım onun yerıne kendı klıma yada eskı buz dolabı sıstemını yapman daka kolay olur! ama malıyet neredeyse su sogutma sıstemıne yakın bır fıyata gelır  hemde goruntu bıraz bozula bılır :) ama kasanın ıcını buzluga cevırsın bırde nem alıcı kurman lazım :)

buz eriyiwerr zatn onun caresine bakarm ben:D hocm zatn buzdolabı son çare kuzey ülkelernde yasıyor olsaydık böyle sornla karsılasmzdk.. :D

tbtmad bunu yazdı:

kuru buz ya da soygazlarla soğutma sistemi mümkün değil çünkü ani sıcaklık değişimden dolayı donanım da deformasyona sebep olur. yani soğutmak için sistem kurarken kasayı ikiye bölebilirsiniz. zaten bu sistem bu kadar kolay olsa bilgisayar değilde araba şirketleri buna başvururdu...

hayallerini ve fantezilerinin yıktığım için üzgünüm:D 

wallaaa hayallerimi yıktn...zatn adı üstünde FanTazİ...:Dillaaa olcak diye bişi yok

DkN bunu yazdı:
    ne gerek var hocam. adam gibi sirkülasyon saglayabilecegin bir kasa al, dual 12cm fan + 12cm egzos fan tak, adam gibi bi cpu sogutucusu al misal asus arctic square yada scythe ninja plus yada big typhoon. akasa dual fan hdd cooler, armada ram cooler ve turevleri gibi bir hdd ve ram cooler al. kuzey koprusunede zalman nb47j al. yaz kıs adam gibi calıstır pc yi ucuk fantazilere gerek yok.

hocam zatn cooler master dan kasam war centrion  ta05 modelinden...thermaltake mini typhoon işlemci fanı war,bilgisayrmdaki parcalar fazla ısındıkları için(gerci normal degerleri) ek bi sogutma yapmak istdm...benm bil.deki parcalar galaxy geforce 8800gts(320bit),amd athlon x2 +4200,asus m2n-sli deluxe...bunları sogutmam lzm işte:)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    philist
    philist's avatar
    Erkek
    CPU fanının anakarta girdiği soket bozulmuştu fanı çalıştırmıyordu. Eski saç kurutma makinesini soğuk ayarda takmıştım. Ama bi süre sonra saç kurutma makinesi ısınmaya başlamıştı. Ve çok gürültülü çıkartıyordu.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    to_play
    to_play's avatar
    Erkek

philist bunu yazdı:
    CPU fanının anakarta girdiği soket bozulmuştu fanı çalıştırmıyordu. Eski saç kurutma makinesini soğuk ayarda takmıştım. Ama bi süre sonra saç kurutma makinesi ısınmaya başlamıştı. Ve çok gürültülü çıkartıyordu.

o dediğinle ben pc nin içindeki tozları temizliyom  

bir gece ansızın 81 düzce 82 musul 83 kerkük
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek

O zaman sana sunu tavsıye ederım

img167/6648/44666297gj5.jpg

1.yol bunlardan 1 tane ozel yaptırısın kasaya ters cevırısın bır tane akvaryumlarda kullanılan pompalardan (ufak bır pompa fark etmez) ıcınde soguksu gecırr ıcıne bır tanede nem alıcı koyarsın

img504/6041/yaprakxs5.jpg

2. yol bunlarda kasana uygun 2 tane yaptırısın gene bır  pompa ıle soguk su dolastırı bırde nem alıcıyla ısı baglarsın

3. yol bunlardan herhangı bırsının ıcınden sogutucu akıskan gecırır hem kasayı hemde buzluk olarak kullanırsın (makbulude budu bunlarla)

4. gıder ıyı bır fan alırsın içınden boru gecenlerınden  bırtanede ufak bır kondenser ve kompresor ıcınden sogutucu akıskan gecırsın mukemmel sogutma saglarsın 

ama tor olarak yolların bunlar.... 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Fantezimi istiyorsun, Rene üstata katılmakla birlikte, Tek kelime Fantezi yapmak isteyenlere El yapımı Sıvı Civa ile Mükemmel Soğutucu tasarlayabilecek tasarım fikrin ile kendi Soğutucunu yaparsın al işte olur süper bir Fantezi. Benim Fanteziden anladığım yaratıcılıktır arkadaşlar Kapağını açtım yok, Su ile Soğutacam başından beridir Su fikrine Sıcak bakmadım gitti. Çünkü Bence Elektronik dedinmi Su konusundan uzak kalmak çok çok daha iyidir. Su ile Elektronik birbirine Taban Tabana Zıt varlıklardır.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
Toplam Hit: 4546 Toplam Mesaj: 28