folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Katil Kim Olur Uzay Zaman Paradoks

Katil Kim Olur Uzay Zaman Paradoks

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakat-at
    sakat-at's avatar
    Erkek

Doctor Who

a.k.a. wyrus , kelle verilir kal-a verilmez!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

hacı sorunun cevabı bu fılmde ızle gor cokda zevklı guzel bı fılm

Looper   http://www.imdb.com/title/tt1276104/

delimiyim ben?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    SinusX bunu yazdı

kendi içinde bi paradoks oluşturursan eğer doğa kendisini dengelemek için seni zaman çizgisinden siler

Altına mühür basarımki aynen böyle olur. :)

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coldone21
    coldone21's avatar
    Erkek

Arkadaşlar öncelikle bu soru, filmlerden yola çıkarak açıklanacak bir örnek değildir. Sadece teorik bazlı incelenebilir ve herhangi bir cevabın kanıtı yoktur. Ancak, bu konu üzerine Richart Gott'ın "Einstein Evreninde Zaman Yolculuğu" kitabında 500 sayfa boyunca olası zaman yolculuğu ihtimalleri ve paradokslar incelenmektedir. İncelenen teoriler arasında, yukarıdaki cevaplardan birinde olduğu gibi evrenin bir başka tayfında, yani paralel bir evrende olası değişikliklerden söz edilmektedir. Öte yandan, bazı yaklaşımlar bu paradoksa sebep olabilecek hiç bir davranış sergileyemiyeceğimizi söyler ki bana kalırsa pek akla yatkın da değildir.

Şimdi, durumu daha bilimsel incelersek "geçmişe gitmek" eyleminin nasıl gerçekleşebileceğini düşünmek gerekir ki, Richart Gott yüzlerce teorik incelemede dahi, geçmişe gitmenin mümkün olamıyacağını vurgulamaktadır. Sicim teorisinde dahi belirli açıklar bulunarak ışık hızına yakın hızlarda evrende özel oluşan, yüksek enerjili (gergin) bir sicim etrafında dolaşma fikri de tutmayınca, geçmişe yolculuk fikri gerçekten umutların yitirilmesine sebep olmuştu. Burada tartışmak anlamsızdır demek istemiyorum, çünkü paradokslar üzerine düşünmek ve hipotezler kurnak insanı geliştirir, özellikle bir teorik fizikçi için. Ancak inceleme fantastik filmler ve okunan çizgi romanları baz alınarak yapılmamalı, daha doğru bir biçimde yani özel ve genel göreleliği kullanarak, kuantum mekaniğine ve ötesinde sicim kuramı incelenmeden bu konu hakkında konuşmak akla yatkın değildir. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek
    Cesnist bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

Adını hatırlayamadığım bir fizikcinin teorisine göre dedeni öldürüp döndüğünde biraz araştırırsan onun gerçek deden olmadığını öğreniyorsun. gerçeği öğrenip onu da öldürüp gelirsen onda da bir yanlışlık olduğunu öğreniyorsun çünkü gerçek dedeni öldüreceğin paradox asla oluşamıyor. ilginc teori.

Yok seyhim pek sanmıyorum Robinsonun dedesi olur yine ölen.Çünkü zaman yolculuğu yapan Robinson kendi zamanından yani sisteminden bağımsız,gidip dedeyi vuruyor ölen dede yine Robinsonun dedesi ama bizim Robinson kendi siteminin dışına çıktı yani doğmayan Robinson başka bir Robinson.Bizim Robinson kendi sistemine dönerse robinsonun babası annesi falan olmaz ama kendi olur yine.Tabi bunlar olasalık sadece kesin bişey diyemeyiz.

O zaman da robinson nereden geldi problemi ortaya çıkar.

Fatih tarafından 12/Mar/13 23:21 tarihinde düzenlenmiştir

enjoy i'm vaccinated
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Peki dedemizi öldürmüyelim zamanda geri gittik dedemizi aldık kendi zamanımıza geldik, o zaman ne olur, ayrıca bu paralel evren olasılığını bir türlü anlamıyorum, kaç tane paralel evren var,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek
    GUS bunu yazdı

dedemizin dedesini öldürelim o zaman katil kim olur ?

bu zamanda geriye dönüş filmlerini baya izlemiştim benim çıkardıgım sonuç dedenin dedesini asla öldüremessin öyle kabul edelim demissin ama bence edemeyiz birçok filmde çizginin kırıldıgı yeni bir çizginin oluştugu anlatılıyor bence çizgi hiç degişmiyor  eger sen geçmişe gidipte bir şeyleri degiştirdiysen bunu daha önceden yapmıssındır yani bugun yaşadıkların zaten senin degiştirdigin gelecektir örnegin senin şuanda yaptıgın ve yarın yapıcagın her şey belli sokakta yürürken hangi yolu izleyecegin geçmişe gidipte bunu asla degiştiremessin çünkü zaten daha önce gidip degiştirdigin gelecegi yaşamıştırsın ufak bi örnekle açıkliyim

sen şimdi A sokagından geçtigini gördügün birini geçmişe gidip B sokagından gitmesini saglamak istiyorsundur ama geçmişe gittiginde o kişi C sokagından gidiyordur muhtemelen senin B sokagına döndürme çabaların ne kadar ugraşırsan ugraş mutlaka A sokagına gidicektir o kişi

not:paralel evreni hiç düşünmeden yazdım onu düşünürsek çok farklı algoritmalar çıkabilir

dedeni öldürmen veya geri getirmen için öncelikle babanın oluşması gerekir baban oluştugu taktirde senin zamanında deden zaten ölmüş ise senin yaptıgın şekilde ölmüş geri getirdiysen aynı şekilde kaybolmuştur

edit:iyiki alıntı yapmışım filmlerden çıkardıgım sonuç gibi yazmışım yazıyı aslında filmlerin bu zaman çizgisinin kırılıp yeni çizgi oluşturdukları yanlış diye yazıcaktım tabi tamamen kendi görüşüm ne olup olacagını bilemeyiz

GUS tarafından 12/Mar/13 23:44 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

Evrendeki hiçbirşeyin yoktan yere var, varkende yok olamayacağı hipotezi altında bir kaç teori:

a) Geçmişe ancak dedenin yediği portakaldaki vitamin olarak geri dönebilirsin, yani zaman geriye aksa dahi herşey olduğu gibi aynı kalır. 

b) Evrende yoktan yere var olursanız evrendeki tüm yapı çöker.

c) Zamanda geri döndüğünüzde Uzay zaman o kadar tahrip olurki olası tüm gerçeklikler aynı anda yaşanır.

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TBT
    TBT's avatar
    Erkek

teorik olarak zamanı değiştirerek dedeni öldürdüğün için sen olmazdın ve sende doğmamış olduğun için dedeni öldüremezdin.     (ve beyin koşarak uzaklaşır)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Peki ya dedenin dedesi seni öldürürse? 

while (1<2)
Toplam Hit: 6611 Toplam Mesaj: 49