Katip Olmak ?
-
Haymatlos bunu yazdıNoToLeRaNcE bunu yazdı
Saniyede 8 kelime abartma hocam, 2 harfli filan mi kelimeler :D
Arkadasim girmisti, müthiş torpil dondugunu solemisti mulakatta :/
100-120 kelimede torpil döner de, 180+ kelimede torpil döner mi hocam? Merakımdan soruyorum.
Yok hocam kelime isinde degil, sozlu mulakatta torpil olayı. Cok aptalca sorular soruyomuslar sırf elemek icin yeterli sayiya ulasildiginda. Yani yine sans var tabi ki ama bi kesim torpille olayi bagliyo guzelce.
Adliyede varsa bi tanidik cayci bile olur baglar olayi.
Edit: sozlu mulakat kadar malca uygulama olamaz zaten, yani bunun es degeri adam kayirma benim gozumde. Sozlu mulakatin oldugu yerde kimse torpil olayinin donmedigini soyleyemez heralde.
NoToLeRaNcE tarafından 17/Eki/14 19:12 tarihinde düzenlenmiştir -
Daha önce kpss'den 81 aldım, 2 kez katiplik için adliyelere başvurdum. Birinde 157 diğerinde 144 kelime yazdım (yanlışlar sayılmadan) genel sıralamada 6. ve 11. idim fakat mülakatta elediler. Sorulan soruların hepsine de doğru cevap verdim ama yine de elediler. Girecek adamlar zaten belli diye düşünüyorum ben, nerede mülakat orada torpil. Doğuda 30 bin lira para verirsen adliyelerde işin hazır katip olarak.
-
Ben giren biri olarak ufak tefek bilgiler vereyim :)
Bizim sınav adliyede oolmuştu adliyenin önünde bir sürü elinde klavye kablo ucu boşta olan insanlar vardı. :D
Bi an çok ciddi bir sınav olduğu hissine kapıldım çok kalmadım o histe (2 saniye)
Neyse klavye sınavı bir karton üzerine yapıştırılmış bir metin var genelde monitörün kenarına yaslıyor millet sonra okuyup yazıyor.
O metinlerde meğerse katipler.net'te olan metinlerdenmiş :D
Neyse noktalama işareti olacakmı olmayacakmı herkes bir çelişki içindeyken ben yapayım dedim( noktalama işaretleri yavaşlatıyor biraz) sonuç olarak 3 dakikada 90 kelime yazamayan bir sürü amele çıktı :D
ben 173 kelime yazmıştım (noktalama işaretleriyle birlikte:)
Sonra mülakata çağırıldık. Karşıma Cum. Baş. sav. Asliye hukuk mah. savcısı felan filan diye 3 adam çıktı.
İlkten nerelisin ne yapıyosun vb. saçma sorularla biraz heyecanı almaya çalıştılar :P
Sonra cum. baş . sav. bana balkan savaşlarını anlatırmısın dedi.
kpss ye çalıştığımdan o sırada anlattım . Sonuna gelecekken Asliye Savcısı ordan bana Mehmet Akiften bir şiir okurmusun dedi.
Bende sanırım İstiklal marşı yasak dedim. :P der demez çıkabilirsin dedi.
Mülakattan 94 aldım. 6 puanı nerden kestiler anlamadım.
Gerekli belgeleri istediler o ara eski kpss puanımla atandim :P
Tırsmana gerek yok yapabilirsin o puanlada girilebilir.
-
lan pardon kelime degil harf ya :( 3 dakikada 1400 civari harf basiyorum
-
KotomineKirei bunu yazdı
Daha önce kpss'den 81 aldım, 2 kez katiplik için adliyelere başvurdum. Birinde 157 diğerinde 144 kelime yazdım (yanlışlar sayılmadan) genel sıralamada 6. ve 11. idim fakat mülakatta elediler. Sorulan soruların hepsine de doğru cevap verdim ama yine de elediler. Girecek adamlar zaten belli diye düşünüyorum ben, nerede mülakat orada torpil. Doğuda 30 bin lira para verirsen adliyelerde işin hazır katip olarak.
Başvuru yapacaksanız şansınızı büyük illerde deneyin.
Personel fazla alınan yerlerde "şansınız" artar.
Büyük yerlerde de en az bi savcı veya hakim olacak referans olarak :-)
Çaycıyla olmaz baştan söyliyim. :-)