İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
Katkısız Fındık Ezmesi, Taze Süt, Yumurta, Et Vs.
Katkısız Fındık Ezmesi, Taze Süt, Yumurta, Et Vs.
-
yolbulucu bunu yazdıfuturist bunu yazdı
diğerlerini bilmem ama et için en güvenlisi birkaç arkadaş aynı kurban gibi bir adak koyun veya inek kesen bir kasapla anlaşın
gidin hayvanı kessin gözünüzün önünde arkadaşlarla pay yapın herkes etini alıp gitsin evine.
marketteki etle arasinda nasi bi fark oluyo bunun anlamadim ?
şöyle bir fark oluyor hayvanı gözünle görüyorsun.
gözünün önünde kesiyorlar. eti veriyorlar ( tabi veteriner muayenesinden geçmiş olanını tercih edersin)
taze olduğunu da biliyorsun :)
eve getirip kendin sucuk yapar asarsın odanın birine.
bir kıyma makinesi alır köfte yapar atarsın derin dondurucuya
...
marketlerdeki o aldığınız sucuk yada etlerin hileli olup olmadığının garantisi yok
özellikle sucuklar berbat. o salam sosislerin içeriklerine baksan içinde katkı diye bir ben eksiğim :)
kaldı ki her yıl hileli ürünleri takip ediyorum istanbul sakarya ve konyada dana eti diye domuz eti satılmış.
istanbul bağcılar at eti yemişler
bu yılkini göremedim
geçen yılki listeler
https://s3.cloud.ngn.com.tr/ekonomist/Kamuoyu_Duyurusu.pdf
-
Firmaların katkı maddesiydi şuydu buydu basmaları zaten ayrı sorun da , bu daha sağlıklı olsun diye direk üreticiden ürün almanın da benzer sorunu var. Adamın ne koyduğunu nasıl yaptığını bilme durumun yok, kontrol mekanizması da yok zira.
Oturduğum yerde doğal ürünler satan bir yer var oradan aldım birkaç kez şekersiz fındık ezmesi ve şekersiz reçel, gayet güzeldi de adam buna azıcık şeker koyup çakallık yapsa nereden bileceğim sorun orda :) Organik bal muhabbeti işte tam olarak.
fındık ezmesini evde kendim denedim bal ile. Dükkandan aldığım gibi olmasa da yine gayet güzel oldu, biraz daha acımsı oldu evde yaptığım. Belki 1-2 işlem daha vardır bilemiyorum.
Giresun fındığı var zaten evde, kavurup rondodal geçirip bal ile karıştırdım. Gayet güzel sürmelik hale geliyor. -
futurist bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıfuturist bunu yazdı
diğerlerini bilmem ama et için en güvenlisi birkaç arkadaş aynı kurban gibi bir adak koyun veya inek kesen bir kasapla anlaşın
gidin hayvanı kessin gözünüzün önünde arkadaşlarla pay yapın herkes etini alıp gitsin evine.
marketteki etle arasinda nasi bi fark oluyo bunun anlamadim ?
eve getirip kendin sucuk yapar asarsın odanın birine.
bir kıyma makinesi alır köfte yapar atarsın derin dondurucuya
Şu fikir çok mantıklı da bir türlü harekete geçemedim.
Gerçi önce damak zevkimize göre sucuk yapayım dedim internetten 2-3 tarifi denedim bir halte benzemedi sucuklar o yüzden devam edemedim :)
Yoksa bir dondurucu aldım alıcam stok için.
ek : bir de bu hayvanı alıp kestirme konusunda da düzgün yer seçmek lazım. Bikaç sene önce kurbanlık kesimi izlerken kesilen hayvanın boyun kısmında böle yeşil jöle gibi bir şey görmüştüm, hatta tam o sırada kesim yapanların birbirine şaşkın şaşkın bakarken görmüştüm ama anlamadım tabi olay nedir ne değildir. Sonradan 1-2 kişiye sormuştum, kurbanlıklar iiyice besili olsun diye iğne yapıyorlar ondna oluyor genelde o demişlerdi. Hayvancılıkla uğraşan mürit varsa bir bilgilendirirse hatta süper olur merak ettim gene. -
MaviGozluDev bunu yazdıfuturist bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıfuturist bunu yazdı
diğerlerini bilmem ama et için en güvenlisi birkaç arkadaş aynı kurban gibi bir adak koyun veya inek kesen bir kasapla anlaşın
gidin hayvanı kessin gözünüzün önünde arkadaşlarla pay yapın herkes etini alıp gitsin evine.
marketteki etle arasinda nasi bi fark oluyo bunun anlamadim ?
eve getirip kendin sucuk yapar asarsın odanın birine.
bir kıyma makinesi alır köfte yapar atarsın derin dondurucuya
Şu fikir çok mantıklı da bir türlü harekete geçemedim.
Gerçi önce damak zevkimize göre sucuk yapayım dedim internetten 2-3 tarifi denedim bir halte benzemedi sucuklar o yüzden devam edemedim :)
Yoksa bir dondurucu aldım alıcam stok için.
ek : bir de bu hayvanı alıp kestirme konusunda da düzgün yer seçmek lazım. Bikaç sene önce kurbanlık kesimi izlerken kesilen hayvanın boyun kısmında böle yeşil jöle gibi bir şey görmüştüm, hatta tam o sırada kesim yapanların birbirine şaşkın şaşkın bakarken görmüştüm ama anlamadım tabi olay nedir ne değildir. Sonradan 1-2 kişiye sormuştum, kurbanlıklar iiyice besili olsun diye iğne yapıyorlar ondna oluyor genelde o demişlerdi. Hayvancılıkla uğraşan mürit varsa bir bilgilendirirse hatta süper olur merak ettim gene.eskiden taaa milletin kolayca et alabildiği dönemlerde bizimkiler dayımlarla birleşip dediğim şeyi yapıyorlardı
bir tane makine almışlardı. bağırsağın içine sucuk etini basıyorlardı
odanın biri sadece sucuk olurdu asılı.
sucuğun makbulü kurumuş olanı. bizim kasap sucuğu dondurucudan çıkarıp verdiği için almayı kestim
bağırsak uğraşmam dersen temiz beyaz bezlerden kese yapıp asanıda var.
yaptığın harcı hemen tavaya koyuyorsan güzel olmaz. illa kuruyacak.
ben bir ara deneyeceğim güzel olursa tarif atarım size :)
** hayvanlar hasta oluyor. satıcı kesip veriyor. o yüzden dedim damgalı olan hayvan olmalı .
gerekirse memlekete gideceksiniz orda kesip arabaya atıp getirin.
-
futurist bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdıfuturist bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıfuturist bunu yazdı
sucuğun makbulü kurumuş olanı. bizim kasap sucuğu dondurucudan çıkarıp verdiği için almayı kestim
bağırsak uğraşmam dersen temiz beyaz bezlerden kese yapıp asanıda var.
yaptığın harcı hemen tavaya koyuyorsan güzel olmaz. illa kuruyacak.
ben bir ara deneyeceğim güzel olursa tarif atarım size :)
** hayvanlar hasta oluyor. satıcı kesip veriyor. o yüzden dedim damgalı olan hayvan olmalı .
gerekirse memlekete gideceksiniz orda kesip arabaya atıp getirin.
Yaptıklarımda hep yoğurma bitince ağzını streçleyip yoğurduğum kapla dolaba koyup 24 saat beklettim. Sonra sardım buzluğa attım. 1-2 gün sonra da çıkarıp denedim, tutturamadım tadını.
Youtube da gördüklerimden denedim hep hiç olmadı. Denersen yaparsan aynısını denerim direk.
İyi güzel diyon da memleket yok ki gidip hayvan vs alalım :) -
kendin yap
ben evde fındık ve fıstık ezmesi yapıyorum
-
xxjokerxx bunu yazdı
https://www.anzertarim.com/sekersiz-findik-ezmesi-1-kg
Tadi nasil bunun?
Yani kahvaltilik tatli gibi birsey mi? Yoksa yavan findik tadi mi?
-
sütü yogurt yapın tüketin bence.
4-5 aydır probiyotik yogurt yapıyorum ben güzel oluyor :d sindirimide süte kıyasla daha kolay oluyor.
-
memleket ne hale geldi ya, yediğimiz içtiğimiz hiçbir şey doğal değil. her gıdada bi hile hurda.
yazık...
-
underzero bunu yazdıxxjokerxx bunu yazdı
https://www.anzertarim.com/sekersiz-findik-ezmesi-1-kg
Tadi nasil bunun?
Yani kahvaltilik tatli gibi birsey mi? Yoksa yavan findik tadi mi?
Şekersiz hali yavan. Şeker, bal ya da çikolata katıldığında kafvaltıda reçel, pekmez gibi yenilebilir.